MAKÜ’de 14. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu Tamamlandı

Dünya (Akca Gazete) - Akca Gazete | 17.12.2022 - 10:00, Güncelleme: 17.12.2022 - 10:01
 

MAKÜ’de 14. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu Tamamlandı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Deney Hayvanları Yerel Etik Kurulu (MAKÜ-HADYEK) ve Veteriner Fakültesi iş birliği ile 3-11 Aralık tarihleri arasında düzenlenen ve teorik derslerin online, uygulamalı derslerin yüz yüze yapıldığı 14. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu tamamlandı.
Kursa yoğun ilgi olduğunu belirten MAKÜ-HADYEK Başkanı Prof. Dr. Özlem Özmen, MAKÜ ile aralarında Marmara Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi, Burdur Tarım İl Müdürlüğü, Burdur Devlet Hastanesi, Antalya Hipodromu ile Özel Veteriner Kliniklerininde bulunduğu çok sayıda üniversite ve kurumdan 120 araştırıcı ve öğrencinin katıldığı kursta toplam 75 saat eğitim verildiğini söyledi. Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri Sinir Bilim Grubunun 28 öğrenci ile katıldığını ve tümünün kursu başarı ile tamamladığını belirten Prof. Dr. Özlem Özmen MAKÜ Veteriner Fakültesi öğrencilerinin de kursa yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. Özellikle öğrencilerin katılımından çok memnun olduğunu belirten MAKÜ-HADYEK Başkanı Prof. Dr. Özmen, “Gençlerin bilimsel çalışmalara olan ilgisi umut verici. Kurs eğitim dışında üniversitelerarası çalışma ve projelere de zemin hazırlıyor. Deney Hayvanları Üretim ve Deneysel Araştırma Merkezi çevre üniversite araştırıcılarına da çalışma imkânı veriyor. Bölgede düzenli olarak bu alanda kurs faaliyetlerini sürdüren tek üniversite olmamız ilgiyi artırıyor. Kursumuza destek veren herkese teşekkür eder, kursiyerlerimize çalışmalarında başarılar dilerim.” diye konuştu. 
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Deney Hayvanları Yerel Etik Kurulu (MAKÜ-HADYEK) ve Veteriner Fakültesi iş birliği ile 3-11 Aralık tarihleri arasında düzenlenen ve teorik derslerin online, uygulamalı derslerin yüz yüze yapıldığı 14. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu tamamlandı.

Kursa yoğun ilgi olduğunu belirten MAKÜ-HADYEK Başkanı Prof. Dr. Özlem Özmen, MAKÜ ile aralarında Marmara Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi, Burdur Tarım İl Müdürlüğü, Burdur Devlet Hastanesi, Antalya Hipodromu ile Özel Veteriner Kliniklerininde bulunduğu çok sayıda üniversite ve kurumdan 120 araştırıcı ve öğrencinin katıldığı kursta toplam 75 saat eğitim verildiğini söyledi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri Sinir Bilim Grubunun 28 öğrenci ile katıldığını ve tümünün kursu başarı ile tamamladığını belirten Prof. Dr. Özlem Özmen MAKÜ Veteriner Fakültesi öğrencilerinin de kursa yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti.

Özellikle öğrencilerin katılımından çok memnun olduğunu belirten MAKÜ-HADYEK Başkanı Prof. Dr. Özmen, “Gençlerin bilimsel çalışmalara olan ilgisi umut verici. Kurs eğitim dışında üniversitelerarası çalışma ve projelere de zemin hazırlıyor. Deney Hayvanları Üretim ve Deneysel Araştırma Merkezi çevre üniversite araştırıcılarına da çalışma imkânı veriyor. Bölgede düzenli olarak bu alanda kurs faaliyetlerini sürdüren tek üniversite olmamız ilgiyi artırıyor. Kursumuza destek veren herkese teşekkür eder, kursiyerlerimize çalışmalarında başarılar dilerim.” diye konuştu. 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.