ISUBÜ'de devir teslim töreni

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 16.09.2022 - 14:08, Güncelleme: 16.09.2022 - 14:08
 

ISUBÜ'de devir teslim töreni

ISUBÜ'de devir teslim töreni
  Nurettin ARKAN/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Yılmaz Çatal görevi kurucu rektör Prof. Dr. İbrahim Diler'den törenle devraldı. Senato toplantı salonunda yapılan törende eski rektör yardımcıları, üniversite genel sekreteri, dekanlar ve öğretim üyeleri de hazır bulundu. 2018 yılında Isparta'ya ikinci üniversite olarak kurulan ISUBÜ'nün kurucu rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, "Üniversitemizi temelden alıp bu günlere getirdik. Bu bir bayrak yarışıdır ve biz aldığımız bayrağı, yine üniversitemizde hem öğrenci hem akademisyen olarak hizmet veren genç ve dinamik bir arkadaşımıza devrediyoruz. Kendilerine iyi bir miras bırakıyoruz. Eminim ki onlar da aldıkları bu görevi daha iyi yerlere getireceklerdir. 6 Eylül 2018 yılında kurucu rektör olarak atandığım görevim dün itibari ile sona erdi. Artık bundan sonra asli vazifemiz olan akademisyenliğe dönüş yapıp öğrencilerimizi eğitmeye, yeni yayınlar yapmaya odaklanacağız" dedi. Görevi devralan Prof. Dr. Yılmaz Çatal da bugüne kadar verdikleri hizmetten ötürü eski rektör ve ekibine teşekkür etti. Prof. Dr. Çatal, "Isparta'ya ilk olarak 1995 yılında SDÜ öğrencisi olarak ayak basmıştım. Dinar depreminin olduğu gündü. Öğrencilikle başlayan Isparta serüvenimizde sanırım karpuz çeşmesinden çok su içmiş olmalıyım ki buradan o yıldan beri kopamadım. Öğrencilik sonrası öğretim görevlisi, müdürlük, Orman Fakültesi dekanlığı görevlerinde bulundum. Hatta askerliğimi bile burada 40. Piyade Alayı'nda tamamladım. Bugün ise Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile öğrenim gördüğüm üniversiteye rektör olarak atandım. Sayın Cumhurbaşkanımıza, YÖK Başkanımız Erol Özvar'a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Üniversitenin kuruluş yılı 2018 olarak görülse de aslında 1976 yılında Eğitim Enstitüsü ile hizmet vermeye başladığını vurgulayan Prof. Dr. Çatal, "Üniversitemiz köklü bir geçmişe sahiptir. Biz bu köklü üniversitemizi daha ileri seviyelere taşımayı hedefliyoruz. Merkez yerleşkemizde devam eden çalışmalarımızı bir an evvel tamamlayıp daha iyi şartlarda eğitim verilmesi için çaba sarf edeceğiz. Eski Devlet Hastanesi'nin olduğu yerde bize ayrılan ve inşaat çalışmaları devam eden yerleşkenin artık bundan sonra Zirve Kampüsü olarak anılmasını, Hastane Caddesi olarak bilinen caddenin de Üniversite Caddesi olarak zihinlere yerleşmesini sağlamamız lazım" dedi. Devir teslim töreni ardından ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, kurucu eski rektör Prof. Dr. İbrahim Diler'i bahçeye kadar eşlik ederek uğurladı ve görevine başladı. FOTOĞRAFLI
ISUBÜ'de devir teslim töreni

 

Nurettin ARKAN/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Yılmaz Çatal görevi kurucu rektör Prof. Dr. İbrahim Diler'den törenle devraldı.

Senato toplantı salonunda yapılan törende eski rektör yardımcıları, üniversite genel sekreteri, dekanlar ve öğretim üyeleri de hazır bulundu. 2018 yılında Isparta'ya ikinci üniversite olarak kurulan ISUBÜ'nün kurucu rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, "Üniversitemizi temelden alıp bu günlere getirdik. Bu bir bayrak yarışıdır ve biz aldığımız bayrağı, yine üniversitemizde hem öğrenci hem akademisyen olarak hizmet veren genç ve dinamik bir arkadaşımıza devrediyoruz. Kendilerine iyi bir miras bırakıyoruz. Eminim ki onlar da aldıkları bu görevi daha iyi yerlere getireceklerdir. 6 Eylül 2018 yılında kurucu rektör olarak atandığım görevim dün itibari ile sona erdi. Artık bundan sonra asli vazifemiz olan akademisyenliğe dönüş yapıp öğrencilerimizi eğitmeye, yeni yayınlar yapmaya odaklanacağız" dedi.

Görevi devralan Prof. Dr. Yılmaz Çatal da bugüne kadar verdikleri hizmetten ötürü eski rektör ve ekibine teşekkür etti. Prof. Dr. Çatal, "Isparta'ya ilk olarak 1995 yılında SDÜ öğrencisi olarak ayak basmıştım. Dinar depreminin olduğu gündü. Öğrencilikle başlayan Isparta serüvenimizde sanırım karpuz çeşmesinden çok su içmiş olmalıyım ki buradan o yıldan beri kopamadım. Öğrencilik sonrası öğretim görevlisi, müdürlük, Orman Fakültesi dekanlığı görevlerinde bulundum. Hatta askerliğimi bile burada 40. Piyade Alayı'nda tamamladım. Bugün ise Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile öğrenim gördüğüm üniversiteye rektör olarak atandım. Sayın Cumhurbaşkanımıza, YÖK Başkanımız Erol Özvar'a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Üniversitenin kuruluş yılı 2018 olarak görülse de aslında 1976 yılında Eğitim Enstitüsü ile hizmet vermeye başladığını vurgulayan Prof. Dr. Çatal, "Üniversitemiz köklü bir geçmişe sahiptir. Biz bu köklü üniversitemizi daha ileri seviyelere taşımayı hedefliyoruz. Merkez yerleşkemizde devam eden çalışmalarımızı bir an evvel tamamlayıp daha iyi şartlarda eğitim verilmesi için çaba sarf edeceğiz. Eski Devlet Hastanesi'nin olduğu yerde bize ayrılan ve inşaat çalışmaları devam eden yerleşkenin artık bundan sonra Zirve Kampüsü olarak anılmasını, Hastane Caddesi olarak bilinen caddenin de Üniversite Caddesi olarak zihinlere yerleşmesini sağlamamız lazım" dedi.

Devir teslim töreni ardından ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, kurucu eski rektör Prof. Dr. İbrahim Diler'i bahçeye kadar eşlik ederek uğurladı ve görevine başladı.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.