'14 Mart'ta hekimleri resmi olarak izinli ilan edin'

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 02.02.2022 - 18:29, Güncelleme: 02.02.2022 - 18:29
 

'14 Mart'ta hekimleri resmi olarak izinli ilan edin'

'14 Mart'ta hekimleri resmi olarak izinli ilan edin'
Zeynep TELCİ-Harun Reşit SERBEST/KAYSERİ,(DHA)- KAYSERİ Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, "Sorunlarımızı çözmek için biz hekimlerle istişare edin. Ayrıca Kayseri Tabip Odası olarak bugün ilk defa öneriyoruz, bu yıldan itibaren her yıl uygulanmak üzere 14 Mart tarihinde hekimleri resmi olarak izinli ilan edin" dedi. Kayseri Tabip Odası üyeleri 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin, "Biz hekimler üstün vasıflı bir meslek grubuyuz. Bulunduğumuz konuma zorlu sınavdan aşarak, yıllar boyu ders çalışarak, gençliğimizi harcayarak, fiziksel ve ruhsal olarak yıpranarak geldik. Bizler, mesleğimizin gereği olarak, gece, hafta sonu, tatil ve bayram demeden çalışmayı ve fedakarlığı hayat tarzı haline getirmiyor, insanların sağlığı  için kendi sağlığını riske sokmaktan çekinmeyen insanlarız. Sosyal, ekonomik ve kültürel konumu ne olursa olsun, sağlığı bozulan ya da sağlığından kaygı eden herkesin bilgisinden, becerisinden ve tecrübesinden yararlanmak istediği insanlarız. Sahip olduğumuz bu nitelikleri insanların yararına sunmak görevimizdir. Bizden medet uman insanlara merhamet ve iyi niyet beslemek mesleğimizin en temel ilkesidir" diye konuştu. 'HEKİMLERE KULAK VERİN' Özlük haklarıyla ilgili açıklama yapan Şahin, "Öncelikle, yaklaşık 2 ay önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edildikten sonra iyileştirileceği vaadiyle ertelenen ve hekimlerin özlük haklarında iyileşme yapacak olan kanun teklifini tekrar meclise getirerek iyi niyetinizi gösterin. Sağlıkta şiddet sorununu çözeceğinizi tavizsiz ve kararlı bir şekilde ifade edin ve buna yönelik somut bir eylem planı açıklayın. Popülizmin çürüttüğü sağlık sistemimizi yenilemeye başlayın. Sorunlarımızı çözmek için biz hekimlerle istişare edin. Ayrıca Kayseri Tabip Odası olarak bugün ilk defa öneriyoruz, bu yıldan itibaren her yıl uygulanmak üzere 14 Mart tarihinde hekimleri resmi olarak izinli ilan edin. Gelin, 14 Mart 2022 bayram gibi bir Tip Bayramı olsun. Kızgınlık ve küskünlükle unutalım, birlikte bayram yapalım. Biz hekimlere kulak verin" ifadelerini kullandı. FOTOĞRAFLI
'14 Mart'ta hekimleri resmi olarak izinli ilan edin'

Zeynep TELCİ-Harun Reşit SERBEST/KAYSERİ,(DHA)- KAYSERİ Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, "Sorunlarımızı çözmek için biz hekimlerle istişare edin. Ayrıca Kayseri Tabip Odası olarak bugün ilk defa öneriyoruz, bu yıldan itibaren her yıl uygulanmak üzere 14 Mart tarihinde hekimleri resmi olarak izinli ilan edin" dedi.
Kayseri Tabip Odası üyeleri 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin, "Biz hekimler üstün vasıflı bir meslek grubuyuz. Bulunduğumuz konuma zorlu sınavdan aşarak, yıllar boyu ders çalışarak, gençliğimizi harcayarak, fiziksel ve ruhsal olarak yıpranarak geldik. Bizler, mesleğimizin gereği olarak, gece, hafta sonu, tatil ve bayram demeden çalışmayı ve fedakarlığı hayat tarzı haline getirmiyor, insanların sağlığı  için kendi sağlığını riske sokmaktan çekinmeyen insanlarız. Sosyal, ekonomik ve kültürel konumu ne olursa olsun, sağlığı bozulan ya da sağlığından kaygı eden herkesin bilgisinden, becerisinden ve tecrübesinden yararlanmak istediği insanlarız. Sahip olduğumuz bu nitelikleri insanların yararına sunmak görevimizdir. Bizden medet uman insanlara merhamet ve iyi niyet beslemek mesleğimizin en temel ilkesidir" diye konuştu.
'HEKİMLERE KULAK VERİN'
Özlük haklarıyla ilgili açıklama yapan Şahin, "Öncelikle, yaklaşık 2 ay önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edildikten sonra iyileştirileceği vaadiyle ertelenen ve hekimlerin özlük haklarında iyileşme yapacak olan kanun teklifini tekrar meclise getirerek iyi niyetinizi gösterin. Sağlıkta şiddet sorununu çözeceğinizi tavizsiz ve kararlı bir şekilde ifade edin ve buna yönelik somut bir eylem planı açıklayın. Popülizmin çürüttüğü sağlık sistemimizi yenilemeye başlayın. Sorunlarımızı çözmek için biz hekimlerle istişare edin. Ayrıca Kayseri Tabip Odası olarak bugün ilk defa öneriyoruz, bu yıldan itibaren her yıl uygulanmak üzere 14 Mart tarihinde hekimleri resmi olarak izinli ilan edin. Gelin, 14 Mart 2022 bayram gibi bir Tip Bayramı olsun. Kızgınlık ve küskünlükle unutalım, birlikte bayram yapalım. Biz hekimlere kulak verin" ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.