Korkuteli'de armut ve ayvada ihracat hareketliliği

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 16.12.2022 - 15:23, Güncelleme: 16.12.2022 - 15:24
 

Korkuteli'de armut ve ayvada ihracat hareketliliği

Korkuteli'de armut ve ayvada ihracat hareketliliği
    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde karyağdı armudu ve margarit armudu ile ayva ihracatı başladı. Korkuteli'de son günlerde karyağdı ve margarit armudu ile ayvada ihracat hareketliliği başladı. Soğuk hava depolarında bekleyen karyağdı armudu Makedonya'ya, margarit armudu ve ayva ise Romanya, Bulgaristan ve Moldovya'ya gönderiliyor. Müstahsiller tarafından işlenen ürünler TIR'lara yüklenerek yola çıkıyor. Müstahsil Yusuf Yıldıran, "Şu an Korkuteli'ndeki tüm soğuk hava depolarında hareketlilik başladı. Birinci sınıf elmaları iç piyasaya gönderiyoruz. Bunun yanında ilçede yetişen ayvada ihracata başladı. Aylardır bekleyen karyağdı armudu da ihracata gidiyor. Yeni yıl öncesinde piyasada biraz hareketlilik başladı. Şu an karyağdı ve margarit armudu ile ayva Makedonya, Romanya, Bulgaristan ve Moldovya pazarında yerini alıyor" dedi. Elmanın Korkuteli yöresinde ciddi gelir kaynağı olduğunu söyleyen Yıldıran, Korkuteli elmasının rengi, kokusu, parlaklığı ve aromasından dolayı iç ve dış pazarda özellikle büyük mağazalar tarafından tercih edildiğini, meyve suyu fabrikalarının da büyük oranda ihtiyacını karşıladıklarını dile getirdi. FOTOĞRAFLI  
Korkuteli'de armut ve ayvada ihracat hareketliliği

 

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde karyağdı armudu ve margarit armudu ile ayva ihracatı başladı.

Korkuteli'de son günlerde karyağdı ve margarit armudu ile ayvada ihracat hareketliliği başladı. Soğuk hava depolarında bekleyen karyağdı armudu Makedonya'ya, margarit armudu ve ayva ise Romanya, Bulgaristan ve Moldovya'ya gönderiliyor. Müstahsiller tarafından işlenen ürünler TIR'lara yüklenerek yola çıkıyor.

Müstahsil Yusuf Yıldıran, "Şu an Korkuteli'ndeki tüm soğuk hava depolarında hareketlilik başladı. Birinci sınıf elmaları iç piyasaya gönderiyoruz. Bunun yanında ilçede yetişen ayvada ihracata başladı. Aylardır bekleyen karyağdı armudu da ihracata gidiyor. Yeni yıl öncesinde piyasada biraz hareketlilik başladı. Şu an karyağdı ve margarit armudu ile ayva Makedonya, Romanya, Bulgaristan ve Moldovya pazarında yerini alıyor" dedi.

Elmanın Korkuteli yöresinde ciddi gelir kaynağı olduğunu söyleyen Yıldıran, Korkuteli elmasının rengi, kokusu, parlaklığı ve aromasından dolayı iç ve dış pazarda özellikle büyük mağazalar tarafından tercih edildiğini, meyve suyu fabrikalarının da büyük oranda ihtiyacını karşıladıklarını dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.