MAKÜ Akademisyenleri Tarafından Türk Mutfağı Haftası’nda Panel Düzenlendi

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 30.05.2022 - 08:37, Güncelleme: 30.05.2022 - 08:37
 

MAKÜ Akademisyenleri Tarafından Türk Mutfağı Haftası’nda Panel Düzenlendi

MAKÜ Akademisyenleri Tarafından Türk Mutfağı Haftası’nda Panel Düzenlendi
Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle hazırlanan Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı kitabından hareketle bu yıl ilk kez kutlanan Türk Mutfağı Haftası, 27 Mayıs Cuma günü yapılan etkinliklerle sona erdi. Burdur Kültür Merkezi’nde yapılan Türk Mutfağı Haftası kapanış programı kapsamında; ‘Türk Mutfağının Turizmdeki Yeri ve Burdur Mutfağı Paneli’ gerçekleştirildi. Panel, MAKÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Uğur Kilinç moderatörlüğünde, Doç. Dr. Olcay Kilinç, Doç. Dr. Emre Erbaş, Dr. Merve Çetin ve Öğr. Gör. İlhan Avcu’nun panelist olarak katılımlarıyla gerçekleştirildi. Panelde; Doç. Dr. Uğur Kilinç ‘Tarih Sürecinde Türk Mutfağı’, Doç. Dr. Emre Erbaş ‘Sosyal Bir Kimlik Olarak Gastronomi’, Dr. Merve Çetin ‘Mutfakların Tanıtımında Gastro Diplomasi ve Gastro Milliyetçiliğin Önemi’ ile Öğr. Gör. İlhan Avcu ‘Türk Mutfağında Sektörün Sorunları’ başlıklı konuşmalarını yaptılar. Panel programı, öğrenciler ve konukların panelist akademisyenlere yönelttikleri soruların yanıtlanmasıyla sona erdi. Panel programının akabinde Burdur Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisi ve kokteyl etkinliği gerçekleştirildi.
MAKÜ Akademisyenleri Tarafından Türk Mutfağı Haftası’nda Panel Düzenlendi

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle hazırlanan Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı kitabından hareketle bu yıl ilk kez kutlanan Türk Mutfağı Haftası, 27 Mayıs Cuma günü yapılan etkinliklerle sona erdi. Burdur Kültür Merkezi’nde yapılan Türk Mutfağı Haftası kapanış programı kapsamında; ‘Türk Mutfağının Turizmdeki Yeri ve Burdur Mutfağı Paneli’ gerçekleştirildi. Panel, MAKÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Uğur Kilinç moderatörlüğünde, Doç. Dr. Olcay Kilinç, Doç. Dr. Emre Erbaş, Dr. Merve Çetin ve Öğr. Gör. İlhan Avcu’nun panelist olarak katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Panelde; Doç. Dr. Uğur Kilinç ‘Tarih Sürecinde Türk Mutfağı’, Doç. Dr. Emre Erbaş ‘Sosyal Bir Kimlik Olarak Gastronomi’, Dr. Merve Çetin ‘Mutfakların Tanıtımında Gastro Diplomasi ve Gastro Milliyetçiliğin Önemi’ ile Öğr. Gör. İlhan Avcu ‘Türk Mutfağında Sektörün Sorunları’ başlıklı konuşmalarını yaptılar. Panel programı, öğrenciler ve konukların panelist akademisyenlere yönelttikleri soruların yanıtlanmasıyla sona erdi. Panel programının akabinde Burdur Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisi ve kokteyl etkinliği gerçekleştirildi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.