MAKÜ’nün Bir Projesi Daha TÜBİTAK Desteği Aldı

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 15.02.2022 - 12:29, Güncelleme: 15.02.2022 - 12:29
 

MAKÜ’nün Bir Projesi Daha TÜBİTAK Desteği Aldı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) uluslararası iş birliği projeleri ile akademik ağının kapasitesini genişletmeye devam ediyor. MAKÜ güçlü altyapısı ve seçkin akademik kadrosuyla TÜBİTAK Projelerindeki başarısına bir yenisini daha ekledi.
Yürütücülüğünü Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Füsun Akgül'ün yaptığı "Çeşitli Siyanobakterilerin Biyoaktivite ve Antimiyelom Etkilerinin Belirlenmesi" başlıklı proje 2530 - Moldova Araştırma ve Geliştirme Ajansı (NARD) ile TÜBİTAK İkili İş Birliği Programı 2021 Yılı Çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Moldova State University ile yapılan iş birliğinde; siyanobakteri türlerinin kontrollü koşullar altında kültürü yapılarak, elde edilen biyokütlelerin biyoaktivite özellikleri ve antimiyelom aktiviteleri belirlenecek. Veriler, transkriptomik analizler ile desteklenerek, en uygun biyokütleden biyoaktif molekül elde edilecektir. Projede, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Dr. Ögr. Üyesi Dilara Akçora Yıldız ve Burdur Gıda Tarım Hayvancılık MYO öğretim üyesi Doç. Dr. Rıza Akgül ve İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğr. Gör. Dr. Hande Morgil Gerçek de görev alacaklar.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) uluslararası iş birliği projeleri ile akademik ağının kapasitesini genişletmeye devam ediyor. MAKÜ güçlü altyapısı ve seçkin akademik kadrosuyla TÜBİTAK Projelerindeki başarısına bir yenisini daha ekledi.

Yürütücülüğünü Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Füsun Akgül'ün yaptığı "Çeşitli Siyanobakterilerin Biyoaktivite ve Antimiyelom Etkilerinin Belirlenmesi" başlıklı proje 2530 - Moldova Araştırma ve Geliştirme Ajansı (NARD) ile TÜBİTAK İkili İş Birliği Programı 2021 Yılı Çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.


Moldova State University ile yapılan iş birliğinde; siyanobakteri türlerinin kontrollü koşullar altında kültürü yapılarak, elde edilen biyokütlelerin biyoaktivite özellikleri ve antimiyelom aktiviteleri belirlenecek. Veriler, transkriptomik analizler ile desteklenerek, en uygun biyokütleden biyoaktif molekül elde edilecektir.


Projede, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Dr. Ögr. Üyesi Dilara Akçora Yıldız ve Burdur Gıda Tarım Hayvancılık MYO öğretim üyesi Doç. Dr. Rıza Akgül ve İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğr. Gör. Dr. Hande Morgil Gerçek de görev alacaklar.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.