Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı

Mesajlar (Akca Gazete) - Akca Gazete | 29.08.2022 - 16:20, Güncelleme: 29.08.2022 - 16:20
 

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı
Başkan Ercengiz’in mesajı şu şekilde: İşgalci güçlerin üzerinde hakimiyet kurmak için birbiriyle yarıştığı ülke topraklarını canının, kanının son damlasına kadar savunan ve koruyan kahraman Mehmetçik’in ve Türk Milletinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yol göstericiliğinde kazandığı en büyük zaferlerden biridir 30 Ağustos… Vatan topraklarının savunması, milli egemenliğin ve bağımsızlığın tesis edilmesi, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması ülküsüyle ve nice umutlarla başlatılan Kurtuluş Savaşı`nın en şanlı tarihlerinden biri olan 30 Ağustos 1922`de, Mustafa Kemal Atatürk`ün Başkumandanlığındaki Büyük Taarruz `un son günü gerçekleşen Başkumandanlık Meydan Muharebesi zaferle sonuçlanmış, işgalci güçler bozguna uğratılmıştır. Vatanın bir karış toprağından dahi vazgeçmeyen, asla pes etmeyen, azmiyle, cesaretiyle, yüreğinin ve bileğinin gücüyle işgalci tüm güçleri dize getiren kahramanların bize emanet bıraktığı bu büyük zaferle de göğsümüz hala kabarırken, milli mücadele ruhuna ve bu ruhla kurulan Cumhuriyetimize karşı sorumluluklarımızı da unutmuyoruz, unutmayacağız. 30 Ağustos’ta elde edilen bu destansı zaferle birlikte, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyetimizin temelleri de atılmıştır. Zaferin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti de Milletimizin birlik ve beraberliğinin en anlamlı mesajını veren, gelişen demokrasisi, güçlü ekonomisi, tarihi ve kültürel birikimiyle bölgenin ve dünyanın en güçlü ülkelerinden biri haline gelmiştir. Ulus olarak ortak hedefimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine, ilkelerine sonsuza kadar sahip çıkarak çağdaş, laik ve demokratik Cumhuriyeti her zaman korumaktır. Ulu Önderin ilke ve devrimleri yolumuzu her zaman aydınlatacak, bizlere güç verecektir. Büyük zaferin 100. yıl dönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakların bedelini canlarıyla, kanlarıyla, alın terleriyle ödeyen ve bizlere bırakan Aziz Şehitlerimizi ve kahraman Gazilerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyor, tüm hemşerilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı

Başkan Ercengiz’in mesajı şu şekilde:

İşgalci güçlerin üzerinde hakimiyet kurmak için birbiriyle yarıştığı ülke topraklarını canının, kanının son damlasına kadar savunan ve koruyan kahraman Mehmetçik’in ve Türk Milletinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yol göstericiliğinde kazandığı en büyük zaferlerden biridir 30 Ağustos…

Vatan topraklarının savunması, milli egemenliğin ve bağımsızlığın tesis edilmesi, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması ülküsüyle ve nice umutlarla başlatılan Kurtuluş Savaşı`nın en şanlı tarihlerinden biri olan 30 Ağustos 1922`de, Mustafa Kemal Atatürk`ün Başkumandanlığındaki Büyük Taarruz `un son günü gerçekleşen Başkumandanlık Meydan Muharebesi zaferle sonuçlanmış, işgalci güçler bozguna uğratılmıştır.

Vatanın bir karış toprağından dahi vazgeçmeyen, asla pes etmeyen, azmiyle, cesaretiyle, yüreğinin ve bileğinin gücüyle işgalci tüm güçleri dize getiren kahramanların bize emanet bıraktığı bu büyük zaferle de göğsümüz hala kabarırken, milli mücadele ruhuna ve bu ruhla kurulan Cumhuriyetimize karşı sorumluluklarımızı da unutmuyoruz, unutmayacağız.

30 Ağustos’ta elde edilen bu destansı zaferle birlikte, hepimizin ortak mirası olan

Cumhuriyetimizin temelleri de atılmıştır. Zaferin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti de

Milletimizin birlik ve beraberliğinin en anlamlı mesajını veren, gelişen demokrasisi, güçlü ekonomisi, tarihi ve kültürel birikimiyle bölgenin ve dünyanın en güçlü ülkelerinden biri haline gelmiştir.

Ulus olarak ortak hedefimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine, ilkelerine sonsuza kadar sahip çıkarak çağdaş, laik ve demokratik Cumhuriyeti her zaman korumaktır. Ulu

Önderin ilke ve devrimleri yolumuzu her zaman aydınlatacak, bizlere güç verecektir.

Büyük zaferin 100. yıl dönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakların bedelini canlarıyla, kanlarıyla, alın terleriyle ödeyen ve bizlere bırakan Aziz

Şehitlerimizi ve kahraman Gazilerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyor, tüm hemşerilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.