MAKÜ Öğrencisi Aleyna Kaymaz Avrupa Şampiyonu Oldu

Spor (Akca Gazete) - Akca Gazete | 02.11.2022 - 09:49, Güncelleme: 02.11.2022 - 09:49
 

MAKÜ Öğrencisi Aleyna Kaymaz Avrupa Şampiyonu Oldu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Aleyna Kaymaz, Avrupa Gençler ve U23 Avrupa Halter Şampiyonasında Avrupa Şampiyonu oldu.
Arnavutluk’ta gerçekleştirilen Avrupa Gençler ve U23 Avrupa Halter Şampiyonasının U-23 Bayanlar 87 kilo kategorisinde yarışan Aleyna Kaymaz, 2 altın 1 gümüş madalya kazandı. Aynı zamanda milli sporcu olan Aleyna Kaymaz, koparma müsabakasında 93 kiloluk derecesiyle gümüş madalya kazandı. Silkmede ise 121 kiloluk kaldırışı ve toplamda elde ettiği 214 kiloluk dereceyle iki altın madalya kazanan Kaymaz, Avrupa Şampiyonu oldu. Ülke ve MAKÜ’nün gurur kaynağı olan Aleyna Kaymaz, Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz’ı makamında ziyaret ederek, kazandığı madalyalarını takdim etti. Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç’ın da bulunduğu ziyarette Rektör Korkmaz, “Sporcularımızın başarıları bizleri gururlandırıyor. MAKÜ olarak spora ve sporcuya verdiğimiz önem ve değer sayesinde üniversitemiz alt yapısını Burdur’u sporcu kenti yapma yolunda hazırladık. Üniversitemiz spor alanında iyi imkanlara sahip. Milli takım sporcumuz ve öğrencimiz Aleyna Kaymaz’ın Avrupa Şampiyonu olması bizleri gururlandırdı. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı. Milli sporcu Aleyna Kaymaz’ın şampiyonalardaki madalya sayısı 17’si altın 20’si gümüş ve 6’sı bronz olmak üzere toplam 43’e yükseldi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Aleyna Kaymaz, Avrupa Gençler ve U23 Avrupa Halter Şampiyonasında Avrupa Şampiyonu oldu.

Arnavutluk’ta gerçekleştirilen Avrupa Gençler ve U23 Avrupa Halter Şampiyonasının U-23 Bayanlar 87 kilo kategorisinde yarışan Aleyna Kaymaz, 2 altın 1 gümüş madalya kazandı.

Aynı zamanda milli sporcu olan Aleyna Kaymaz, koparma müsabakasında 93 kiloluk derecesiyle gümüş madalya kazandı. Silkmede ise 121 kiloluk kaldırışı ve toplamda elde ettiği 214 kiloluk dereceyle iki altın madalya kazanan Kaymaz, Avrupa Şampiyonu oldu.

Ülke ve MAKÜ’nün gurur kaynağı olan Aleyna Kaymaz, Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz’ı makamında ziyaret ederek, kazandığı madalyalarını takdim etti. Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç’ın da bulunduğu ziyarette Rektör Korkmaz, “Sporcularımızın başarıları bizleri gururlandırıyor. MAKÜ olarak spora ve sporcuya verdiğimiz önem ve değer sayesinde üniversitemiz alt yapısını Burdur’u sporcu kenti yapma yolunda hazırladık. Üniversitemiz spor alanında iyi imkanlara sahip. Milli takım sporcumuz ve öğrencimiz Aleyna Kaymaz’ın Avrupa Şampiyonu olması bizleri gururlandırdı. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Milli sporcu Aleyna Kaymaz’ın şampiyonalardaki madalya sayısı 17’si altın 20’si gümüş ve 6’sı bronz olmak üzere toplam 43’e yükseldi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.