Serik Şehitler Camii açıldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 28.06.2022 - 15:12, Güncelleme: 29.06.2022 - 08:48
 

Serik Şehitler Camii açıldı

Serik Şehitler Camii açıldı
 ANTALYA'nın Serik ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan Şehitler Camii düzenlenen törenle açıldı. Gedik Mahallesi'nde düzenlenen açılış törenine Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, Cumhuriyet Savcısı Ali Erdem, Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, İlçe Müftüsü İbrahim Keser, daire müdürleri, STK ve siyasi parti başkanları katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, "Camiler Müslümanları bir araya getiren mekanlardır. Camiler aynı dine mensup genç, ihtiyar, zengin, fakir olsun bir binanın tuğlaları gibi kenetleyen mekanlardır" dedi. İlçe Müftüsü İbrahim Keser, "Caminin yapımına 2011 yılında başlanmış, 2017 yılında sadece birinci katı tamamlanmıştı. 2018 yılında tekrar planlamaya aldık ve camimizin inşaatını hayırseverlerimizin yardımları ile tamamladık. Bu cami Serik'in en büyük ve en güzel camisi oldu" diye konuştu. Konuşmaların ardından caminin yapılmasına katkı veren hayırseverlere protokol tarafından plaket verildi. Cami protokol tarafından kurdele kesilerek açılışı yapıldı. Katılımcılar açılışın ardından camide öğle namazı kıldı. FOTOĞRAFLI  
Serik Şehitler Camii açıldı

 ANTALYA'nın Serik ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan Şehitler Camii düzenlenen törenle açıldı.

Gedik Mahallesi'nde düzenlenen açılış törenine Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, Cumhuriyet Savcısı Ali Erdem, Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, İlçe Müftüsü İbrahim Keser, daire müdürleri, STK ve siyasi parti başkanları katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, "Camiler Müslümanları bir araya getiren mekanlardır. Camiler aynı dine mensup genç, ihtiyar, zengin, fakir olsun bir binanın tuğlaları gibi kenetleyen mekanlardır" dedi.

İlçe Müftüsü İbrahim Keser, "Caminin yapımına 2011 yılında başlanmış, 2017 yılında sadece birinci katı tamamlanmıştı. 2018 yılında tekrar planlamaya aldık ve camimizin inşaatını hayırseverlerimizin yardımları ile tamamladık. Bu cami Serik'in en büyük ve en güzel camisi oldu" diye konuştu.

Konuşmaların ardından caminin yapılmasına katkı veren hayırseverlere protokol tarafından plaket verildi. Cami protokol tarafından kurdele kesilerek açılışı yapıldı. Katılımcılar açılışın ardından camide öğle namazı kıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.