BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK, VEFATININ 84. YILDÖNÜMÜNDE DÜZENLENEN TÖRENLERLE ANILDI

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 11.11.2022 - 08:54, Güncelleme: 11.11.2022 - 08:54
 

BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK, VEFATININ 84. YILDÖNÜMÜNDE DÜZENLENEN TÖRENLERLE ANILDI

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84. yıldönümünde düzenlenen törenlerle anıldı.
Çelenk Sunma Töreni ile başlayan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Çelenk Sunma Töreninde, Burdur Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Burdur Barosu, siyasi partiler, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları tarafından Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saat 09.05'te çalan sirenler ile birlikte iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşının okunması ile tören sona erdi. Anma törenleri MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda TOBB Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan anma programında, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı TOBB Anadolu Lisesi Müdürü Recep Aksoy yaptı. Burdur Mehmet Âkif Ersoy Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Tuna ve Dekan Yardımcısı Doç. Murat Kara tarafından hazırlanan  “Atatürk’ün Yapay Zekâ ile Renklendirilmiş Fotoğraflarının” sunulmasının ardından, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla düzenlenen Şiir Yarışmasında birinci olan Halıcılar Ortaokulu öğrencisi Amine Aydın yazdığı şiirini ve Kompozisyon Yarışmasında birinci olan Ercan Akın Fen Lisesi öğrencisi Beyza Oğuz yazdığı kompozisyonu okudu. TOBB Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından tasarlanan imzalardan oluşan Atatürk portresinin tamamlanması için Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş tarafından son imza atıldı. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren yarışmacılara Vali Ali Arslantaş, Garnizon Komutanı P. Komd. Alb. Yavuz Çankaya ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz tarafından ödülleri takdim edildi.   Program TOBB Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından sunulan “Atatürk Oratoryosu” ile sona erdi.   Vali Arslantaş program sonunda MAKÜ Konferans Salonu Fuaye bölümünde açılan Atatürk Resim Sergisi gezerek, sergi hakkında bilgi aldı. Programlara başta Vali Ali Arslantaş olmak üzere Garnizon Komutanı Kom. Alb. Yavuz Çankaya, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Adalet Komisyonu Başkanı Musa Talih, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Baro Başkanı Ramazan Gedik, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, siyasi parti İl başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.  
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84. yıldönümünde düzenlenen törenlerle anıldı.

Çelenk Sunma Töreni ile başlayan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Çelenk Sunma Töreninde, Burdur Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Burdur Barosu, siyasi partiler, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları tarafından Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saat 09.05'te çalan sirenler ile birlikte iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşının okunması ile tören sona erdi.

Anma törenleri MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda TOBB Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı ile devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan anma programında, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı TOBB Anadolu Lisesi Müdürü Recep Aksoy yaptı.

Burdur Mehmet Âkif Ersoy Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Tuna ve Dekan Yardımcısı Doç. Murat Kara tarafından hazırlanan  “Atatürk’ün Yapay Zekâ ile Renklendirilmiş Fotoğraflarının” sunulmasının ardından, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla düzenlenen Şiir Yarışmasında birinci olan Halıcılar Ortaokulu öğrencisi Amine Aydın yazdığı şiirini ve Kompozisyon Yarışmasında birinci olan Ercan Akın Fen Lisesi öğrencisi Beyza Oğuz yazdığı kompozisyonu okudu.

TOBB Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından tasarlanan imzalardan oluşan Atatürk portresinin tamamlanması için Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş tarafından son imza atıldı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren yarışmacılara Vali Ali Arslantaş, Garnizon Komutanı P. Komd. Alb. Yavuz Çankaya ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz tarafından ödülleri takdim edildi.
 
Program TOBB Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından sunulan “Atatürk Oratoryosu” ile sona erdi.
 
Vali Arslantaş program sonunda MAKÜ Konferans Salonu Fuaye bölümünde açılan Atatürk Resim Sergisi gezerek, sergi hakkında bilgi aldı.

Programlara başta Vali Ali Arslantaş olmak üzere Garnizon Komutanı Kom. Alb. Yavuz Çankaya, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Adalet Komisyonu Başkanı Musa Talih, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Baro Başkanı Ramazan Gedik, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, siyasi parti İl başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.