Muğla'da önümüzdeki yılın ata tohumlarını dağıtıma hazırlanıyor

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 31.10.2022 - 15:44, Güncelleme: 31.10.2022 - 15:44
 

Muğla'da önümüzdeki yılın ata tohumlarını dağıtıma hazırlanıyor

Muğla'da önümüzdeki yılın ata tohumlarını dağıtıma hazırlanıyor
MUĞLA, (DHA)-MUĞLA Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi'nde üretimini yaparak, önümüzdeki yıl dağıtılacak olan ata tohumlarını kurutma ve kontrol işlemlerine başlandığı bildirildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi'nde kurutulan ata tohumları, buradaki laboratuvarda test edilip, sağlıklı olup olmadığı belirlendikten sonra vatandaşlara dağıtılmak üzere hazırlanıyor. 'Yerel Tohum Ulusal Güç' sloganı ile Cumhuriyet'in 93'üncü yılında 29 Ekim 2016 yılında kurulan Yerel Tohum Merkezi'nde bu kapsamda 958 ata tohumunu envanterine alan ve dikimini yaparak vatandaşlara ulaştıran Muğla Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki yıl dağıtımını yapacağı 105 ata tohumunun kurutulmasına, kontrollerine de başladı. Muğla İklim Değişikliğini Konuşuyor Çalıştayı için Muğla'ya gelen tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım da çalışmaların sürdüğü Muğla Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi'ni ziyaret etti. Yerel Tohum Merkezi hakkındaki izlenimlerini çalıştayda anlatan Ali Ekber Yıldırım, " Türkiye genelinde yapılan tohum takas şenlikleri yerine Muğla'da ata tohumları yerel tohum merkezine getiriliyor. Getirilen bu tohumların genetiği yerel tohum olup, olmadığının belirlenmesi için Büyükşehir'in laboratuvarlarında inceleniyor. Yerel tohumsa halka dağıtılıyor. Büyükşehir Yerel Tohum Merkezi 958 ata tohumunu bünyesinde barındırıyor. Örneğin bir domates tohumunun cinsini bilmediklerinden bir ninemizin sandığından aldıkları tohuma 'sandık domatesi' ismini koymuşlar. Bu çok yaratıcı ve kıymetli bir isim. Böyle bir Yerel Tohum Merkezi'ni ülkemize kazandıran Büyükşehir Belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum" dedi. Türkiye'nin en donanımlı ve kapsamlı yerel tohum merkezini kuran Muğla Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 80 ile 17 milyon yerel tohum dağıttı.(DHA) FOTOĞRAFLI
Muğla'da önümüzdeki yılın ata tohumlarını dağıtıma hazırlanıyor

MUĞLA, (DHA)-MUĞLA Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi'nde üretimini yaparak, önümüzdeki yıl dağıtılacak olan ata tohumlarını kurutma ve kontrol işlemlerine başlandığı bildirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi'nde kurutulan ata tohumları, buradaki laboratuvarda test edilip, sağlıklı olup olmadığı belirlendikten sonra vatandaşlara dağıtılmak üzere hazırlanıyor. 'Yerel Tohum Ulusal Güç' sloganı ile Cumhuriyet'in 93'üncü yılında 29 Ekim 2016 yılında kurulan Yerel Tohum Merkezi'nde bu kapsamda 958 ata tohumunu envanterine alan ve dikimini yaparak vatandaşlara ulaştıran Muğla Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki yıl dağıtımını yapacağı 105 ata tohumunun kurutulmasına, kontrollerine de başladı.

Muğla İklim Değişikliğini Konuşuyor Çalıştayı için Muğla'ya gelen tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım da çalışmaların sürdüğü Muğla Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi'ni ziyaret etti. Yerel Tohum Merkezi hakkındaki izlenimlerini çalıştayda anlatan Ali Ekber Yıldırım, " Türkiye genelinde yapılan tohum takas şenlikleri yerine Muğla'da ata tohumları yerel tohum merkezine getiriliyor. Getirilen bu tohumların genetiği yerel tohum olup, olmadığının belirlenmesi için Büyükşehir'in laboratuvarlarında inceleniyor. Yerel tohumsa halka dağıtılıyor. Büyükşehir Yerel Tohum Merkezi 958 ata tohumunu bünyesinde barındırıyor. Örneğin bir domates tohumunun cinsini bilmediklerinden bir ninemizin sandığından aldıkları tohuma 'sandık domatesi' ismini koymuşlar. Bu çok yaratıcı ve kıymetli bir isim. Böyle bir Yerel Tohum Merkezi'ni ülkemize kazandıran Büyükşehir Belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye'nin en donanımlı ve kapsamlı yerel tohum merkezini kuran Muğla Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 80 ile 17 milyon yerel tohum dağıttı.(DHA)
FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.