Antalya'da Tatar Bayramı'na renkli kutlama

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 09.08.2022 - 15:17, Güncelleme: 09.08.2022 - 15:17
 

Antalya'da Tatar Bayramı'na renkli kutlama

Antalya'da Tatar Bayramı'na renkli kutlama
  Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da yerleşik yabancılar 'Tatar Türkleri Yaz Bayramı'nda buluştu. Her dilde şarkıların söylendiği etkinlikte renkli görüntüler yaşandı. Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN), Konyaaltı Kent Konseyi Yabancılar Meclisi ile Lider Kadınlar Platformu'nun birlikte düzenlediği 'Tatar Türkleri Yaz Bayramı' (Tatar Sabantuy) etkinliği ANSAN bahçesinde gerçekleşti. Etkinliğe Antalya'da yerleşik yaşayan yabancıların ilgisi yoğun oldu. "KÜLTÜRLER BULUŞUYOR" 'Tatar Türkleri Yaz Bayramı' etkinliğinin açılışını yapan ANSAN Başkanı Tecelli Sercan Sırma, "Antalya'da bir çok ülkeden komşularımızla birlikte huzurlu ve mutlu yaşıyoruz. ANSAN olarak birlikte çeşitli sanat projeleri de yapıyoruz. Hayata geçirilen projeler de komşularımızın örf, adet, gelenekleri de yaşatılıyor, kültürler buluşturuluyor" dedi. TARLADA BOL ÜRÜN VE BEREKET Konyaaltı Kent Konseyi Yabancılar Meclisi Başkanı ve Kırım Türkü Zera Vareldzhi'de, "Antalya'yı ve Antalyalıları çok seviyoruz, burada mutlu bir yaşam sürüyoruz" dedi. Vareldzhi, sözlerini şöyle sürdürdü; "Tatar Türkleri yaz aylarında büyük bir coşkuyla kutlamalar yapıyor. Tarlalarda bol ürün ve bereket bayramı olarak biliniyor. Tataristan'da Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında şenlik şeklinde kutlanıyor. Bayram, çiftçilik kültüründen doğup kitlesel şenliklere dönüştürüldü. Kendi kültürümüz olan Sabuntuy'ın Antalya'da da yaşatmak, kent kültürüne renk katmak istedik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." SANATÇILAR SAHNE ALDI Konuşmaların ardından Antalya da yaşayan ses ve opera sanatçıları Zera Vareldzhi (Kırım), Zulfiya Habibullaeva (Tataristan), Nailya Dusmetova (Rusya), Nailya Nasibulina (Tataristan), Adeliya Djapparova (Özbekistan), Baynuri Kazancı (Antalya), Ayhan Dirol (Antalya), Andriana (Tataristan), Gluza Belozerova (Tatarstan), Gülnaz Cihan (Tataristan) sahne aldı. COŞKULU, NEŞELİ ŞARKILAR Bazıları uluslararası ödüllü olan farklı ülkelerden ses sanatçıları içerisinde aşk, sevgi, kardeşlik, doğa sevgisini barındıran Türkçe, Tatarca, Rusça, İngilizce şarkıları seslendirdi. Geleneksel halk danslarının da sunulduğu şenlik tadındaki etkinlikte renkli görüntüler yaşandı. Sanatçılar alkış eşliğinde sahneden ayrılırken, izleyicilere de yöresel yiyecek ve içeceklerden ikram edildi.(DHA) FOTOĞRAFLI
Antalya'da Tatar Bayramı'na renkli kutlama

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da yerleşik yabancılar 'Tatar Türkleri Yaz Bayramı'nda buluştu. Her dilde şarkıların söylendiği etkinlikte renkli görüntüler yaşandı.

Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN), Konyaaltı Kent Konseyi Yabancılar Meclisi ile Lider Kadınlar Platformu'nun birlikte düzenlediği 'Tatar Türkleri Yaz Bayramı' (Tatar Sabantuy) etkinliği ANSAN bahçesinde gerçekleşti. Etkinliğe Antalya'da yerleşik yaşayan yabancıların ilgisi yoğun oldu.

"KÜLTÜRLER BULUŞUYOR"

'Tatar Türkleri Yaz Bayramı' etkinliğinin açılışını yapan ANSAN Başkanı Tecelli Sercan Sırma, "Antalya'da bir çok ülkeden komşularımızla birlikte huzurlu ve mutlu yaşıyoruz. ANSAN olarak birlikte çeşitli sanat projeleri de yapıyoruz. Hayata geçirilen projeler de komşularımızın örf, adet, gelenekleri de yaşatılıyor, kültürler buluşturuluyor" dedi.

TARLADA BOL ÜRÜN VE BEREKET

Konyaaltı Kent Konseyi Yabancılar Meclisi Başkanı ve Kırım Türkü Zera Vareldzhi'de, "Antalya'yı ve Antalyalıları çok seviyoruz, burada mutlu bir yaşam sürüyoruz" dedi. Vareldzhi, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Tatar Türkleri yaz aylarında büyük bir coşkuyla kutlamalar yapıyor. Tarlalarda bol ürün ve bereket bayramı olarak biliniyor. Tataristan'da Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında şenlik şeklinde kutlanıyor. Bayram, çiftçilik kültüründen doğup kitlesel şenliklere dönüştürüldü. Kendi kültürümüz olan Sabuntuy'ın Antalya'da da yaşatmak, kent kültürüne renk katmak istedik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

SANATÇILAR SAHNE ALDI

Konuşmaların ardından Antalya da yaşayan ses ve opera sanatçıları Zera Vareldzhi (Kırım), Zulfiya Habibullaeva (Tataristan), Nailya Dusmetova (Rusya), Nailya Nasibulina (Tataristan), Adeliya Djapparova (Özbekistan), Baynuri Kazancı (Antalya), Ayhan Dirol (Antalya), Andriana (Tataristan), Gluza Belozerova (Tatarstan), Gülnaz Cihan (Tataristan) sahne aldı.

COŞKULU, NEŞELİ ŞARKILAR

Bazıları uluslararası ödüllü olan farklı ülkelerden ses sanatçıları içerisinde aşk, sevgi, kardeşlik, doğa sevgisini barındıran Türkçe, Tatarca, Rusça, İngilizce şarkıları seslendirdi. Geleneksel halk danslarının da sunulduğu şenlik tadındaki etkinlikte renkli görüntüler yaşandı. Sanatçılar alkış eşliğinde sahneden ayrılırken, izleyicilere de yöresel yiyecek ve içeceklerden ikram edildi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.