AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Mesajlar (Akca Gazete) - Akca Gazete | 01.12.2022 - 15:19, Güncelleme: 01.12.2022 - 15:19
 

AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı

AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı
AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında,                                                                                                                                                                                                           “Bir insanı diğer insandan üstün kılan onun yüreği, güzel ahlakı ve davranışlarıdır. Bizim için engelli kardeşimizin engelsiz kardeşimizden hiçbir farkı yoktur.”                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                "İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın düsturuyla hareket eden Devletimiz; engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatın içerisinde etkin olarak yer almaları, günlük yaşama engelsizce katılmaları, toplumla bütünleşmeleri, fırsat eşitliğine sahip olmaları için çok ciddi temel kanuni düzenlemeler yapmış ve hayata geçirilen sosyal politikalar vesilesiyle engelli vatandaşlarımızın çok daha kapsamlı hizmetlerden istifade edebilme imkânı sağlanmıştır. 2005 yılında Engelliler Kanununu çıkararak; sağlık, bakım, istihdam, eğitim gibi alanlarda ve engelli hakları konusunda temel esasları belirleyerek devrim niteliğinde adımlar atılmıştır. Özel eğitime muhtaç tüm engellilerin özel eğitim ve rehabilitasyon ücretlerini devlet tarafından karşılamaya başlandı. Eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine taşınması için devlet tarafından yardımcı personel desteği ile evden alınıp eve bırakılmayı başlandı. Engelli vatandaşlarımızın önlerindeki, sosyal ve fiziki engeller kaldırıldığında, kendilerine güvenilip fırsat verildiğinde, sanattan spora, girişimcilikten üretime kadar her alanda gurur verici başarılara imza atarak Devletimizin ve milletimizin onlara olan desteğine fazlasıyla karşılık verdiklerine memnuniyetle şahit olmaktayız. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün tüm engelli vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yaşam getirmesini diliyor, kıymetli ailelerine saygı ve selamlarımı sunuyorum” dedi. 
AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı

AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında,
                                                                                                                                                                                                          “Bir insanı diğer insandan üstün kılan onun yüreği, güzel ahlakı ve davranışlarıdır. Bizim için engelli kardeşimizin engelsiz kardeşimizden hiçbir farkı yoktur.”                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                       "İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın düsturuyla hareket eden Devletimiz; engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatın içerisinde etkin olarak yer almaları, günlük yaşama engelsizce katılmaları, toplumla bütünleşmeleri, fırsat eşitliğine sahip olmaları için çok ciddi temel kanuni düzenlemeler yapmış ve hayata geçirilen sosyal politikalar vesilesiyle engelli vatandaşlarımızın çok daha kapsamlı hizmetlerden istifade edebilme imkânı sağlanmıştır.

2005 yılında Engelliler Kanununu çıkararak; sağlık, bakım, istihdam, eğitim gibi alanlarda ve engelli hakları konusunda temel esasları belirleyerek devrim niteliğinde adımlar atılmıştır.

Özel eğitime muhtaç tüm engellilerin özel eğitim ve rehabilitasyon ücretlerini devlet tarafından karşılamaya başlandı. Eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine taşınması için devlet tarafından yardımcı personel desteği ile evden alınıp eve bırakılmayı başlandı.

Engelli vatandaşlarımızın önlerindeki, sosyal ve fiziki engeller kaldırıldığında, kendilerine güvenilip fırsat verildiğinde, sanattan spora, girişimcilikten üretime kadar her alanda gurur verici başarılara imza atarak Devletimizin ve milletimizin onlara olan desteğine fazlasıyla karşılık verdiklerine memnuniyetle şahit olmaktayız.

3 Aralık Dünya Engelliler Gününün tüm engelli vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yaşam getirmesini diliyor, kıymetli ailelerine saygı ve selamlarımı sunuyorum” dedi. 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.