Antalya'da 6 ilçede kış lastiği uygulaması

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 23.11.2022 - 16:06, Güncelleme: 23.11.2022 - 16:06
 

Antalya'da 6 ilçede kış lastiği uygulaması

Antalya'da 6 ilçede kış lastiği uygulaması
  Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valiliği, 6 ilçede 1 Aralık 2022 ile 01 Nisan 2023 tarihleri arasında yük ve yolcu taşımacılığı yapan tüm araçlara kış lastiği zorunluluğu getirdi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kış mevsiminde oluşan aşırı yağmur, sis, kar, tipi buzlanma gibi nedenlerle sürücülerin görüş mesafesinin azaldığı, taşıtların fren ve durma mesafelerinin arttığına dikkat çekilerek, taşıt kullanma ve seyahat konforunun bozulmasıyla trafik güvenliğin de olumsuzluğa neden olduğu bildirildi. Vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması, huzurlu ve güvenli bir şekilde seyahat etmelerinin sağlanması ve trafik akışının sürekli olarak sağlanması amacıyla; Akseki, Elmalı, İbradı, Gündoğmuş, Korkuteli ve Kaş İlçesi Ortabağ Mevkii'nde tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca otomobiller, ticari amaçlı yolcu ve eşya (yük) taşımacılığı yapan araçlarda 1 Aralık 2022 ile 1 Nisan 2023 tarihleri arasında kış lastiği kullanımının valilik kararıyla zorunlu hale getirildiği belirtildi. Diğer yandan Aksu, Muratpaşa, Kepez, Kumluca, Konyaaltı, Döşemealtı, Kaş, Demre, Finike, Kemer, Serik, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa ilçeleri arasındaki yollarda kış lastiği aranmasına gerek olmadığı duyuruldu. (DHA) FOTOĞRAFLI
Antalya'da 6 ilçede kış lastiği uygulaması

 

Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valiliği, 6 ilçede 1 Aralık 2022 ile 01 Nisan 2023 tarihleri arasında yük ve yolcu taşımacılığı yapan tüm araçlara kış lastiği zorunluluğu getirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kış mevsiminde oluşan aşırı yağmur, sis, kar, tipi buzlanma gibi nedenlerle sürücülerin görüş mesafesinin azaldığı, taşıtların fren ve durma mesafelerinin arttığına dikkat çekilerek, taşıt kullanma ve seyahat konforunun bozulmasıyla trafik güvenliğin de olumsuzluğa neden olduğu bildirildi.

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması, huzurlu ve güvenli bir şekilde seyahat etmelerinin sağlanması ve trafik akışının sürekli olarak sağlanması amacıyla; Akseki, Elmalı, İbradı, Gündoğmuş, Korkuteli ve Kaş İlçesi Ortabağ Mevkii'nde tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca otomobiller, ticari amaçlı yolcu ve eşya (yük) taşımacılığı yapan araçlarda 1 Aralık 2022 ile 1 Nisan 2023 tarihleri arasında kış lastiği kullanımının valilik kararıyla zorunlu hale getirildiği belirtildi.

Diğer yandan Aksu, Muratpaşa, Kepez, Kumluca, Konyaaltı, Döşemealtı, Kaş, Demre, Finike, Kemer, Serik, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa ilçeleri arasındaki yollarda kış lastiği aranmasına gerek olmadığı duyuruldu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.