ZİRAAT ODASI BAŞKANI BİLAL ÖZEL; TMO BUCAK’TA MAHSÜL ALIMI YAPACAK

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 21.06.2022 - 09:56, Güncelleme: 21.06.2022 - 09:56
 

ZİRAAT ODASI BAŞKANI BİLAL ÖZEL; TMO BUCAK’TA MAHSÜL ALIMI YAPACAK

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) tarafından hububat alım fiyatları hakkında yaptığı açıklamaya ilave olarak Ziraat Odamızın yapmış olduğu girişimlerle Bucak ilçemizde yeniden TMO’nun ürün alımı yapacağının müjdesini verdi.
Özel, “Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) hububat alım fiyatları netlik kazanmıştır. Bu yıl TMO alım fiyatları;   •Sert Ekmeklik Buğday için 6.050 TL/Ton, •Arpa için ise 5.500 TL/Ton, olarak açıklanmıştır.   Ayrıca, •Sert Ekmeklik Buğday fiyatına kalitesine göre (1. Grup) ton başına 100 TL ilave fiyat verilecektir. Bu şekilde 1. Grup Sert Ekmeklik Buğday fiyatı ton başına 6.150 TL olacak,   •Makarnalık Buğday fiyatına kalitesine göre (1. Grup) ton başına 100 TL ilave fiyat verilecektir. Bu şekilde 1. Grup Makarnalık Buğday fiyatı ton başına 6.600 TL olacak,   •Arpa fiyatına kalitesine göre (1. Grup) ton başına 100 TL ilave fiyat uygulanacaktır. Bu şekilde 1. Grup Arpa fiyatı ton başına 5.600 TL olacak,   •Bununla birlikte üreticilerimiz, Bakanlıkça verilen mazot, gübre, sertifikalı tohum ve fark ödemesi desteklerini almaya devam edeceklerdir.   •31 Ağustos 2022 tarihine kadar TMO’ya ürününü teslim eden üreticiler ton başına ilave olarak arpa da 500 TL, Buğday da ise 1.000 TL ilave fark primi desteği alabileceklerdir.   TMO alımlarına ilişkin detaylı bilgiler ise,   1. TMO, Türkiye genelinde bulunan yaklaşık 200 işyerinde ve protokol imzalanan lisanslı depolarda (190 nokta) alım faaliyeti gösterecektir. Bu kapsamda Bucak ilçemizde de TMO ürün alımı yapacaktır.   2. TMO ile protokol imzalayan lisanslı depoculuk şirketleri www.tmo.gov.tr internet adresinde yayınlanmakta olup üreticilerimiz bu depolara teslim ettiği ürününü Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) olarak TMO’ya satabileceklerdir.   3. TMO, üreticilerimizin iş yerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla uyguladığı randevulu alım sistemine devam edecektir.   4. TMO iş yerlerinde pazar günleri hariç haftanın 6 günü alım yapılacaktır.   5. Ürün bedeli ödemeleri, ürünün TMO’ya teslim edildiği tarihten itibaren 10 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacaktır.” şeklinde bilgilendirmede bulunurken;  Üreticilerimizin afetsiz, bereketli, kazançlı bir sezon geçirmelerini temenni ederiz.” dedi.
Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) tarafından hububat alım fiyatları hakkında yaptığı açıklamaya ilave olarak Ziraat Odamızın yapmış olduğu girişimlerle Bucak ilçemizde yeniden TMO’nun ürün alımı yapacağının müjdesini verdi.

Özel, “Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) hububat alım fiyatları netlik kazanmıştır. Bu yıl TMO alım fiyatları;

 

•Sert Ekmeklik Buğday için 6.050 TL/Ton,

•Arpa için ise 5.500 TL/Ton, olarak açıklanmıştır.

 

Ayrıca,

•Sert Ekmeklik Buğday fiyatına kalitesine göre (1. Grup) ton başına 100 TL ilave fiyat verilecektir. Bu şekilde 1. Grup Sert Ekmeklik Buğday fiyatı ton başına 6.150 TL olacak,

 

•Makarnalık Buğday fiyatına kalitesine göre (1. Grup) ton başına 100 TL ilave fiyat verilecektir. Bu şekilde 1. Grup Makarnalık Buğday fiyatı ton başına 6.600 TL olacak,

 

•Arpa fiyatına kalitesine göre (1. Grup) ton başına 100 TL ilave fiyat uygulanacaktır. Bu şekilde 1. Grup Arpa fiyatı ton başına 5.600 TL olacak,

 

•Bununla birlikte üreticilerimiz, Bakanlıkça verilen mazot, gübre, sertifikalı tohum ve fark ödemesi desteklerini almaya devam edeceklerdir.

 

•31 Ağustos 2022 tarihine kadar TMO’ya ürününü teslim eden üreticiler ton başına ilave olarak arpa da 500 TL, Buğday da ise 1.000 TL ilave fark primi desteği alabileceklerdir.

 

TMO alımlarına ilişkin detaylı bilgiler ise,

 

1. TMO, Türkiye genelinde bulunan yaklaşık 200 işyerinde ve protokol imzalanan lisanslı depolarda (190 nokta) alım faaliyeti gösterecektir.

Bu kapsamda Bucak ilçemizde de TMO ürün alımı yapacaktır.

 

2. TMO ile protokol imzalayan lisanslı depoculuk şirketleri www.tmo.gov.tr internet adresinde yayınlanmakta olup üreticilerimiz bu depolara teslim ettiği ürününü Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) olarak TMO’ya satabileceklerdir.

 

3. TMO, üreticilerimizin iş yerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla uyguladığı randevulu alım sistemine devam edecektir.

 

4. TMO iş yerlerinde pazar günleri hariç haftanın 6 günü alım yapılacaktır.

 

5. Ürün bedeli ödemeleri, ürünün TMO’ya teslim edildiği tarihten itibaren 10 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacaktır.” şeklinde bilgilendirmede bulunurken; 

Üreticilerimizin afetsiz, bereketli, kazançlı bir sezon geçirmelerini temenni ederiz.” dedi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.