Domatesin kasası 3 liraya düştü

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 23.06.2022 - 10:52, Güncelleme: 23.06.2022 - 12:33
 

Domatesin kasası 3 liraya düştü

Domatesin kasası 3 liraya düştü
TÜRKİYE'de bu yıl fiyatı en çok artan sebzeler arasında yer alan ve yüksek fiyatı ile tartışmalara neden olan domatesin yaklaşık 10- 12 kilo arasında gelen kasası Antalya'nın Demre ilçesinde 3 liraya kadar düştü. Bu yıl fiyatıyla dikkati çeken domates Türkiye'nin turfanda yaş sebze üretim merkezlerinden biri olan Demre ilçesinde salçalık olarak satılmaya başladı. Demre'ye gelen TIR'lar domatesin sandığını salçalık olarak almaya başladı. Bir sandık domates 3 liradan salçalık olarak satılıyor. Demre Toptancı Hali'nin yanında kurulan özel rampadan TIR'lar her gün salçalık domates yüklemeye başladı. Demre Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz, "Bir bardak çay, en ucuz yerde 3 lira. Deniz kıyısında içmeye kalkarsan 5 ile 10 lira arası. Bir kasa domates 3 lira. Bunun toplaması var hale kadar traktörle getirmesi var. Bizim üreticimiz o kadar fedakar ki serada çürümesine izin vermiyor. Salça olarak ekonomiye kazandırılması için yok pahasına topluyor" dedi. FOTOĞRAFLI     
Domatesin kasası 3 liraya düştü

TÜRKİYE'de bu yıl fiyatı en çok artan sebzeler arasında yer alan ve yüksek fiyatı ile tartışmalara neden olan domatesin yaklaşık 10- 12 kilo arasında gelen kasası Antalya'nın Demre ilçesinde 3 liraya kadar düştü.

Bu yıl fiyatıyla dikkati çeken domates Türkiye'nin turfanda yaş sebze üretim merkezlerinden biri olan Demre ilçesinde salçalık olarak satılmaya başladı. Demre'ye gelen TIR'lar domatesin sandığını salçalık olarak almaya başladı. Bir sandık domates 3 liradan salçalık olarak satılıyor. Demre Toptancı Hali'nin yanında kurulan özel rampadan TIR'lar her gün salçalık domates yüklemeye başladı.
Demre Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz, "Bir bardak çay, en ucuz yerde 3 lira. Deniz kıyısında içmeye kalkarsan 5 ile 10 lira arası. Bir kasa domates 3 lira. Bunun toplaması var hale kadar traktörle getirmesi var. Bizim üreticimiz o kadar fedakar ki serada çürümesine izin vermiyor. Salça olarak ekonomiye kazandırılması için yok pahasına topluyor" dedi.

FOTOĞRAFLI   

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.