Evde 5 dakikada hazırlanan doğal tarifle bağışıklığınızı kuvvetlendirin

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 15.12.2022 - 14:13, Güncelleme: 15.12.2022 - 14:13
 

Evde 5 dakikada hazırlanan doğal tarifle bağışıklığınızı kuvvetlendirin

Evde 5 dakikada hazırlanan doğal tarifle bağışıklığınızı kuvvetlendirin
    ANTALYA,(DHA) - KIŞ mevsiminin gelmesiyle beraber yaşanan soğuk algınlığı hastalıklarının evde doğal yöntemlerle önlenebileceğini belirten Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Beslenme ve Diyet Kliniği'nden Uzman Diyetisyen Nafikar Başkan, "Hastalıkları daha hafif atlatmak için doğal yöntemlerle evde hazırlayabileceğimiz karışımımız var. Bu öksürüğünüze iyi gelecek doğal karışım, hem bağışıklığınızı kuvvetlendirecek hem de vücudumuzdaki serbest radikalle savaşarak vücut direncinizi arttırıp kışı rahat geçirmemizi sağlayacak" dedi. Uzman Diyetisyen Nafikar Başkan, yaz mevsiminden kış mevsimine geçiş döneminde, öksürük ve soğuk algınlığının sıkça görüldüğünü söyledi. Diyetisyen Başkan, herkesin evinde rahatlıkla bulunabilen malzemelerle 5 dakikada hazırlanabilen doğal bir tarif verdi. 'KIŞI RAHAT GEÇİRMENİZİ SAĞLAYACAK' Özellikle soğuk kış aylarının gelmesiyle birlikte hastalıklarında arttığını söyleyen Diyetisyen Nafikar Başkan, “Hastalıkları daha hafif atlatmak için evde doğal evde hazırlayabileceğimiz, öksürüğe iyi gelecek bir tarifimiz var. Bu karışım hem bağışıklığımızı kuvvetlendirecek hem de vücut direncimizi arttırarak vücudumuzdaki serbest radikalle savaşarak vücut direncimizi arttırıp kışı rahat geçirmemizi sağlayacak" diye konuştu. Öksürüğe iyi gelen karışımın her evde bulunan malzemelerle 5 dakikada hazırlandığını ifade eden Uzman Diyetisyen Başkan, "Neredeyse her evde bulunan malzemeler. Bunlar zencefil, zerdeçal, pekmez, tarçın ve limon. Dilerseniz karabiber de kullanabilirsiniz. Çok basit, 5 dakika içerisinde hazırlayabileceğiniz doğal bir tarif. Bu karışım bütün kışı rahat geçirmenizi sağlayacak" şeklinde konuştu. '1 HAFTA BOYUNCA SABAH, AKŞAM TÜKETİN' Öksürüğe iyi gelen karışımın 1 hafta boyunca sabah akşam tüketilmesi gerektiğini belirten Başkan, "Hazırladığımız karışım hastalıklardan önce ve düzenli tüketilirse vücut direncimizi arttırmada çok daha faydalı olacaktır. Karışım 1 hafta boyunca sabah akşam bir tatlı kaşığı kadar tüketilirse çok daha faydalı olur" ifadelerini kullandı.(DHA) FOTOĞRAFLI  
Evde 5 dakikada hazırlanan doğal tarifle bağışıklığınızı kuvvetlendirin

 

 

ANTALYA,(DHA) - KIŞ mevsiminin gelmesiyle beraber yaşanan soğuk algınlığı hastalıklarının evde doğal yöntemlerle önlenebileceğini belirten Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Beslenme ve Diyet Kliniği'nden Uzman Diyetisyen Nafikar Başkan, "Hastalıkları daha hafif atlatmak için doğal yöntemlerle evde hazırlayabileceğimiz karışımımız var. Bu öksürüğünüze iyi gelecek doğal karışım, hem bağışıklığınızı kuvvetlendirecek hem de vücudumuzdaki serbest radikalle savaşarak vücut direncinizi arttırıp kışı rahat geçirmemizi sağlayacak" dedi.
Uzman Diyetisyen Nafikar Başkan, yaz mevsiminden kış mevsimine geçiş döneminde, öksürük ve soğuk algınlığının sıkça görüldüğünü söyledi. Diyetisyen Başkan, herkesin evinde rahatlıkla bulunabilen malzemelerle 5 dakikada hazırlanabilen doğal bir tarif verdi.
'KIŞI RAHAT GEÇİRMENİZİ SAĞLAYACAK'
Özellikle soğuk kış aylarının gelmesiyle birlikte hastalıklarında arttığını söyleyen Diyetisyen Nafikar Başkan, “Hastalıkları daha hafif atlatmak için evde doğal evde hazırlayabileceğimiz, öksürüğe iyi gelecek bir tarifimiz var. Bu karışım hem bağışıklığımızı kuvvetlendirecek hem de vücut direncimizi arttırarak vücudumuzdaki serbest radikalle savaşarak vücut direncimizi arttırıp kışı rahat geçirmemizi sağlayacak" diye konuştu. Öksürüğe iyi gelen karışımın her evde bulunan malzemelerle 5 dakikada hazırlandığını ifade eden Uzman Diyetisyen Başkan, "Neredeyse her evde bulunan malzemeler. Bunlar zencefil, zerdeçal, pekmez, tarçın ve limon. Dilerseniz karabiber de kullanabilirsiniz. Çok basit, 5 dakika içerisinde hazırlayabileceğiniz doğal bir tarif. Bu karışım bütün kışı rahat geçirmenizi sağlayacak" şeklinde konuştu.
'1 HAFTA BOYUNCA SABAH, AKŞAM TÜKETİN'
Öksürüğe iyi gelen karışımın 1 hafta boyunca sabah akşam tüketilmesi gerektiğini belirten Başkan, "Hazırladığımız karışım hastalıklardan önce ve düzenli tüketilirse vücut direncimizi arttırmada çok daha faydalı olacaktır. Karışım 1 hafta boyunca sabah akşam bir tatlı kaşığı kadar tüketilirse çok daha faydalı olur" ifadelerini kullandı.(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.