Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajlar (Akca Gazete) - Akca Gazete | 11.03.2022 - 14:12, Güncelleme: 11.03.2022 - 14:12
 

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Ercengiz’in mesajı şu şekilde   “Bugün; ömrünü vatanına ve milletine adamış olan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, yüce Türk milletinin bağımsızlık ve kutsal değerler uğruna verdiği mücadeleyi destansı bir şekilde anlattığı İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yılını büyük bir onur ve gurur ile kutluyoruz.   Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tüm Ulus'un genci ve yaşlısı, kadını ve erkeğiyle kenetlenerek, omuz omuza yazdığı büyük bir kahramanlık destanı olan Kurtuluş Savaşı, birlik ve beraberliğimizi, yurt sevgimizi, özgürlük tutkumuzu dünyaya haykırışımızdır. Bu Zafer ile bağımsızlığımızın anıtı dikilirken, değerli şair Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'ndaki özlü dizeleriyle bu savaşı ölümsüzleştirmiştir.   Büyük Türk milleti, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde adeta küllerinden yeniden doğarak, ülkesi, milleti ve bağımsızlığı için yaşlısıyla genciyle; kadınıyla çocuğuyla canını hiçe sayarak mücadele etmiştir. 101 yıldır göğsümüzü gere gere söylediğimiz İstiklal Marşımız ecdadımızın bağımsızlık ve özgürlük uğruna vermiş olduğu bu mücadelenin en büyük destanıdır, anıtıdır.     İstiklâl Marşı, Türk Ulusunun, yurt ve bayrak sevgisinin, özgür yaşama tutkusunun, haksızlıklara karşı duruşunun, ulusal birlik ve bütünlüğünün simgesi olan İstiklal Marşı, yeniden şahlanışımızı anlatan eşsiz bir yapıttır.   Hiç kuşkusuz İstiklal Marşımız, duruşuyla, anlatımıyla, barındırdığı duygularla; milletimizin gönlünde en seçkin yerini almış ve bu yerini, bu millet var oldukça da koruyacaktır.   İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ulusal marş olarak kabul edilişinin 101. yıldönümünde, başta Yüce Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, TBMM'de Burdur'u milletvekili olarak temsil eden, değerli şair Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve saygıyla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.  
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Ercengiz’in mesajı şu şekilde

 

“Bugün; ömrünü vatanına ve milletine adamış olan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, yüce Türk milletinin bağımsızlık ve kutsal değerler uğruna verdiği mücadeleyi destansı bir şekilde anlattığı İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yılını büyük bir onur ve gurur ile kutluyoruz.

 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tüm Ulus'un genci ve yaşlısı, kadını ve erkeğiyle kenetlenerek, omuz omuza yazdığı büyük bir kahramanlık destanı olan Kurtuluş Savaşı, birlik ve beraberliğimizi, yurt sevgimizi, özgürlük tutkumuzu dünyaya haykırışımızdır. Bu Zafer ile bağımsızlığımızın anıtı dikilirken, değerli şair Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'ndaki özlü dizeleriyle bu savaşı ölümsüzleştirmiştir.

 

Büyük Türk milleti, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde adeta küllerinden yeniden doğarak, ülkesi, milleti ve bağımsızlığı için yaşlısıyla genciyle; kadınıyla çocuğuyla canını hiçe sayarak mücadele etmiştir. 101 yıldır göğsümüzü gere gere söylediğimiz İstiklal Marşımız ecdadımızın bağımsızlık ve özgürlük uğruna vermiş olduğu bu mücadelenin en büyük destanıdır, anıtıdır.  

 

İstiklâl Marşı, Türk Ulusunun, yurt ve bayrak sevgisinin, özgür yaşama tutkusunun, haksızlıklara karşı duruşunun, ulusal birlik ve bütünlüğünün simgesi olan İstiklal Marşı, yeniden şahlanışımızı anlatan eşsiz bir yapıttır.

 

Hiç kuşkusuz İstiklal Marşımız, duruşuyla, anlatımıyla, barındırdığı duygularla; milletimizin gönlünde en seçkin yerini almış ve bu yerini, bu millet var oldukça da koruyacaktır.

 

İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ulusal marş olarak kabul edilişinin 101. yıldönümünde, başta Yüce Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, TBMM'de Burdur'u milletvekili olarak temsil eden, değerli şair Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve saygıyla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.