Burdur'da çiftçiden süt dökme eylemi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 18.03.2022 - 16:16, Güncelleme: 18.03.2022 - 16:27
 

Burdur'da çiftçiden süt dökme eylemi

Burdur'da çiftçiden süt dökme eylemi
 BURDUR'da süt üreticileri artan maliyetleri protesto için Cumhuriyet Meydanı'nda süt dökme eylemi yaptı. Burdur merkeze bağlı köylerden gelen çiftçiler Cumhuriyet Meydanı'nda artan üretim maliyetlerini protesto için Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Güğümlerdeki sütleri yere döten çiftçiler adına basın açıklamasını, Büğdüz Köyü'nden Mehmet Şenel okudu. Şenel, "Son yıllarda artan üretim maliyetleri et ve süt üretimi açısından önemli sorunlar oluşturmaktadır. Bizler üretime devam edebilmek için ya çeşitli kurum ve kuruluşlardan borçlanıyor ya hayvanlarımızı kesime göndererek ya da hayvanları satarak günü kurtarmanın çaresizliği içinde kıvranıyoruz. Burdur'da üretilen süt ulusal birçok firmanın tedariğini karşılamaktadır. 1 litre sütün biz üreticilere maliyeti 8 lira iken desteklerle beraber elimize geçen 4.30 lira ile bizlerin bu sektörde kalabileceği nasıl düşünülebilir" diye konuştu. Yassıgüme Köyü'nden Kazım Öz isimli çiftçi de üreticinin zor durumda olduğunu söyledi.    
Burdur'da çiftçiden süt dökme eylemi

 BURDUR'da süt üreticileri artan maliyetleri protesto için Cumhuriyet Meydanı'nda süt dökme eylemi yaptı.

Burdur merkeze bağlı köylerden gelen çiftçiler Cumhuriyet Meydanı'nda artan üretim maliyetlerini protesto için Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Güğümlerdeki sütleri yere döten çiftçiler adına basın açıklamasını, Büğdüz Köyü'nden Mehmet Şenel okudu. Şenel, "Son yıllarda artan üretim maliyetleri et ve süt üretimi açısından önemli sorunlar oluşturmaktadır. Bizler üretime devam edebilmek için ya çeşitli kurum ve kuruluşlardan borçlanıyor ya hayvanlarımızı kesime göndererek ya da hayvanları satarak günü kurtarmanın çaresizliği içinde kıvranıyoruz. Burdur'da üretilen süt ulusal birçok firmanın tedariğini karşılamaktadır. 1 litre sütün biz üreticilere maliyeti 8 lira iken desteklerle beraber elimize geçen 4.30 lira ile bizlerin bu sektörde kalabileceği nasıl düşünülebilir" diye konuştu. Yassıgüme Köyü'nden Kazım Öz isimli çiftçi de üreticinin zor durumda olduğunu söyledi.

 

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.