BUCAK BELEDİYESİNDEN KENT MÜZESİ İÇİN BAĞIŞ ÇAĞRISI

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 24.03.2022 - 12:09, Güncelleme: 24.03.2022 - 12:09
 

BUCAK BELEDİYESİNDEN KENT MÜZESİ İÇİN BAĞIŞ ÇAĞRISI

Bucak Belediyesi ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Bucak Kent Müzesi kurma çalışmaları kapsamında Müzeye bağış kampanyası başlatıldı.
“Bucak Belediyesi Tarihine sahip çıkıyor, Bucak halkı destek veriyor.” sloganıyla başlatılan bağış kampanyası ile ilgili Belediye Başkanı Emrullah Ünal “Halkımızın elinde bulunan tarihi eserlerin korunması, kent kültürümüze sahip çıkmak maksadıyla bağış yoluyla bir kampanya başlattık. Vatandaşlarımızın elinde Bucak ile ilgili her türlü fotoğraflar, tarihi tapu kayıtları, krokiler, el yazması kitaplar, geçmiş dönemlerde günlük hayatta kullanılan araç ve gereçler, tarımda kullanılan araçlar, el sanatlarıyla ilgili araç ve gereçler, gramofon-plak gibi eski müzik çalarlar vb. eserler varsa vatandaşlarımızı da kampanyaya destek vermeye bekliyoruz.” dedi. Kurulma çalışmaları devam eden Bucak Kent Müzesi’ne bağış yoluyla getirilen eserlerin bağışlayanın adı ve soyadı belirtilerek kent müzesinde sergileneceği belirtildi.
Bucak Belediyesi ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Bucak Kent Müzesi kurma çalışmaları kapsamında Müzeye bağış kampanyası başlatıldı.

“Bucak Belediyesi Tarihine sahip çıkıyor, Bucak halkı destek veriyor.” sloganıyla başlatılan bağış kampanyası ile ilgili Belediye Başkanı Emrullah Ünal “Halkımızın elinde bulunan tarihi eserlerin korunması, kent kültürümüze sahip çıkmak maksadıyla bağış yoluyla bir kampanya başlattık. Vatandaşlarımızın elinde Bucak ile ilgili her türlü fotoğraflar, tarihi tapu kayıtları, krokiler, el yazması kitaplar, geçmiş dönemlerde günlük hayatta kullanılan araç ve gereçler, tarımda kullanılan araçlar, el sanatlarıyla ilgili araç ve gereçler, gramofon-plak gibi eski müzik çalarlar vb. eserler varsa vatandaşlarımızı da kampanyaya destek vermeye bekliyoruz.” dedi.

Kurulma çalışmaları devam eden Bucak Kent Müzesi’ne bağış yoluyla getirilen eserlerin bağışlayanın adı ve soyadı belirtilerek kent müzesinde sergileneceği belirtildi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.