Deneme amaçlı zencefil etki, hasadı bekliyor

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 16.11.2022 - 11:54, Güncelleme: 16.11.2022 - 11:54
 

Deneme amaçlı zencefil etki, hasadı bekliyor

Deneme amaçlı zencefil etki, hasadı bekliyor
  Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA'nın Serik ilçesinde deneme amaçlı zencefil bitkisi eken Veli Balaban, "Üretmek isteyen herkese tavsiye ederim. Herkesin ekebileceği bir mahsul" dedi. Serik'e bağlı Burmahancı Mahallesi'nden üretici Veli Balaban, geçen mayıs ayında deneme amaçlı zencefil bitkisi ekti. Şubat ayındaki hasat dönemini bekleyen Veli Balaban, zencefilin üretim maliyetlerinin düşük olduğunu, fazla eziyetinin olmadığını söyledi. Veli Balaban, "Üretmek güzel bir şey, yeni şeyler denemeyi seviyorum. Çevrede duydum. Üretimi Antalya bölgesinde de yapılıyormuş. Ben de deneme amaçlı olur mu olmazsa bilemiyorum ama 1 dönümlük kapalı alan serada ekim yaptım. İnşallah başarılı sonuç alacağız. İlçemizde yeni yeni denenmeye başladı. Üretim arttığı zaman Türkiye'de pazarı da artacak" dedi. 'HERKESİN EKEBİLECEĞİ BİR MAHSUL' Zencefilin çok bir işçiliği olmadığını, ekimini yaptıktan sonra su ve gübresini verdiğini anlatan Veli Balaban, "Mayıs ayında ekim gerçekleştirdik. Hasat süresi 9 ay. Fidan olarak alıp ekimini gerçekleştirdik. Tek hasatlık bitki. Her sene yeniden fidan alıp dikilmesi gerekiyor. Üretmek isteyen herkese tavsiye ederim. Herkesin ekebileceği bir mahsul. Haftada 2 defa suyunu veriyoruz. Soğuk algınlığı, nezle ve bağırsağa faydalı olduğunu biliyoruz. Vitamin açısından sağlıklı bir bitki. Toplam 1 dönüm kapalı alan maliyeti bize 25 bin liraya mal oldu" diye konuştu. FOTOĞRAFLI
Deneme amaçlı zencefil etki, hasadı bekliyor

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA'nın Serik ilçesinde deneme amaçlı zencefil bitkisi eken Veli Balaban, "Üretmek isteyen herkese tavsiye ederim. Herkesin ekebileceği bir mahsul" dedi.

Serik'e bağlı Burmahancı Mahallesi'nden üretici Veli Balaban, geçen mayıs ayında deneme amaçlı zencefil bitkisi ekti. Şubat ayındaki hasat dönemini bekleyen Veli Balaban, zencefilin üretim maliyetlerinin düşük olduğunu, fazla eziyetinin olmadığını söyledi. Veli Balaban, "Üretmek güzel bir şey, yeni şeyler denemeyi seviyorum. Çevrede duydum. Üretimi Antalya bölgesinde de yapılıyormuş. Ben de deneme amaçlı olur mu olmazsa bilemiyorum ama 1 dönümlük kapalı alan serada ekim yaptım. İnşallah başarılı sonuç alacağız. İlçemizde yeni yeni denenmeye başladı. Üretim arttığı zaman Türkiye'de pazarı da artacak" dedi.

'HERKESİN EKEBİLECEĞİ BİR MAHSUL'

Zencefilin çok bir işçiliği olmadığını, ekimini yaptıktan sonra su ve gübresini verdiğini anlatan Veli Balaban, "Mayıs ayında ekim gerçekleştirdik. Hasat süresi 9 ay. Fidan olarak alıp ekimini gerçekleştirdik. Tek hasatlık bitki. Her sene yeniden fidan alıp dikilmesi gerekiyor. Üretmek isteyen herkese tavsiye ederim. Herkesin ekebileceği bir mahsul. Haftada 2 defa suyunu veriyoruz. Soğuk algınlığı, nezle ve bağırsağa faydalı olduğunu biliyoruz. Vitamin açısından sağlıklı bir bitki. Toplam 1 dönüm kapalı alan maliyeti bize 25 bin liraya mal oldu" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.