Atatürk'ün Serik'e gelişinin 92'nci yıl dönümü kutlandı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 09.03.2022 - 14:19, Güncelleme: 09.03.2022 - 14:19
 

Atatürk'ün Serik'e gelişinin 92'nci yıl dönümü kutlandı

Atatürk'ün Serik'e gelişinin 92'nci yıl dönümü kutlandı
  Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Serik ve tarihi Aspendos Tiyatrosu'na gelişinin 92'nci yıl dönümü törenlerle kutlandı. Mustafa Kemal Atatürk'ün 9 Mart 1930 tarihinde Antalya gezisi sırasında Serik'e ve Aspendos Tiyatrosu'na gelişinin yıl dönümü nedeniyle törenler düzenlendi. İlk tören Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma ile başladı. Kaymakam Ahmet Hikmet Şahin'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. İkinci program Aspendos Antik Tiyatrosu'nda yapıldı. Aspendos'taki törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Ahmet Hikmet Şahin, konuşma yaptı. Şahin "Bugün Serik için önemli bir gün. Büyük Atatürk 92 yıl önce bugün Serik'e teşrif ederek onurlandırdı. Her yıl bu günü coşku ile kutluyoruz. Atatürk'ü en iyi yaşatmanın yolu onun fikir ve düşüncelerini yaratmak, çocuklarımıza o bilinci oluşturmaktır" dedi. Etkinlite öğrenciler şiir okudu, Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türküler seslendirildi. Daha sonra Belek Limak İlkokulu halk oyunları ekibi gösterisi yaptı. Programda Atatürk'ün Serik'e gelişiyle ilgili okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Ahmet Hikmet Şahin, Belediye Başkanı Enver Aputkan ve Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Abdullah Aytekin verdi. (DHA) FOTOĞRAFLI
Atatürk'ün Serik'e gelişinin 92'nci yıl dönümü kutlandı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Serik ve tarihi Aspendos Tiyatrosu'na gelişinin 92'nci yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 9 Mart 1930 tarihinde Antalya gezisi sırasında Serik'e ve Aspendos Tiyatrosu'na gelişinin yıl dönümü nedeniyle törenler düzenlendi. İlk tören Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma ile başladı. Kaymakam Ahmet Hikmet Şahin'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İkinci program Aspendos Antik Tiyatrosu'nda yapıldı. Aspendos'taki törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Ahmet Hikmet Şahin, konuşma yaptı. Şahin "Bugün Serik için önemli bir gün. Büyük Atatürk 92 yıl önce bugün Serik'e teşrif ederek onurlandırdı. Her yıl bu günü coşku ile kutluyoruz. Atatürk'ü en iyi yaşatmanın yolu onun fikir ve düşüncelerini yaratmak, çocuklarımıza o bilinci oluşturmaktır" dedi.

Etkinlite öğrenciler şiir okudu, Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türküler seslendirildi. Daha sonra Belek Limak İlkokulu halk oyunları ekibi gösterisi yaptı. Programda Atatürk'ün Serik'e gelişiyle ilgili okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Ahmet Hikmet Şahin, Belediye Başkanı Enver Aputkan ve Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Abdullah Aytekin verdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.