MAKÜ Çiftçi Eğitimlerine Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 28.11.2022 - 09:40, Güncelleme: 28.11.2022 - 09:40
 

MAKÜ Çiftçi Eğitimlerine Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) bünyesinde yürütülen hayvancılık projeleri kapsamında gerçekleştirilen çiftçi eğitimleri devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, proje kapsamında eğitim alan Burdur merkeze bağlı köylerdeki çiftçilerle bir araya geldi.
Burdur İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ve ev sahipliğinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşen eğitimlere Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, Burdur Gelişim Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Seher Yastıoğlu, akademisyenler ve çiftçiler katıldı. MAKÜ tarafından yürütülen hayvancılık projeleri hakkında bilgiler veren Rektör Korkmaz, çiftçi eğitimleri ile ilgili olarak şunları söyledi: “MAKÜ Çiftçi Okulu bünyesinde verilen eğitimler ile sizlerle bir araya geliyoruz. Üniversitemiz, devletimiz tarafından 2016 yılında hayvancılık konusunda özel ihtisas üniversitesi seçildi. 2017 yılından bu yana da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalardan biri de ‘Bilinçli Üretim, Bilinçli Çiftçi’ diye isimlendirdiğimiz bu eğitimlerden oluşuyor. Bazen küçük dokunuşlar vardır. Küçük bilgiler edindiğimizde işletmelerin verimliliğinin arttığını görüyoruz. Geleneksel yöntemlerle yapılan uygulamaların birçok problemi tetikleyebildiğini, farkında olarak yapacağımız bazı küçük müdahalelerle de önemli kazanımlar elde edebileceğimizi biliyoruz. Bu eğitimlerimizin esas amacı da bu. Karşılaştığımız problemler arttıkça yaptığımız çalışmaları daha da derinleştirmemiz gerekiyor. Üniversitemiz yerleşkenin dışına çıkıp, sahaya inip, sahadaki yetiştiricinin derdini sahada dinlemeye çalışan bir kurum. Bakanlığımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Belgelendirme ve sertifikasyon sürecimiz tamamlanmak üzere. Eğer Tarım Bakanlığımız da bunu bir projeye dönüştürürse Burdur’u pilot il seçip işletmelerimizin kalite sertifikasyon sistemini yapıp A, B, C aday işletme şeklinde bu projeyi devam ettireceğiz. Türkiye’nin hayvan varlığı gerek et üretimi gerekse süt üretimine yetecek sayıda, bilimsel veriler bunu söylüyor fakat hayvan varlığından arzu ettiğimiz geliri elde edemiyoruz. Bu yüzden işletmelerimize kafa yormamız, uygulamalarımızı geliştirmemiz gerekiyor. Üniversitemiz çiftçi eğitimlerine devam ediyor. Bu eğitimin de başarılı geçtiğini düşünüyorum, alınan sertifikaların da amacına hizmet edeceğini umut ediyorum, herkese teşekkür ediyorum.” İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul ise gerçekleştirilen eğitimlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek eğitimlerin devam edeceklerini umduklarını söyledi. Konuşmaların ardından Burdur merkeze bağlı köylerden ve Altınyayla, Bucak, Çeltikçi, Karamanlı, Kemer ilçelerinden katılım sağlayarak eğitim alan çiftçilere sertifikaları verildi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) bünyesinde yürütülen hayvancılık projeleri kapsamında gerçekleştirilen çiftçi eğitimleri devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, proje kapsamında eğitim alan Burdur merkeze bağlı köylerdeki çiftçilerle bir araya geldi.

Burdur İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ve ev sahipliğinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşen eğitimlere Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, Burdur Gelişim Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Seher Yastıoğlu, akademisyenler ve çiftçiler katıldı.

MAKÜ tarafından yürütülen hayvancılık projeleri hakkında bilgiler veren Rektör Korkmaz, çiftçi eğitimleri ile ilgili olarak şunları söyledi: “MAKÜ Çiftçi Okulu bünyesinde verilen eğitimler ile sizlerle bir araya geliyoruz. Üniversitemiz, devletimiz tarafından 2016 yılında hayvancılık konusunda özel ihtisas üniversitesi seçildi. 2017 yılından bu yana da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalardan biri de ‘Bilinçli Üretim, Bilinçli Çiftçi’ diye isimlendirdiğimiz bu eğitimlerden oluşuyor. Bazen küçük dokunuşlar vardır. Küçük bilgiler edindiğimizde işletmelerin verimliliğinin arttığını görüyoruz. Geleneksel yöntemlerle yapılan uygulamaların birçok problemi tetikleyebildiğini, farkında olarak yapacağımız bazı küçük müdahalelerle de önemli kazanımlar elde edebileceğimizi biliyoruz. Bu eğitimlerimizin esas amacı da bu. Karşılaştığımız problemler arttıkça yaptığımız çalışmaları daha da derinleştirmemiz gerekiyor. Üniversitemiz yerleşkenin dışına çıkıp, sahaya inip, sahadaki yetiştiricinin derdini sahada dinlemeye çalışan bir kurum. Bakanlığımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Belgelendirme ve sertifikasyon sürecimiz tamamlanmak üzere. Eğer Tarım Bakanlığımız da bunu bir projeye dönüştürürse Burdur’u pilot il seçip işletmelerimizin kalite sertifikasyon sistemini yapıp A, B, C aday işletme şeklinde bu projeyi devam ettireceğiz. Türkiye’nin hayvan varlığı gerek et üretimi gerekse süt üretimine yetecek sayıda, bilimsel veriler bunu söylüyor fakat hayvan varlığından arzu ettiğimiz geliri elde edemiyoruz. Bu yüzden işletmelerimize kafa yormamız, uygulamalarımızı geliştirmemiz gerekiyor. Üniversitemiz çiftçi eğitimlerine devam ediyor. Bu eğitimin de başarılı geçtiğini düşünüyorum, alınan sertifikaların da amacına hizmet edeceğini umut ediyorum, herkese teşekkür ediyorum.”

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul ise gerçekleştirilen eğitimlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek eğitimlerin devam edeceklerini umduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Burdur merkeze bağlı köylerden ve Altınyayla, Bucak, Çeltikçi, Karamanlı, Kemer ilçelerinden katılım sağlayarak eğitim alan çiftçilere sertifikaları verildi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.