Bucak Haberleri Burdur Haberleri AKCA GAZETE BUCAK
SES Antalya "23 Mayıs'ta Grevd
SES Antalya "23 Mayıs'ta Grevdeyiz" Dedi
KAYMAKAMLIK PARKINA HAYIR ÇARŞ
KAYMAKAMLIK PARKINA HAYIR ÇARŞISI VE KERMESİ AÇILDI
AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI 4. GE
AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI 4. GENÇLİK ŞÖLENİ 26 MAYIS’TA
Red Bull Motokroscuları İzleye
Red Bull Motokroscuları İzleyenleri Büyüledi
Antalya TEMAD'da Nöbet Değişim
Antalya TEMAD'da Nöbet Değişimi
MERMER OCAĞINDA İSYAN

MERMER OCAĞINDA İSYAN

  Bu haber 08 Ekim 2011, Cumartesi 16:42:18 eklenmiştir. 1965 kez okunmuştur.
MERMER OCAĞINDA  İSYAN MERMER OCAĞINDA İSYAN Çamlık Beldesinin Hacıbağ Mahalle sakinleri mahallelerinde işletilen mermer ocağını basarak çalışmaları durdurdular.

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

http://akcagazete.com/image.php?image=files/gallery/big/yeniw-77dc830ca1f51050e0bc.jpg&maxim_size=500Çamlık Beldesinin Hacıbağ Mahalle sakinleri mahallelerinde işletilen mermer ocağını basarak çalışmaları durdurdular.
Burdurun Bucak ilçesine bağlı Çamlık Beldesinin Hacıbağ Mahallesinde işletilen mermer ocağının sularını etkileyeceğini düşünen mahalle sakinleri mermer ocağını basarak çalışmaların durdurulmasını istediler.
Kadın erkek mermer ocağına giden yolu kesen mahalle sakinleri ocağa giden iş makinelerinin gitmesini engelleyerek yollara taşlarla barikat kurup, daha sonra mermer ocağı yakınlarında oturma eylemi yaptılar.
Jandarmanın güvenlik tedbirleri aldığı ocak yakınlarında mahalle sakinleri bizim suyumuz Dikmen Tepe mevkiinden gelmekte. Mermer ocağı ruhsatı verilirken hiç mahalle sakinlerine haber vermeden ruhsat verildiğini dile getiren mahalle sakinleri şöyle dedi. “Çamlık beldesinin Hacıbağ Mahallesinin içme suyu 1969 yılından bu tarafa Dikmen Tepeden gelmektedir. Bu sudan başkada içme suyumuzu karşılayacak su kaynağı bulunmamaktadır. Eğer bu mermer ocağı faaliyete geçmesi ile sularımız kesilme tehlikesi bulunmaktadır” dediler. Mahalle sakinleri ayrıca maden ve mermer ocaklarına ruhsat verilirken o bölgede yaşayan köy ve mahallelere hiç haber verilmeden ruhsat verilmektedir. Ruhsat verilmeden önce halka sorsalar içme suyumuzun bu bölgeden geldiğini dile getirirdik. Ankara’dan ruhsat verenler mermer ocağı işletmeleri ile halkı yüz yüze getiriyorlar diyerek yakındılar.
Hacıbağ Mahalle muhtarı İsmail Çakmak ise yaptığı konuşmada “Hacıbağ Mahallesinin içme suyunu karşılayan tek su Dikmen Tepe’den gelmektedir. Şimdi buraya bizlerden habersiz ruhsat verildi. Mermer Ocağında çalışmaların başlaması ile suyumuzun kesilme rizki bulunmaktadır. Ayrıca su kesilmese bile, mermer keserken kullanılan suların içme suyuna karışması sonucu mahalle sakinlerinin sağlığı ile oynanmaktadır” dedi. Mahalle Muhtarı İsmail Çakmak açılması düşünülen mermer ocağındaki çalışmaları ruhsat iptal edilineceye kadar sürdüreceklerini söyledi.
Hacıbağ Mahalle sakinleri kadın erkek, yaşlı genç onlarca kişi Dikmen Tepeye giderek mermer ocağı açılacak yerde, ocağın açılmaması için eylem yaptılar. Köylüler “Bizi hem içme suyumuz hem de sağlığımız ile oynuyorlar” diyerek isyan ettiler.
KADINLAR İŞİ BİZE BIRAKIN
Mermer ocağı açılan dikmen tepede eyleme büyük destek veren mahalle kadınları.Yapılan eylemin yasal olmadığı hatırlatılmasına rağmen, Erkekler hiç bizi düşünmüyorlar, onların gönlü olsa bile biz müsaade etmeyiz diyerek şöyle dediler. “Akşama kadar çamaşır ile, yemek ile, çocuğa bakmak ve hayvanları olanlar hayvanlarına bakmakla hep kadınlar yapıyor. Eğer bizim suyumuz kesilirse biz ne yapacağız. Erkekler sabah gider akşam gelirler. Biz evde çile çekeceğiz. Haydi sularımız kesilmese bile mermer ocağının sularımızın geldiği bölgede çalışacağı için içme suyumuza mermer kesiminde kullanılan sular karışacak. Ölürüz de kararımızdan vaz geçmeyiz. Gerekirse sıra ile nöbet tutacağız mermer ocağının çalışmasına müsaade etmeyeceğiz” dediler.
10 YIL ÖNCEDE MERMER OCAĞI AÇILMIŞ YİNE AYNI İSYAN ÇIKMIŞTI
Çamlık Beldesinin Hacıbağ Mahallesine bağlı Dikmen Tepe de on yıl öncede mermer ocağı ruhsatı alınarak çalışmalar yapılmış, Hacıbağ mahallesi sakinleri tarafından aynı protestolar ve eylemler yapılmıştı.
Hacıbağ Mahalle sakinleri maden, taş ocakları ve mermer ocakları ruhsatı verilirken Çevre ve Orman Bakanlığının hiç bölgeye bilgi vermeden habersiz şekilde ruhsat vermesine tepki gösteren mahalle sakinleri “On yıl öncede aynı yere bir firma mermer ocağı ruhsatı almıştı. Mahallemizin içme suyunun kesileceği için aynı eylem ve tepkileri göstermiştik. O firma çalışmaları durdurdu gitti. Bakanlık niye ikinci kez aynı hatayı yapıyor. Bölge halkını hiçemi sayıyorlar” diye yakındılar.
 
