Minik Eller Seramik Kursu Tamamlandı

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 12.09.2022 - 08:38, Güncelleme: 12.09.2022 - 08:38
 

Minik Eller Seramik Kursu Tamamlandı

Burdur Belediyesi Seramik Sanat Tasarım Eğitim ve Uygulama Merkezi Atölyesi tarafından ücretsiz düzenlenen çocuklara yönelik “Minik eller Seramikle Buluşuyor” eğitim programı kursu tamamlandı.
Burdur Belediyesi Seramik Sanat Tasarım Eğitim ve Uygulama Merkezi Atölyesi tarafından her yıl ücretsiz düzenlenen 7-14 yaş grubu çocuklara yönelik “Minik eller Seramikle Buluşuyor” eğitim kursu tamamlandı.   Burdur Belediyesi El Sanatları Merkezinde düzenlenen törene Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Başkan Yardımcısı Ali Say ve eğitime katılan öğrenciler ve aileleri katıldı.   BU BİNALAR BİR ESER DEĞİL İHTİYAÇ   Törende konuşan Başkan Ercengiz “ Biz sizlerden aldığımız yetkiyle 2. Dönem Belediye Başkanlığı yapıyoruz. Zaman zaman şöyle konuşmalar geçiyor siyasetçiler arasında deniliyor ki bir eser bıraksaydınız. Eserden kasıt ne tam bilmiyorum. Eserden kasıt bina ise eğer biz ihtiyacımız olan her binayı yapıyoruz. Asıl eser bugün burada birçok çocuğumuzun ve bu işe ilgi gösteren yurttaşımızın gelip burada ürettikleri eser. Bu binalar bir eser değil ihtiyaç demirbaş asıl eser bunlar. Bu eserlerin yapımı için biz burada mütevazı bir binayı Burdur’umuza kazandırırken biz işimizi doğru yaptığımıza inanarak bu işin başına geçmiştik. Zira mütevazı bir bütçe ile Burdur’un tüm bütçesinin Büyükşehirlerde sadece Kültür Sanat faaliyetleri kullanılabilecek kadar bir bütçe olduğunu hesap edecek olursanız. Bu mütevazı bütçe ile çok daha fazlasını yapabildiğimize inanıyorum. Tabiki de olağanüstü çabası ve özverili gayretleri gerçekleştirdik. Bir diğer hususta şu sizler değerli Burdur halkı Burdur Belediyesinin yaptığı tüm etkinliklere Burdur Belediyesinin halkı ile bütünleşmek isteği ne varsa sahip çıkıyorsunuz. Dolayısıyla Burdur’umuza sahip çıkıyorsunuz biz bu anlamda da çok mutluyuz. Nüfusu henüz 100 bin bile olamayan bir kentin inanın etki gücü gerçekten belki de 1 Milyon nüfuslu şehirlerle ölçülebilecek noktaya geldiğini düşünüyorum. Burdur’un yaptığı güzel ve doğru işlerle adını duyabiliyorsunuz. Aslında biz yerel yönetim olarak sadece ön açıcı olabiliriz. Fikirler, teklifler ve talepler yine halkımızdan gelir biz bunlar doğrultusunda iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz. Benim için en büyük eser bu evlatlarımızın keyifle bir şeyler üretmesi, özgüvenlerinin daha yüksek seviyeye çıkartılmış olması ve geleceğe hazırlanırken de hiçbir şeylerinin eksik olmaması. Biz böyle düşünüyoruz bizim için eser bu. Bu salon çocukların cıvıltısı ile dolmazsa bu binanın hiçbir anlamı yok. Bu anlamda da değerli velilerimize sabırla ve gayretle minik yavrularımızı ve evlatlarımızı buraya getirip bu keyifli çalışmaları yapmaya vesile olduğu için sizlere de ayrıca teşekkür etmek işitiyorum. İnşallah gençlerimiz ve evlatlarımızı seneye yine daha iyi eserler üretmek üzere seneye bu salona bekliyoruz. Tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
Burdur Belediyesi Seramik Sanat Tasarım Eğitim ve Uygulama Merkezi Atölyesi tarafından ücretsiz düzenlenen çocuklara yönelik “Minik eller Seramikle Buluşuyor” eğitim programı kursu tamamlandı.

