Nesli tehlike altındaki yaralı turaç tedavi ediliyor

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 15.02.2022 - 10:04, Güncelleme: 15.02.2022 - 10:07
 

Nesli tehlike altındaki yaralı turaç tedavi ediliyor

Nesli tehlike altındaki yaralı turaç tedavi ediliyor
 OSMANİYE’nin Kadirli ilçesinde, arazide bir vatandaş tarafından, kanadından yaralı halde bulunan nesli tükenme tehlikesi altındaki turaç kuşu, tedavi altına alındı. İlçeye bağlı İlbistanlı köyünde bulunan turaç kuşu, yakalanıp tedavisi için Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Anavatanı Çukurova olan ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan turaç kuşu, daha sonra DKMP Yaban Hayvanı Acil İlk Müdahale Merkezi'ne getirildi. Veteriner hekim tarafından yapılan muayenede sol kanat altından yaralı olduğu tespit edilen kuşun, ayrıca kanat ekleminde kist olduğu belirlendi. İlk müdahalenin ardından yaralı kuşun kanat kısmına antibiyotik içeren özel krem ve spreylerle tedavisi uygulandı. Gözlem altına alınan turaç kuşunun, uçma yetisini kazanması durumunda yeniden doğal yaşam ortamına salınacağı belirtildi.  
Nesli tehlike altındaki yaralı turaç tedavi ediliyor

 OSMANİYE’nin Kadirli ilçesinde, arazide bir vatandaş tarafından, kanadından yaralı halde bulunan nesli tükenme tehlikesi altındaki turaç kuşu, tedavi altına alındı.

İlçeye bağlı İlbistanlı köyünde bulunan turaç kuşu, yakalanıp tedavisi için Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Anavatanı Çukurova olan ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan turaç kuşu, daha sonra DKMP Yaban Hayvanı Acil İlk Müdahale Merkezi'ne getirildi. Veteriner hekim tarafından yapılan muayenede sol kanat altından yaralı olduğu tespit edilen kuşun, ayrıca kanat ekleminde kist olduğu belirlendi. İlk müdahalenin ardından yaralı kuşun kanat kısmına antibiyotik içeren özel krem ve spreylerle tedavisi uygulandı. Gözlem altına alınan turaç kuşunun, uçma yetisini kazanması durumunda yeniden doğal yaşam ortamına salınacağı belirtildi.

 

Osmaniye HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.