Doludan 102 çiftçinin 305.5 dekar alanı zarar gördü

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 17.10.2022 - 14:27, Güncelleme: 17.10.2022 - 14:27
 

Doludan 102 çiftçinin 305.5 dekar alanı zarar gördü

Doludan 102 çiftçinin 305.5 dekar alanı zarar gördü
  Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - Antalya'nın Serik ilçesinde geçen cumartesi günü Eskiyörük, Şatırlı ve Abdurrahmanlar mahallelerinde etkili olan dolu yağışında 102 çiftçiye ait 121 dekar cam sera, 21.5 dekar plastik sera ve 163 dekar açık tarım alanında ekili ürün zarar gördü. Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 4 ekip cumartesi günü yağan ceviz büyüklüğündeki doludan zarar gören tarım alanlarında hasar tespit çalışması yaptı. Eskiyörük, Şatırlı ve Abdurrahmanlar mahallerinde 102 çiftçiye ait 121 dekar cam sera, 21.5 dekar plastik sera ve 163 dekar açık alandaki patlıcan, biber, karnabahar, çilek, pamuk gibi mahsullerin zarar gördüğü belirlendi. Serik Kaymakamı Cemal Şahin, AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, AK Parti Serik ilçe başkanı Hasan Yıldırım çiftçiyi ziyaret ederek çalışmaları inceledi. FOTOĞRAFLI
Doludan 102 çiftçinin 305.5 dekar alanı zarar gördü

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - Antalya'nın Serik ilçesinde geçen cumartesi günü Eskiyörük, Şatırlı ve Abdurrahmanlar mahallelerinde etkili olan dolu yağışında 102 çiftçiye ait 121 dekar cam sera, 21.5 dekar plastik sera ve 163 dekar açık tarım alanında ekili ürün zarar gördü.

Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 4 ekip cumartesi günü yağan ceviz büyüklüğündeki doludan zarar gören tarım alanlarında hasar tespit çalışması yaptı. Eskiyörük, Şatırlı ve Abdurrahmanlar mahallerinde 102 çiftçiye ait 121 dekar cam sera, 21.5 dekar plastik sera ve 163 dekar açık alandaki patlıcan, biber, karnabahar, çilek, pamuk gibi mahsullerin zarar gördüğü belirlendi. Serik Kaymakamı Cemal Şahin, AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, AK Parti Serik ilçe başkanı Hasan Yıldırım çiftçiyi ziyaret ederek çalışmaları inceledi.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.