Afyonkarahisarlı Gülsüm, arkadaşlarına inat 69 yaşında ehliyet aldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 30.06.2022 - 16:16, Güncelleme: 30.06.2022 - 16:57
 

Afyonkarahisarlı Gülsüm, arkadaşlarına inat 69 yaşında ehliyet aldı

Afyonkarahisarlı Gülsüm, arkadaşlarına inat 69 yaşında ehliyet aldı
 AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde Gülsüm Yatan (69), yaşı nedeniyle ehliyet alamayacağını söyleyerek kendisiyle iddialaşan arkadaşlarına inat kursa gidip, 10 günde araç kullanmayı öğrendi. Yazılı sınavın ardından girdiği direksiyon sınavını tek seferde geçen Yatan, "Önceden dikiş makinesi pedalı kullandığımdan debriyajı kavramam kolay oldu. Yaş sınırı yok, azmettikten sonra her işin hakkından gelinebiliyor" dedi. Sandıklı'da yaşayan evli ve 2 çocuk annesi Gülsüm Yatan, bir süre önce sürücü belgesi almaya karar verdi. İlçedeki bir sürücü kursuna başvuran Gülsüm Yatan, 10 gün içerisinde otomobil kullanmayı öğrenerek, yazılı ardından direksiyon sınavına girdi. Gülsüm Yatan, direksiyon sınavını tek seferde geçerek B sınıfı ehliyet almayı hak kazandı. Yaşı nedeniyle ehliyet alamayacağını söyleyerek kendisiyle iddialaşan arkadaşlarına inat sürücü belgesini aldığını söyleyen Gülsüm Yatan, "Önce çocuklar aldı sonra sıra bana geldi. Arkadaşlarım ile de iddialaştık. Heveslendim bir gayret ile aldım. Sınavdan 10 gün önce sürmeye başladım. Sağ olsun kurs eğitmeni Zehra hanım, ilk günümde direksiyonu bana verdi. Hocalarımın araba kullanmamda faydaları çok oldu. Önceden dikiş pedalı kullandığımdan debriyajı kavramam kolay oldu. Zehra hocamın çok faydası oldu. Yaş sınırı yok azmettikten sonra her işin hakkından gelinebiliyor" dedi. 'AZMİN ZAFERİ' Kurs eğitmeni Zehra Öztürk de "Gülsüm teyze ile sınavdan 10 gün önce derslere başladık. İlk kursa başladığımız andan 10 gün boyunca beni hiç yormadı, sağ olsun. Bütün söylediklerime harfiyen uydu. Son 5 gün ben hiçbir şekilde bir şey söylemedim. Sohbet havasında geçti. Beni de zorlamadı. Kendisi de zorlanmadı. Çok hevesli. Şunu söylemem uygun olur mu bilmiyorum ama gençlere taş çıkartır. Çoğu gençten azimli ve çok iyi odaklandı. Bizim meslekte odaklanmak çok önemli. Odaklandı ve kazandı, azmin zaferi. Sınavda tek sinyal bile unutmadan odaklanarak harfiyen böyle tık tık tık bir kerede mis gibi geçti sınavını" diye konuştu. (DHA) FOTOĞRAFLI    
Afyonkarahisarlı Gülsüm, arkadaşlarına inat 69 yaşında ehliyet aldı

 AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde Gülsüm Yatan (69), yaşı nedeniyle ehliyet alamayacağını söyleyerek kendisiyle iddialaşan arkadaşlarına inat kursa gidip, 10 günde araç kullanmayı öğrendi. Yazılı sınavın ardından girdiği direksiyon sınavını tek seferde geçen Yatan, "Önceden dikiş makinesi pedalı kullandığımdan debriyajı kavramam kolay oldu. Yaş sınırı yok, azmettikten sonra her işin hakkından gelinebiliyor" dedi.

Sandıklı'da yaşayan evli ve 2 çocuk annesi Gülsüm Yatan, bir süre önce sürücü belgesi almaya karar verdi. İlçedeki bir sürücü kursuna başvuran Gülsüm Yatan, 10 gün içerisinde otomobil kullanmayı öğrenerek, yazılı ardından direksiyon sınavına girdi. Gülsüm Yatan, direksiyon sınavını tek seferde geçerek B sınıfı ehliyet almayı hak kazandı. Yaşı nedeniyle ehliyet alamayacağını söyleyerek kendisiyle iddialaşan arkadaşlarına inat sürücü belgesini aldığını söyleyen Gülsüm Yatan, "Önce çocuklar aldı sonra sıra bana geldi. Arkadaşlarım ile de iddialaştık. Heveslendim bir gayret ile aldım. Sınavdan 10 gün önce sürmeye başladım. Sağ olsun kurs eğitmeni Zehra hanım, ilk günümde direksiyonu bana verdi. Hocalarımın araba kullanmamda faydaları çok oldu. Önceden dikiş pedalı kullandığımdan debriyajı kavramam kolay oldu. Zehra hocamın çok faydası oldu. Yaş sınırı yok azmettikten sonra her işin hakkından gelinebiliyor" dedi.
'AZMİN ZAFERİ'
Kurs eğitmeni Zehra Öztürk de "Gülsüm teyze ile sınavdan 10 gün önce derslere başladık. İlk kursa başladığımız andan 10 gün boyunca beni hiç yormadı, sağ olsun. Bütün söylediklerime harfiyen uydu. Son 5 gün ben hiçbir şekilde bir şey söylemedim. Sohbet havasında geçti. Beni de zorlamadı. Kendisi de zorlanmadı. Çok hevesli. Şunu söylemem uygun olur mu bilmiyorum ama gençlere taş çıkartır. Çoğu gençten azimli ve çok iyi odaklandı. Bizim meslekte odaklanmak çok önemli. Odaklandı ve kazandı, azmin zaferi. Sınavda tek sinyal bile unutmadan odaklanarak harfiyen böyle tık tık tık bir kerede mis gibi geçti sınavını" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Afyon HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.