Burdur Belediyesi Seramik Sanat Tasarım Eğitim ve Uygulama Merkezi Atölyesi tarafından her yıl ücretsiz düzenlenen 7-14 yaş grubu çocuklara yönelik “Minik eller Seramikle Buluşuyor” eğitim kursu tamamlandı.

 

Burdur Belediyesi El Sanatları Merkezinde düzenlenen törene Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Başkan Yardımcısı Ali Say ve eğitime katılan öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

BU BİNALAR BİR ESER DEĞİL İHTİYAÇ

 

Törende konuşan Başkan Ercengiz “ Biz sizlerden aldığımız yetkiyle 2. Dönem Belediye Başkanlığı yapıyoruz. Zaman zaman şöyle konuşmalar geçiyor siyasetçiler arasında deniliyor ki bir eser bıraksaydınız. Eserden kasıt ne tam bilmiyorum. Eserden kasıt bina ise eğer biz ihtiyacımız olan her binayı yapıyoruz. Asıl eser bugün burada birçok çocuğumuzun ve bu işe ilgi gösteren yurttaşımızın gelip burada ürettikleri eser. Bu binalar bir eser değil ihtiyaç demirbaş asıl eser bunlar. Bu eserlerin yapımı için biz burada mütevazı bir binayı Burdur’umuza kazandırırken biz işimizi doğru yaptığımıza inanarak bu işin başına geçmiştik. Zira mütevazı bir bütçe ile Burdur’un tüm bütçesinin Büyükşehirlerde sadece Kültür Sanat faaliyetleri kullanılabilecek kadar bir bütçe olduğunu hesap edecek olursanız. Bu mütevazı bütçe ile çok daha fazlasını yapabildiğimize inanıyorum. Tabiki de olağanüstü çabası ve özverili gayretleri gerçekleştirdik. Bir diğer hususta şu sizler değerli Burdur halkı Burdur Belediyesinin yaptığı tüm etkinliklere Burdur Belediyesinin halkı ile bütünleşmek isteği ne varsa sahip çıkıyorsunuz. Dolayısıyla Burdur’umuza sahip çıkıyorsunuz biz bu anlamda da çok mutluyuz. Nüfusu henüz 100 bin bile olamayan bir kentin inanın etki gücü gerçekten belki de 1 Milyon nüfuslu şehirlerle ölçülebilecek noktaya geldiğini düşünüyorum. Burdur’un yaptığı güzel ve doğru işlerle adını duyabiliyorsunuz. Aslında biz yerel yönetim olarak sadece ön açıcı olabiliriz. Fikirler, teklifler ve talepler yine halkımızdan gelir biz bunlar doğrultusunda iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz. Benim için en büyük eser bu evlatlarımızın keyifle bir şeyler üretmesi, özgüvenlerinin daha yüksek seviyeye çıkartılmış olması ve geleceğe hazırlanırken de hiçbir şeylerinin eksik olmaması. Biz böyle düşünüyoruz bizim için eser bu. Bu salon çocukların cıvıltısı ile dolmazsa bu binanın hiçbir anlamı yok. Bu anlamda da değerli velilerimize sabırla ve gayretle minik yavrularımızı ve evlatlarımızı buraya getirip bu keyifli çalışmaları yapmaya vesile olduğu için sizlere de ayrıca teşekkür etmek işitiyorum. İnşallah gençlerimiz ve evlatlarımızı seneye yine daha iyi eserler üretmek üzere seneye bu salona bekliyoruz. Tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.