Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Mesajlar (Akca Gazete) - Akca Gazete | 11.03.2022 - 09:20, Güncelleme: 11.03.2022 - 09:20
 

Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Vali Arslantaş mesajında şu görüşlere yer vermiştir: Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu, devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıldönümünü kutluyoruz. Milletimize bu eşsiz eseri Milletimize armağan eden Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Kurtuluş Savaşı yıllarında büyük sıkıntılar çeken milletimizin vatanı kurtarmak yolunda onurlu direnişinin sembolü olan İstiklal Marşımız, o yıllarda genç yaşlı, kadın erkek fark etmeksizin milletimizin yer aldığı mücadeleyi ölümsüzleştiren bir eserdir. Vatan şairimiz Ersoy, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın” diye söylediği sözü milletimizin bir daha devletsiz kalmaması ve bir daha var olma savaşı vermek zorunda kalmaması düşüncesiyle söylemiştir. Bu duygularla başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızın kurtuluşunda canını veren aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, Gazi Mecliste Burdur Milletvekili olarak İlimizi temsil etmesiyle her zaman ayrı bir gurur vesilesi saydığımız İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.  
Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Arslantaş mesajında şu görüşlere yer vermiştir:

Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu, devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıldönümünü kutluyoruz. Milletimize bu eşsiz eseri Milletimize armağan eden Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.

Kurtuluş Savaşı yıllarında büyük sıkıntılar çeken milletimizin vatanı kurtarmak yolunda onurlu direnişinin sembolü olan İstiklal Marşımız, o yıllarda genç yaşlı, kadın erkek fark etmeksizin milletimizin yer aldığı mücadeleyi ölümsüzleştiren bir eserdir.

Vatan şairimiz Ersoy, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın” diye söylediği sözü milletimizin bir daha devletsiz kalmaması ve bir daha var olma savaşı vermek zorunda kalmaması düşüncesiyle söylemiştir.

Bu duygularla başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızın kurtuluşunda canını veren aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, Gazi Mecliste Burdur Milletvekili olarak İlimizi temsil etmesiyle her zaman ayrı bir gurur vesilesi saydığımız İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.
 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.