Kepez'in 4 ödüllü Anadolu Oyuncak Müzesi'ne 689 bin ziyaretçi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 17.07.2022 - 13:08, Güncelleme: 17.07.2022 - 13:08
 

Kepez'in 4 ödüllü Anadolu Oyuncak Müzesi'ne 689 bin ziyaretçi

Kepez'in 4 ödüllü Anadolu Oyuncak Müzesi'ne 689 bin ziyaretçi
  ANTALYA,(DHA) - KEPEZ Belediyesi'ne 4 ödül kazandıran Anadolu Oyuncak Müzesi'ni açıldığı günden bu yana 689 bin 93 kişi ziyaret etti. Dokumapark'taki Anadolu Oyuncak Müzesi, hem bünyesinde bulundurduğu oyuncak sayısı, hem de kabul ettiği ziyaretçi sayısı bakımından Türkiye'nin en çok ziyaret edilen müzeleri arasında yer alıyor. Kepez Belediyesi'nin Dokuma Fabrikası'nın kreş binası olan yapıyı tarihi dokusunu koruyarak inşaa ettiği müze ziyaretçi akınına uğruyor. Kepez'de 2017 yılında açılan müze, bugüne kadar 689 bin 93 ziyaretçiye kapılarını araladı. 16 AVRUPA ÜLKESİ VE 81 İLDEN OYUNCAK Yaz aylarının gelmesiyle yabancı ve yerli turistlerinde ilgi odağında olan müze, çocukları anne ve babalarının çocukluğuna, büyükleri de kendi çocukluk anılarına götürüyor. Anadolu Oyuncak Müzesi'nde, 16 Avrupa ülkesinin yanı sıra Türkiye'nin 81 ilinden toplanan 13 binin üzerinde oyuncak, 15 salonda, 15 ayrı temada ve 15 farklı düzenlemede sergileniyor. Pinokyo, ahşap oyuncaklar, masalcı nine, anılar odası, Temel Reis gibi farklı isimlerde temaların yer aldığı müzenin, çıkış kapısı oyun bahçesine açılıyor ve çocukları da burada kara tren karşılıyor. 4 ÖDÜLLÜ Müze bugüne kadar 4 ödülünde sahibi oldu. Müze, 2017 yılında Tarihi Kentler Birliği Müze Özendirme Yarışması'nda Yaşam Kültürü Müzeler Ödülü ve TKB Proje Ödülü, 2018 yılında TKB'nin Müze Özendirme Yarışmasında Yaşam Kültürü Müzeler Ödülü ve Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması'nda Üst Yapı Çalışmaları Kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.(DHA) FOTOĞRAFLI
Kepez'in 4 ödüllü Anadolu Oyuncak Müzesi'ne 689 bin ziyaretçi

 

ANTALYA,(DHA) - KEPEZ Belediyesi'ne 4 ödül kazandıran Anadolu Oyuncak Müzesi'ni açıldığı günden bu yana 689 bin 93 kişi ziyaret etti.
Dokumapark'taki Anadolu Oyuncak Müzesi, hem bünyesinde bulundurduğu oyuncak sayısı, hem de kabul ettiği ziyaretçi sayısı bakımından Türkiye'nin en çok ziyaret edilen müzeleri arasında yer alıyor. Kepez Belediyesi'nin Dokuma Fabrikası'nın kreş binası olan yapıyı tarihi dokusunu koruyarak inşaa ettiği müze ziyaretçi akınına uğruyor. Kepez'de 2017 yılında açılan müze, bugüne kadar 689 bin 93 ziyaretçiye kapılarını araladı.
16 AVRUPA ÜLKESİ VE 81 İLDEN OYUNCAK
Yaz aylarının gelmesiyle yabancı ve yerli turistlerinde ilgi odağında olan müze, çocukları anne ve babalarının çocukluğuna, büyükleri de kendi çocukluk anılarına götürüyor. Anadolu Oyuncak Müzesi'nde, 16 Avrupa ülkesinin yanı sıra Türkiye'nin 81 ilinden toplanan 13 binin üzerinde oyuncak, 15 salonda, 15 ayrı temada ve 15 farklı düzenlemede sergileniyor. Pinokyo, ahşap oyuncaklar, masalcı nine, anılar odası, Temel Reis gibi farklı isimlerde temaların yer aldığı müzenin, çıkış kapısı oyun bahçesine açılıyor ve çocukları da burada kara tren karşılıyor.
4 ÖDÜLLÜ
Müze bugüne kadar 4 ödülünde sahibi oldu. Müze, 2017 yılında Tarihi Kentler Birliği Müze Özendirme Yarışması'nda Yaşam Kültürü Müzeler Ödülü ve TKB Proje Ödülü, 2018 yılında TKB'nin Müze Özendirme Yarışmasında Yaşam Kültürü Müzeler Ödülü ve Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması'nda Üst Yapı Çalışmaları Kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.