Burdur'da seracılık konuşuldu

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 24.11.2021 - 00:48, Güncelleme: 24.11.2021 - 00:51
 

Burdur'da seracılık konuşuldu

BURDUR Valisi Ali Arslantaş, "Burdur örtü altı yetiştiriciliğinde Türkiye'de dördüncü sırada yer alarak bu alanda azımsanamayacak bir başarı katetti" dedi.
BURDUR Valisi Ali Arslantaş, "Burdur örtü altı yetiştiriciliğinde Türkiye'de dördüncü sırada yer alarak bu alanda azımsanamayacak bir başarı katetti" dedi. BURDUR Valisi Ali Arslantaş, ″Burdur örtü altı yetiştiriciliğinde Türkiye'de dördüncü sırada yer alarak bu alanda azımsanamayacak bir başarı katetti″ dedi. Burdur Valisi Ali Arslantaş başkanlığında Örtüaltı Bitki Yetiştiriciliği İstişare Toplantısı yapıldı. İl Özel İdaresi Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Burdur Valisi Ali Arslantaş, ″Burdur örtü altı yetiştiriciliğinde Türkiye’de dördüncü sırada yer alarak bu alanda azımsanamayacak bir başarı kat etti. Burdur, Mersin, Muğla, Antalya gibi illerin hemen peşinde. Önümüzdeki üç ilin deniz kenarında daha yumuşak iklime sahip olan iller olduğunu gördüğümüzde bu başarının azımsanamayacak bir durum olduğunu tespit etmek zor değil. Madem bu kadar ciddi bir örtü altı varlığımız var ve her geçen gün de bir önceki güne göre katlayarak devam etmeliyiz. Sizlerin karşılaştı sorunları çözme gayreti içerisindeyiz″ dedi. Burdur Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Tuğrul da kentte 10 bin 850 dekar kayıtlı örtü altı alanı yer aldığın anlattı. Yayla seracılığında ürünlerin piyasa fiyatlarını Söğüt, Karamanlı, Gölhisar ve Tefenni'deki üretimin belirlediğine değinen Tuğrul, ″2016 yılında 4333 dekar olan kayıtlı alan 2021 yılında 10 bin 850 dekara ulaşmış yine yapılan tespitlere göre kayıtlı olmayan örtü altı alanlarımız ile bu alanın 15 bin dekara yakın olduğunu bilmekteyiz″ diye konuştu. Toplantıda sektör temsilcileri üretim ve pazarlamada karşılaştıkları sorunları dile getirdi. Toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, tarım ilçe müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 10 dekarın üzerinde serası bulunan üreticiler, hal komisyoncuları, sera yapımı ile ilgilenen firmalar, tedarikçi firmalar katıldı.      
BURDUR Valisi Ali Arslantaş, "Burdur örtü altı yetiştiriciliğinde Türkiye'de dördüncü sırada yer alarak bu alanda azımsanamayacak bir başarı katetti" dedi.

BURDUR Valisi Ali Arslantaş, "Burdur örtü altı yetiştiriciliğinde Türkiye'de dördüncü sırada yer alarak bu alanda azımsanamayacak bir başarı katetti" dedi.

BURDUR Valisi Ali Arslantaş, ″Burdur örtü altı yetiştiriciliğinde Türkiye'de dördüncü sırada yer alarak bu alanda azımsanamayacak bir başarı katetti″ dedi.

Burdur Valisi Ali Arslantaş başkanlığında Örtüaltı Bitki Yetiştiriciliği İstişare Toplantısı yapıldı. İl Özel İdaresi Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Burdur Valisi Ali Arslantaş, ″Burdur örtü altı yetiştiriciliğinde Türkiye’de dördüncü sırada yer alarak bu alanda azımsanamayacak bir başarı kat etti. Burdur, Mersin, Muğla, Antalya gibi illerin hemen peşinde. Önümüzdeki üç ilin deniz kenarında daha yumuşak iklime sahip olan iller olduğunu gördüğümüzde bu başarının azımsanamayacak bir durum olduğunu tespit etmek zor değil. Madem bu kadar ciddi bir örtü altı varlığımız var ve her geçen gün de bir önceki güne göre katlayarak devam etmeliyiz. Sizlerin karşılaştı sorunları çözme gayreti içerisindeyiz″ dedi.

Burdur Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Tuğrul da kentte 10 bin 850 dekar kayıtlı örtü altı alanı yer aldığın anlattı. Yayla seracılığında ürünlerin piyasa fiyatlarını Söğüt, Karamanlı, Gölhisar ve Tefenni'deki üretimin belirlediğine değinen Tuğrul, ″2016 yılında 4333 dekar olan kayıtlı alan 2021 yılında 10 bin 850 dekara ulaşmış yine yapılan tespitlere göre kayıtlı olmayan örtü altı alanlarımız ile bu alanın 15 bin dekara yakın olduğunu bilmekteyiz″ diye konuştu.

Toplantıda sektör temsilcileri üretim ve pazarlamada karşılaştıkları sorunları dile getirdi. Toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, tarım ilçe müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 10 dekarın üzerinde serası bulunan üreticiler, hal komisyoncuları, sera yapımı ile ilgilenen firmalar, tedarikçi firmalar katıldı.

 

 

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.