TARİHİ ONAÇ KÖPRÜSÜ RESTORE EDİLECEK

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 31.10.2022 - 14:22, Güncelleme: 31.10.2022 - 14:22
 

TARİHİ ONAÇ KÖPRÜSÜ RESTORE EDİLECEK

BURDUR’ un Bucak ilçesinde Onaç deresi üzerinde bulunan tarihi Onaç Köprüsü restore edilecek.
Bucak İlçesinde 70 evler Mahallesinde Onaç deresi üzerinde bulunan tarihi Onaç Kemer Köprü 13. Antalya Karayolları Bölge Müdürlüğünce restore edilecek. Tarihi Onaç Köprüsünün restorasyon ihalesi 17 Kasım tarihinde yapılacak. Tarihi Onaç Köprüsünün restorasyonu hakkında açıklama yapan Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal “İlçemizin tarihi değerlerine sahip çıkmaya devam ediyoruz. Mülkiyeti Karayollarına ait olan Tarihi Onaç Köprüsü girişimlerimiz sonucunda aslına uygun olarak restore edilecek. Tarihi Onaç Köprüsü Restorasyon Uygulaması İşi ihalesi 17 Kasım  Perşembe günü Antalya’da Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü İhale Salonunda saat 10:00’da yapılacak. Selçuklu dönemi yapılarından olan Tarihi Onaç Köprüsü Antalya Kültür Varlıklarını Koruma kurulu tarafından 2008 yılında tescil edildi. Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan restorasyon projeleri Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunca onaylandı ve ihale aşamasına geldi. Kestel Köyünde bulunan Katrancık dağının kaynak sularını Bağsaray, Dağarcık, Alkaya ve Seydiköy’den geçen Onaç çayı üzerinde kurulan Tarihi Onaç köprüsü uzun yıllar bölge insanımızın en önemli ulaşım yolu olarak kullanılmıştır. İlçemizin tarihi açısından önemli bir yere sahip olan tarihi yapının korunması ve aslına uygun olarak restore edilmesi için yoğun bir çaba harcadık, çabalarımızın sonucunda restorasyon yapılacak. İlçemize hayırlı olsun. Tarihi Onaç Köprüsü’nün restorasyonunda desteklerinden dolayı başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na, Milletvekillerimiz Sayın Bayram Özçelik ve Yasin Uğur’a, Karayolları Genel Müdürümüz Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na, Karayolları 13. Bölge Müdürümüz Sayın Ahmet Gülşen’e, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyelerine, Ak Parti İl Başkanımız Sayın Volkan Mengi’ye, Ak Parti İlçe Başkanımız Sayın Mustafa Oğuz’a, Belediye Meclis Üyelerimize ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
BURDUR’ un Bucak ilçesinde Onaç deresi üzerinde bulunan tarihi Onaç Köprüsü restore edilecek.

Bucak İlçesinde 70 evler Mahallesinde Onaç deresi üzerinde bulunan tarihi Onaç Kemer Köprü 13. Antalya Karayolları Bölge Müdürlüğünce restore edilecek. Tarihi Onaç Köprüsünün restorasyon ihalesi 17 Kasım tarihinde yapılacak.

Tarihi Onaç Köprüsünün restorasyonu hakkında açıklama yapan Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal “İlçemizin tarihi değerlerine sahip çıkmaya devam ediyoruz. Mülkiyeti Karayollarına ait olan Tarihi Onaç Köprüsü girişimlerimiz sonucunda aslına uygun olarak restore edilecek. Tarihi Onaç Köprüsü Restorasyon Uygulaması İşi ihalesi 17 Kasım  Perşembe günü Antalya’da Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü İhale Salonunda saat 10:00’da yapılacak. Selçuklu dönemi yapılarından olan Tarihi Onaç Köprüsü Antalya Kültür Varlıklarını Koruma kurulu tarafından 2008 yılında tescil edildi. Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan restorasyon projeleri Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunca onaylandı ve ihale aşamasına geldi. Kestel Köyünde bulunan Katrancık dağının kaynak sularını Bağsaray, Dağarcık, Alkaya ve Seydiköy’den geçen Onaç çayı üzerinde kurulan Tarihi Onaç köprüsü uzun yıllar bölge insanımızın en önemli ulaşım yolu olarak kullanılmıştır. İlçemizin tarihi açısından önemli bir yere sahip olan tarihi yapının korunması ve aslına uygun olarak restore edilmesi için yoğun bir çaba harcadık, çabalarımızın sonucunda restorasyon yapılacak. İlçemize hayırlı olsun. Tarihi Onaç Köprüsü’nün restorasyonunda desteklerinden dolayı başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na, Milletvekillerimiz Sayın Bayram Özçelik ve Yasin Uğur’a, Karayolları Genel Müdürümüz Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na, Karayolları 13. Bölge Müdürümüz Sayın Ahmet Gülşen’e, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyelerine, Ak Parti İl Başkanımız Sayın Volkan Mengi’ye, Ak Parti İlçe Başkanımız Sayın Mustafa Oğuz’a, Belediye Meclis Üyelerimize ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.