Dikmen Tepe’de mermer ocağı açacak firma yetkilileri, bölgede mermer ocağı açılabilmesi için her türlü ruhsatı aldık. Bu bizim hakkımız, Hacıbağ Mahallesinin suyunun kesilme riskinin olmadığını, böyle bir durumun olması halinde işi derhal bırakacaklarını söylediler.
Mermer Ocağı firma yetkililerin vaatlerine inanmayan Hacıbağ mahalle sakinleri eylemlerini mermer ocağının çalışmaları durduruncaya kadar sürdüreceklerini söylediler.
http://akcagazete.com/image.php?image=files/gallery/big/yeniw-ae8ecd615c1a50a2404f.jpg&maxim_size=500        


ETİKETLER : mermer ocağında isyan, çamlık beldesi, çamlık, hacıbağ, burdur, bucak haberleri, mermer ocağında oturma eylemi ,
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!
Hüseyin
Zaten Köylünün Amacı da Bu
Ahmet kardeşim, zaten köylünün istediği de bu değilmi köylü zaten o ocağın çalışmasını istiyor. Sadece acaba bir kaç kişiyi işe aldırırmıyız acaba ne koparabiliriz değilmi. Elbette koparacaklarını koparıp çalışmasına izin verecekler bence amaç bu.Haa bu arada halen çalışan bir ocak var ve buradaki işcilerin hemen hemen tamamı çamlıklı 100 çalışan varsa 80 tanesi çamlıklı 1000 er lira alsalar köye giren aylık 80 bin tl + sigorta o ocak olmasa o köylü nerde görecekti sigortayı falan. Kesinlikle köylünün amacı bu şirketten bişeyler koparmaktır, diğer şirkette olduğu gibi.
veli topalak
doğa ve yeşil
güzelim köyü toza dumana bürümüşler.bir kaç kişinin menfati için tarimizi,doğamızı,yeşilimizi,suyumuzu ve gelecek nesilimizi untturmuşlar.hacıbağlı kadınları ve bu çıkarcılara karşı çıkan herkesi kutluyorum.
veli topalak
doğaya düşmanlar

doğanın,yeşilin katili bu mermer ocakları 3000 yıllık çamlık'ın-GIRME'NİN tarihi güzelliklerini doğasını toza dumana bürümüşler.tamam bir tarafta iş olanağı sunmuştur köylüye ama işin kaymağını yiyen bir kaç kişi için değmez güzelim doğanın kirlenmesine.hacıbağlı kadınları ve karşı çıkan herkesi kutluyorum.tarihimizi,doğamızı,yeşilimizi,suyumuzu ve gelecek nesilimizi düşünmeliyiz.kesinlikle musade edilmemeli.


Osman özdemir
Susuz yaşamak
Insanoğlu ac yaşayabilir ama susuz yaşayamaz 600INSAN 1500HAYVAN NE olacak bu sorumsuzluğu göz yumanlari kınıyorum insanlığa davet ediyorum
ahmet
anlaşırlar
iki üç gün sonra iki üç mahalleliyi işe alacağız derler.yolunuzu düzelteceğiz,suyunuz kesilirse biz yapacağız halledeceğiz derler ve en önemlisi bir iki tane kişiyi madden tatmin ederler.ocak bal gibi çalışır.çevre katliamı böylece devam eder.görürsünüz iki üç gün içinde iş tamam olur.menfaat dünyası.


Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 
 
Döviz

Toplam Sayfa Gösterimi

Türkiye geneli yol durumu hakkinda güncel bilgiler
 
M AKİF FİDAN DİKİMİ
makif fidan
yangın hava ambulansı
Bucakta kahveler kavşağından kaza
Bucakta kaza mobese kamerasına takıldı
onaç barajı buz tuttu
[ Tümünü Göster ]
 
Lütfen haber arşiv tarihi seçiniz.
 
BUCAK'IN ANTALYA'YA BAĞLANMASINI İSTERMİSİNİZ?
BAĞLANSIN
BAĞLANMASIN
Diger anketlerimiz için tıklayın...
 
kalp, kayıp kız, burdur da turizm haftası etkinlikleri, bucak jandarma, tanker yolu kapattı, Ağlasunda turizm haftası, bucak belediye başkanlığı, bucak fotoğrafçılar, protesto, çavdır avcılar , burdur fen lisesi , Hatice Dalgar, Burdur da mesai saatleri, cavdır, mehmet cadıl anadlu öğretmen lisesi, van depremi, şebeke, türk eğitimsen burdur şubesi yabancı diel için dava açtı, kamusen burdur, yasemin erk, 20. Ulusal Eğitim Bilimleri Kurultayı Burdur’da başladı, kutlu doğum haftası, elsazı köyü, baka toplantısı, Haydar peker, uçakbileti 39 tl, arkeoloji, umre, Turkiye/Antalya, düğün,
 
© Copyright Gazi SOFT Haber Yazılimı V1.0.5
Her hakki saklıdır.
Bu Site haber scripti Sistemi kullanilarak Gazi Soft Tarafindan Hazirlanmistir.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player