Engelliler için farkındalık etkinliği

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 04.12.2022 - 16:17, Güncelleme: 04.12.2022 - 16:17
 

Engelliler için farkındalık etkinliği

Engelliler için farkındalık etkinliği
  Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da Dünya Engelliler Günü farkındalık etkinlikleri kapsamında bir araya gelen özel bireyler, engelleri nasıl aştıklarını performanslarıyla gösterdi. Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen '1 Gün Değil 365 gün', 'Engeliniz Engelimizdir' sloganlı farkındalık etkinliğine Kepez Belediyesi, Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği, Türkiye Aşçılar Federasyonu, Antalya Gastronomi Eğitimcileri Birliği destek verdi. SLOGANLA YOLA ÇIKILDI Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği Başkanı Gülcan Ay, 'Biz Kocaman Bir Aileyiz', 'Fırsat Verirseniz Yapabiliriz' gibi birçok slogan ile yola çıktıklarını söyledi. Gülcan Ay, Kepez Belediyesi'nin desteğiyle açılan 'Sevgi Evi'nde sürdürülen eğitim ve üretimlerle engellerin aşıldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü; "Derneğimizin özel bireylerin eğitimine, yeteneklerinin değerlendirilmesine, istihdamlarının sağlanmasına yönelik projelerini kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde hayata geçiriyoruz. Ne mutlu ki bizi önemseyen, projelerimizi destekleyen birçok kamu kurumumuz var." BİREYLERİMİZE SEVDALIYIZ Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, "365 gün, hatta 6 saat fazlası da var çocuklarımızın, gençlerimizin yanındayız. Çocuk dostu bir belediyeyiz. Özel bireylerimize de sevdalıyız. Bireylerimiz 'Sevgi Evi'nin atölyesinde aldıkları sanat eğitimleri sayesinde engelleri aşıp değme sanatçılara taş çıkaracak duruma geldi. Sanat şaheserlerinin satışından da para da kazanıyorlar" dedi. Etkinlikte, özel bireyler için hayata geçirilen projelere destek veren Türkiye Aşçılar Federasyonu ile Antalya Gastronomi Eğitimcileri Birliği yöneticilerine teşekkür plaketi sunuldu. MEHTERAN TAKIMINA ALKIŞ Daha sonra Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği bünyesinde özel gençlerden oluşan Engelli Mehteran Takımı sahneye çıktı. Hünerlerini özel bireylerin yer aldığı mehteran takımı, ezberlenen marşları çalarak etkinliğe renk kattı. Etkinlikte Sevgi Evi'nin atölyesinde özel bireylerin ürettiği el emeği, göz nuru dekoratif süs eşyaları da sergilendi. FOTOĞRAFLI
Engelliler için farkındalık etkinliği

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da Dünya Engelliler Günü farkındalık etkinlikleri kapsamında bir araya gelen özel bireyler, engelleri nasıl aştıklarını performanslarıyla gösterdi.

Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen '1 Gün Değil 365 gün', 'Engeliniz Engelimizdir' sloganlı farkındalık etkinliğine Kepez Belediyesi, Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği, Türkiye Aşçılar Federasyonu, Antalya Gastronomi Eğitimcileri Birliği destek verdi.

SLOGANLA YOLA ÇIKILDI

Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği Başkanı Gülcan Ay, 'Biz Kocaman Bir Aileyiz', 'Fırsat Verirseniz Yapabiliriz' gibi birçok slogan ile yola çıktıklarını söyledi. Gülcan Ay, Kepez Belediyesi'nin desteğiyle açılan 'Sevgi Evi'nde sürdürülen eğitim ve üretimlerle engellerin aşıldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Derneğimizin özel bireylerin eğitimine, yeteneklerinin değerlendirilmesine, istihdamlarının sağlanmasına yönelik projelerini kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde hayata geçiriyoruz. Ne mutlu ki bizi önemseyen, projelerimizi destekleyen birçok kamu kurumumuz var."

BİREYLERİMİZE SEVDALIYIZ

Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, "365 gün, hatta 6 saat fazlası da var çocuklarımızın, gençlerimizin yanındayız. Çocuk dostu bir belediyeyiz. Özel bireylerimize de sevdalıyız. Bireylerimiz 'Sevgi Evi'nin atölyesinde aldıkları sanat eğitimleri sayesinde engelleri aşıp değme sanatçılara taş çıkaracak duruma geldi. Sanat şaheserlerinin satışından da para da kazanıyorlar" dedi.

Etkinlikte, özel bireyler için hayata geçirilen projelere destek veren Türkiye Aşçılar Federasyonu ile Antalya Gastronomi Eğitimcileri Birliği yöneticilerine teşekkür plaketi sunuldu.

MEHTERAN TAKIMINA ALKIŞ

Daha sonra Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği bünyesinde özel gençlerden oluşan Engelli Mehteran Takımı sahneye çıktı. Hünerlerini özel bireylerin yer aldığı mehteran takımı, ezberlenen marşları çalarak etkinliğe renk kattı. Etkinlikte Sevgi Evi'nin atölyesinde özel bireylerin ürettiği el emeği, göz nuru dekoratif süs eşyaları da sergilendi.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.