Yazın yangın, kışın sel felaketiyle mücadele ediyorlar

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 16.12.2022 - 11:20, Güncelleme: 16.12.2022 - 11:20
 

Yazın yangın, kışın sel felaketiyle mücadele ediyorlar

Yazın yangın, kışın sel felaketiyle mücadele ediyorlar
  Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sel afeti sonrası bölgedeki hasarın giderilmesi yönünde çalışmalara katıldı. Kumluca'da yaz mevsiminde orman yangınlarıyla mücadele eden Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, son yaşanan sel afetinin verdiği tahribatı ortadan kaldırmak için mücadele ediyor. Kumluca'da selin dağlardan getirdiği çamur, toprak, moloz ve ağaç parçalarının temizlenmesinde etkin rol oynayan Orman İşletme Müdürlüğü personeli, 4-5 farklı ekip halinde orman işletme müdürü, müdür yardımcıları, orman işletme şefleri, orman muhafaza memurları ve işçiler şeklinde koordine olarak sokak ve caddelerin eski haline dönüşmesi için hızlı ve aktif rol alıyor. Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü sel afetinin yaşandığı ilk günden itibaren 25 ilk müdahale aracı, 60 arazöz, 4 JBC kepçe, 3 greyder, dozer, TIR ve 245 personelle sel afetinin yaşandığı alanda mücadele ediyor. Kumluca Orman İşletme Müdürü Cengiz Okudan, "Yaz mevsimi boyunca yangın felaketleriyle mücadele ediyoruz. Kış mevsiminde de tüm ekibimle birlikte sel afetiyle mücadele ediyoruz. Koordinasyon ve müdahale açısından hem sel hem de yangın afetine müdahale aynıdır. Çünkü önemli olan iyi koordine olmak, nerede, nasıl hareket edileceğini iyi bilmek. Sonuca odaklı çalışmak. Bunlar hepsi afetlerde aynıdır. Biz yangınlarda bu konuda deneyim ve tecrübeliyiz. Yangınlarda edindiğimiz deneyim ve tecrübeleri sel afetinde de kullandık" dedi. FOTOĞRAFLI
Yazın yangın, kışın sel felaketiyle mücadele ediyorlar

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sel afeti sonrası bölgedeki hasarın giderilmesi yönünde çalışmalara katıldı.

Kumluca'da yaz mevsiminde orman yangınlarıyla mücadele eden Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, son yaşanan sel afetinin verdiği tahribatı ortadan kaldırmak için mücadele ediyor. Kumluca'da selin dağlardan getirdiği çamur, toprak, moloz ve ağaç parçalarının temizlenmesinde etkin rol oynayan Orman İşletme Müdürlüğü personeli, 4-5 farklı ekip halinde orman işletme müdürü, müdür yardımcıları, orman işletme şefleri, orman muhafaza memurları ve işçiler şeklinde koordine olarak sokak ve caddelerin eski haline dönüşmesi için hızlı ve aktif rol alıyor. Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü sel afetinin yaşandığı ilk günden itibaren 25 ilk müdahale aracı, 60 arazöz, 4 JBC kepçe, 3 greyder, dozer, TIR ve 245 personelle sel afetinin yaşandığı alanda mücadele ediyor.

Kumluca Orman İşletme Müdürü Cengiz Okudan, "Yaz mevsimi boyunca yangın felaketleriyle mücadele ediyoruz. Kış mevsiminde de tüm ekibimle birlikte sel afetiyle mücadele ediyoruz. Koordinasyon ve müdahale açısından hem sel hem de yangın afetine müdahale aynıdır. Çünkü önemli olan iyi koordine olmak, nerede, nasıl hareket edileceğini iyi bilmek. Sonuca odaklı çalışmak. Bunlar hepsi afetlerde aynıdır. Biz yangınlarda bu konuda deneyim ve tecrübeliyiz. Yangınlarda edindiğimiz deneyim ve tecrübeleri sel afetinde de kullandık" dedi.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.