Ziraat Fakültesi ile traktör firmasından iş birliği protokolü

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 03.11.2022 - 11:36, Güncelleme: 03.11.2022 - 12:59
 

Ziraat Fakültesi ile traktör firmasından iş birliği protokolü

Ziraat Fakültesi ile traktör firmasından iş birliği protokolü
- AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) ve Türk Traktör arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında traktör ve tarım makinaları kullanımına yönelik eğitim programı işlevi de görecek arazi çalışmaları yapılacak. AÜ Ziraat Fakültesi ile Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş. arasında iş birliği protokolü imzalandı. AÜ Senato Salonu'nda gerçekleştirilen protokol törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, Dekan Yardımcıları Doç.Dr. Hüseyin Çancı ve Doç.Dr. Demir Özdemir, firmanın Satış Sonrası Direktörü Oktay Yıldırım ve Teknik Servis Grup Müdürü Cem Tüfekçi katıldı. İŞ BİRLİKLERİNİ ÖNEMSİYORUZ Törende konuşan AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, “AÜ olarak üniversite - sanayi, üniversite-özel sektör iş birliklerini çok önemsiyoruz. Ülkemizin toplu kalkınmasına bu iş birliklerinin büyük katkı sağladığına inanıyoruz. Yaptığımız bu protokollün Ziraat Fakültemize, Üniversitemize, Türk Traktöre ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Firmanın özellikle fakültemiz eğitimlerinde kullanılmak üzere hibe ettikleri tarım makinaları için teşekkür ediyorum" dedi. ARAZİ ÇALIŞMALARINI YAKINDAN İZLEME FIRSATI BULACAKLAR Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, “İmzaladığımız bu protokolle öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz arazi çalışmalarını yakından izleme ve inceleme fırsatı bulabilecekler. Özellikle öğrencilerimiz için bu büyük bir şans olacak. Teoride öğrendikleri pek çok bilginin uygulama aşamasını da böylece yakından görebilecekler. Bu da onların eğitim-öğretim kalitelerini artıracak. Ziraat Fakültesi olarak nitelikli öğrenci yetiştirme konusunda ve ülke tarımına maksimum düzeyde katkı sunma yolunda bir adım daha atmış olduk" diye konuştu. 'EĞİTİM FAALİYETLERİNE ÖNEM VERİYORUZ' Firmanın 1954 yılından bu yana hizmet verdiklerini söyleyen Satış Sonrası Direktörü Oktay Yıldırım, “Firma olarak Türkiye tarımına Türk çiftçisine ürünlerimizle katkıda bulunmak istiyoruz. Bilimsel kurallara uygun, yüksek teknolojiyi de kullanarak yapılan doğru tarımın ülkemize çok daha büyük faydalar sağlayacağını düşünüyoruz. Bu nedenle ihtiyaca uygun, modern teknolojiyle üretilmiş tarım ekipmanlarını Türk tarımının hizmetine sunmaya çalışıyoruz. Eğitim faaliyetlerine çok önem veriyoruz ve kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Bugün burada AÜ ile de yaptığımız protokol kapsamında da bu amaca yönelik çalışmalar yürütmeyi hedefliyoruz" dedi. ARAZİDE EĞİTİM ÇALIŞMASI YAPILACAK Protokol kapsamında AÜ Ziraat Fakültesi'nin Aksu Araştırma ve Uygulama ve Eğitim Tesisi'nde bulunan toplam 1080 dekarlık üretim alanlarında firma tarafından toprak işleme ve ekime hazırlama, traktör ve tarım makinaları kullanımına yönelik eğitim programı işlevi de görecek. Protokol kapsamında ayrıca 1600 litre hacimli firmanın  gübre serpme makinesi ve kaydırmalı toprak frezesi eğitim amacıyla kullanılmak üzere Ziraat Fakültesi'ne hibe edildi.(DHA) FOTOĞRAFLI  
Ziraat Fakültesi ile traktör firmasından iş birliği protokolü

- AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) ve Türk Traktör arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında traktör ve tarım makinaları kullanımına yönelik eğitim programı işlevi de görecek arazi çalışmaları yapılacak.

AÜ Ziraat Fakültesi ile Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş. arasında iş birliği protokolü imzalandı. AÜ Senato Salonu'nda gerçekleştirilen protokol törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, Dekan Yardımcıları Doç.Dr. Hüseyin Çancı ve Doç.Dr. Demir Özdemir, firmanın Satış Sonrası Direktörü Oktay Yıldırım ve Teknik Servis Grup Müdürü Cem Tüfekçi katıldı.
İŞ BİRLİKLERİNİ ÖNEMSİYORUZ
Törende konuşan AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, “AÜ olarak üniversite - sanayi, üniversite-özel sektör iş birliklerini çok önemsiyoruz. Ülkemizin toplu kalkınmasına bu iş birliklerinin büyük katkı sağladığına inanıyoruz. Yaptığımız bu protokollün Ziraat Fakültemize, Üniversitemize, Türk Traktöre ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Firmanın özellikle fakültemiz eğitimlerinde kullanılmak üzere hibe ettikleri tarım makinaları için teşekkür ediyorum" dedi.
ARAZİ ÇALIŞMALARINI YAKINDAN İZLEME FIRSATI BULACAKLAR
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, “İmzaladığımız bu protokolle öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz arazi çalışmalarını yakından izleme ve inceleme fırsatı bulabilecekler. Özellikle öğrencilerimiz için bu büyük bir şans olacak. Teoride öğrendikleri pek çok bilginin uygulama aşamasını da böylece yakından görebilecekler. Bu da onların eğitim-öğretim kalitelerini artıracak. Ziraat Fakültesi olarak nitelikli öğrenci yetiştirme konusunda ve ülke tarımına maksimum düzeyde katkı sunma yolunda bir adım daha atmış olduk" diye konuştu.
'EĞİTİM FAALİYETLERİNE ÖNEM VERİYORUZ'
Firmanın 1954 yılından bu yana hizmet verdiklerini söyleyen Satış Sonrası Direktörü Oktay Yıldırım, “Firma olarak Türkiye tarımına Türk çiftçisine ürünlerimizle katkıda bulunmak istiyoruz. Bilimsel kurallara uygun, yüksek teknolojiyi de kullanarak yapılan doğru tarımın ülkemize çok daha büyük faydalar sağlayacağını düşünüyoruz. Bu nedenle ihtiyaca uygun, modern teknolojiyle üretilmiş tarım ekipmanlarını Türk tarımının hizmetine sunmaya çalışıyoruz. Eğitim faaliyetlerine çok önem veriyoruz ve kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Bugün burada AÜ ile de yaptığımız protokol kapsamında da bu amaca yönelik çalışmalar yürütmeyi hedefliyoruz" dedi.
ARAZİDE EĞİTİM ÇALIŞMASI YAPILACAK
Protokol kapsamında AÜ Ziraat Fakültesi'nin Aksu Araştırma ve Uygulama ve Eğitim Tesisi'nde bulunan toplam 1080 dekarlık üretim alanlarında firma tarafından toprak işleme ve ekime hazırlama, traktör ve tarım makinaları kullanımına yönelik eğitim programı işlevi de görecek. Protokol kapsamında ayrıca 1600 litre hacimli firmanın  gübre serpme makinesi ve kaydırmalı toprak frezesi eğitim amacıyla kullanılmak üzere Ziraat Fakültesi'ne hibe edildi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.