Burdur'da öğretmenlere anlamlı kutlama

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 24.11.2021 - 14:20, Güncelleme: 24.11.2021 - 14:24
 

Burdur'da öğretmenlere anlamlı kutlama

Burdur'da öğretmenlere anlamlı kutlama
    BURDUR'da 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Burdur'da Öğretmenler Günü kutlaması İl Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya'nın Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Kutlama programı daha sonra Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonu'nda devam etti. Törene Vali Ali Arslantaş, Garnizon Komutanı Albay Yavuz Çankaya, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Engin Hatipoğlu ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Vali Ali Arslantaş, konuşmasında şunları söyledi: "Öğretmen, bahçesinde türlü türlü meyveler yetişen, renk renk çiçekler açan buram buram güller kokan bir bahçıvandır. Öğretmen, tarlası bol ürünler ve altın sarısı başaklar veren bir çiftçidir. Öğretmen, dükkanında elmaslar, yakutlar ve inciler işleyen bir sarraftır. Ama unutulmasın ki kuruyan çiçeklerin günahı da çürüyen tohumların vebali de kırılan elmasların hatası da onundur. Karalanan defterler de yaldızlı sayfalar da ona aittir. İkbal de hüner de zafer de onun ellerinde şekillenmektedir. Bu nedenle onun, bir insana hayal kurmayı, yenilikçi ve modern yaşamayı öğretmesi için öncelikle iyi bir örnek ve yol gösterici olması gerekir. Çünkü o doğruyu öğreten, doğru düşündüren, öğrencisinin gönlünü coşturup ruhunu kanatlandıran, yolunu kesen bütün kara delikleri bertaraf edip onu aydınlık yarınlara ulaştıran talihli insandır." İl Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya ise öğretmenliğin insanlık tarihinin en önemli mesleği olduğunu söyledi. Emekli öğretmenler adına konuşan Sema Sarızeybek de meslek hayatı boyunca en büyük hedefinin okuyan, sorgulayan, özgüveni yüksek, mütevazi, öğrenmeye istekli, ileride seçtiği mesleği iyi yapan, dürüst, bireyler yetiştirmek olduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından yeni öğretmenler yemin etti. Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisi sunuldu. Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenlerinin oluşturduğu koro şarkılar söyledi. Törende, 24 Kasım etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Etkinlik emekli öğretmenlere 'Hizmet Şeref Belgeleri'nin protokol üyeleri tarafından verilmesi ile sona erdi.  
Burdur'da öğretmenlere anlamlı kutlama

 

 

BURDUR'da 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Burdur'da Öğretmenler Günü kutlaması İl Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya'nın Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Kutlama programı daha sonra Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonu'nda devam etti. Törene Vali Ali Arslantaş, Garnizon Komutanı Albay Yavuz Çankaya, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Engin Hatipoğlu ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Ali Arslantaş, konuşmasında şunları söyledi:

"Öğretmen, bahçesinde türlü türlü meyveler yetişen, renk renk çiçekler açan buram buram güller kokan bir bahçıvandır. Öğretmen, tarlası bol ürünler ve altın sarısı başaklar veren bir çiftçidir. Öğretmen, dükkanında elmaslar, yakutlar ve inciler işleyen bir sarraftır. Ama unutulmasın ki kuruyan çiçeklerin günahı da çürüyen tohumların vebali de kırılan elmasların hatası da onundur. Karalanan defterler de yaldızlı sayfalar da ona aittir. İkbal de hüner de zafer de onun ellerinde şekillenmektedir. Bu nedenle onun, bir insana hayal kurmayı, yenilikçi ve modern yaşamayı öğretmesi için öncelikle iyi bir örnek ve yol gösterici olması gerekir. Çünkü o doğruyu öğreten, doğru düşündüren, öğrencisinin gönlünü coşturup ruhunu kanatlandıran, yolunu kesen bütün kara delikleri bertaraf edip onu aydınlık yarınlara ulaştıran talihli insandır."

İl Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya ise öğretmenliğin insanlık tarihinin en önemli mesleği olduğunu söyledi. Emekli öğretmenler adına konuşan Sema Sarızeybek de meslek hayatı boyunca en büyük hedefinin okuyan, sorgulayan, özgüveni yüksek, mütevazi, öğrenmeye istekli, ileride seçtiği mesleği iyi yapan, dürüst, bireyler yetiştirmek olduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından yeni öğretmenler yemin etti. Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisi sunuldu. Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenlerinin oluşturduğu koro şarkılar söyledi.

Törende, 24 Kasım etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Etkinlik emekli öğretmenlere 'Hizmet Şeref Belgeleri'nin protokol üyeleri tarafından verilmesi ile sona erdi.

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.