Gölhisar MYO Ormancılık Bölümü Öğrencilerine Teknik Gezi Düzenlendi

Eğitim (Akca Gazete) - Akca Gazete | 31.05.2022 - 09:54, Güncelleme: 31.05.2022 - 09:54
 

Gölhisar MYO Ormancılık Bölümü Öğrencilerine Teknik Gezi Düzenlendi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Gölhisar Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı “Mesleki Eğitim ve Proje Yönetimi II” dersi kapsamında teknik gezi düzenlendi.
Gölhisar Orman İşletme Müdürlüğü’nün destek verdiği teknik gezi kapsamında öğrencilere damga çeşitleri ve dikili damga uygulaması, ağaç devirme, boylama ve mesaha uygulamaları, meşcere haritaları, amenajman ve silvikültür planlarının içerikleri, tensil sahasında gençlik veya kültür bakımı ile arazi hazırlığı, sevk ve nakliye pusulalarının hazırlanması, odun standartları ve kalite sınıfları ve istiflerin hazırlanması konularında arazi uygulamalarına yönelik bilgi ve eğitim verildi. Gölhisar Kaymakamı Kadir Ulusoy, Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş ve Burdur İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik’in katılım gösterdiği etkinliğin son bölümünde ise Gölhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Öztürk ve Ormancılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özdemir Şentürk tarafından bölüm ve okul hakkında bilgiler verildi.  
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Gölhisar Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı “Mesleki Eğitim ve Proje Yönetimi II” dersi kapsamında teknik gezi düzenlendi.

Gölhisar Orman İşletme Müdürlüğü’nün destek verdiği teknik gezi kapsamında öğrencilere damga çeşitleri ve dikili damga uygulaması, ağaç devirme, boylama ve mesaha uygulamaları, meşcere haritaları, amenajman ve silvikültür planlarının içerikleri, tensil sahasında gençlik veya kültür bakımı ile arazi hazırlığı, sevk ve nakliye pusulalarının hazırlanması, odun standartları ve kalite sınıfları ve istiflerin hazırlanması konularında arazi uygulamalarına yönelik bilgi ve eğitim verildi.

Gölhisar Kaymakamı Kadir Ulusoy, Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş ve Burdur İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik’in katılım gösterdiği etkinliğin son bölümünde ise Gölhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Öztürk ve Ormancılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özdemir Şentürk tarafından bölüm ve okul hakkında bilgiler verildi.

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.