MAKÜ Eğitim Fakültesi Lisans Programları EPDAD Tarafından Akredite Edildi

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 21.04.2022 - 11:37, Güncelleme: 21.04.2022 - 11:37
 

MAKÜ Eğitim Fakültesi Lisans Programları EPDAD Tarafından Akredite Edildi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı ile Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programları 06.04.2025 tarihine kadar 3 yıl süre ile Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından akredite edildi.
Vizyonu “Öğretmen yetiştirmede mükemmeliyet” olarak tanımlanan EPDAD tarafından akredite edilen MAKÜ Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı ile Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programlarının yanında daha birçok programın da akredite aşamasında olduğu MAKÜ, başarılarına bir yenisini daha ekledi. MAKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar EPDAD tarafından akredite edilen programlarda emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek, “2023 yılı itibariyle Eğitim Fakültemizin bütün programlarının akreditasyon sürecinin tamamlanmasını hedefliyoruz” dedi. Savi Çakar açıklamasında; “Türkiye’de öğretmen yetiştiren programların akreditasyonuna yönelik çalışmalar, ilk kez 1990’lı yıllarda başlamıştır. 2012 yılında kurulan Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği-EPDAD’ın vizyonu “öğretmen yetiştirmede mükemmeliyet” olarak tanımlanmıştır. Misyonu, öğretmen yetiştiren programlarda, niteliği garanti altına alan ve örgün eğitimde öğrenci öğrenmesini güçlendirmek amacıyla sürekli gelişimi destekleyen kanıt temelli akreditasyon yoluyla öğretmen yetiştirmede mükemmeliyete ulaşmaya katkıda bulunmaktır. Bu çerçevede, Eğitim Fakültemizde devam etmekte olan akreditasyon çalışmaları Yükseköğretim Programlarının akreditasyon süreci ile uyumlu şekilde yürütülmekte olup, amacımız öğretmen eğitimi standartlarına göre nitelikli öğretmen yetiştirilmesine katkı sağlamaktır. 2022 ve 2023 döneminde başvurusu yapılan 3 yeni programımızdan; İngilizce Öğretmenliği, Sınıf Eğitimi ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği programları ile fakültemizde akreditasyon sürecimiz devam ederken; 2023 yılı itibariyle Eğitim Fakültemizin bütün programlarının akreditasyon sürecinin tamamlanmasını hedefliyoruz. Bu süreçte emeği geçen başta Program Başkanlarımız Prof. Dr. Zeynep Karataş ve Dr. Öğr. Üyesi Aylin Sop olmak üzere her iki programımızdaki tüm hocalarımıza, Fakülte Akreditasyon Kurulu üyelerimize ve katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Akreditasyon sürecimizin her aşamasında yanımızda olan ve desteğini esiremeyen Rektörümüz Prof. Dr. Adem Korkmaz ve yönetim ekibine Eğitim Fakültesi adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı. Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz da; “Eğitim Fakültemiz Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı ile Okul Öncesi Öğretmenliği Programları, EPDAD-Öğretmenlik Eğitim Programları Akreditasyon Derneği tarafından akredite edilmiştir. Başta Dekanımız olmak üzere emeği geçen tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı ile Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programları 06.04.2025 tarihine kadar 3 yıl süre ile Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından akredite edildi.

Vizyonu “Öğretmen yetiştirmede mükemmeliyet” olarak tanımlanan EPDAD tarafından akredite edilen MAKÜ Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı ile Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programlarının yanında daha birçok programın da akredite aşamasında olduğu MAKÜ, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

MAKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar EPDAD tarafından akredite edilen programlarda emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek, “2023 yılı itibariyle Eğitim Fakültemizin bütün programlarının akreditasyon sürecinin tamamlanmasını hedefliyoruz” dedi. Savi Çakar açıklamasında; “Türkiye’de öğretmen yetiştiren programların akreditasyonuna yönelik çalışmalar, ilk kez 1990’lı yıllarda başlamıştır. 2012 yılında kurulan Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği-EPDAD’ın vizyonu “öğretmen yetiştirmede mükemmeliyet” olarak tanımlanmıştır. Misyonu, öğretmen yetiştiren programlarda, niteliği garanti altına alan ve örgün eğitimde öğrenci öğrenmesini güçlendirmek amacıyla sürekli gelişimi destekleyen kanıt temelli akreditasyon yoluyla öğretmen yetiştirmede mükemmeliyete ulaşmaya katkıda bulunmaktır. Bu çerçevede, Eğitim Fakültemizde devam etmekte olan akreditasyon çalışmaları Yükseköğretim Programlarının akreditasyon süreci ile uyumlu şekilde yürütülmekte olup, amacımız öğretmen eğitimi standartlarına göre nitelikli öğretmen yetiştirilmesine katkı sağlamaktır.

2022 ve 2023 döneminde başvurusu yapılan 3 yeni programımızdan; İngilizce Öğretmenliği, Sınıf Eğitimi ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği programları ile fakültemizde akreditasyon sürecimiz devam ederken; 2023 yılı itibariyle Eğitim Fakültemizin bütün programlarının akreditasyon sürecinin tamamlanmasını hedefliyoruz. Bu süreçte emeği geçen başta Program Başkanlarımız Prof. Dr. Zeynep Karataş ve Dr. Öğr. Üyesi Aylin Sop olmak üzere her iki programımızdaki tüm hocalarımıza, Fakülte Akreditasyon Kurulu üyelerimize ve katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Akreditasyon sürecimizin her aşamasında yanımızda olan ve desteğini esiremeyen Rektörümüz Prof. Dr. Adem Korkmaz ve yönetim ekibine Eğitim Fakültesi adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz da; “Eğitim Fakültemiz Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı ile Okul Öncesi Öğretmenliği Programları, EPDAD-Öğretmenlik Eğitim Programları Akreditasyon Derneği tarafından akredite edilmiştir. Başta Dekanımız olmak üzere emeği geçen tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.