Burdur'da 4796 veliye eğitim

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 19.12.2022 - 11:33, Güncelleme: 19.12.2022 - 11:33
 

Burdur'da 4796 veliye eğitim

Burdur'da 4796 veliye eğitim
BURDUR'da Aile Okulu Projesi kapsamında açılan 126 kursta 4796 öğrenci velisine eğitim verildi. İ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından 28 Mart 2022'de başlatılan Aile Okulu Projesi kapsamında Burdur'da 126 kurs açıldı, 4796 öğrenci velisine eğitim verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman, "Aile Okulu Projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından 28 Mart 2022'de başlatıldı. Aile Okulu Projesi ile aile değerleri ve aile içi iletişim, sosyal, psikolojik ve duygusal gelişim, çevre bilinci, stres yönetimi, madde bağımlılığının önlenmesi başta olmak üzere çeşitli alanlarda ailelerin, gençlerin ve çocukların desteklenmesi amaçlanıyor" dedi. Bu kapsamda Burdur'da Halk Eğitim Merkezi müdürlükleri aracılığı ile 352 kişiye Aile Okulu Projesi eğitici eğitimleri verildiğini belirten Kakırman, "Eğitici eğitimini tamamlayan eğitmenler tarafından, hem Halk Eğitim Merkezi müdürlükleri binalarında hem de okul binalarında 126 kurs açılarak 4796 öğrenci velisine sosyal ve duygusal beceri gelişimi, aile içi iletişim becerileri, akran ilişkileri, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, çatışma ve stres yönetimi, bağımlılık, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite başta olmak üzere 8 ana konuda 44 saatlik eğitimler veriliyor" diye konuştu. FOTOĞRAFLI  
Burdur'da 4796 veliye eğitim

BURDUR'da Aile Okulu Projesi kapsamında açılan 126 kursta 4796 öğrenci velisine eğitim verildi. İ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından 28 Mart 2022'de başlatılan Aile Okulu Projesi kapsamında Burdur'da 126 kurs açıldı, 4796 öğrenci velisine eğitim verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman, "Aile Okulu Projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından 28 Mart 2022'de başlatıldı. Aile Okulu Projesi ile aile değerleri ve aile içi iletişim, sosyal, psikolojik ve duygusal gelişim, çevre bilinci, stres yönetimi, madde bağımlılığının önlenmesi başta olmak üzere çeşitli alanlarda ailelerin, gençlerin ve çocukların desteklenmesi amaçlanıyor" dedi.

Bu kapsamda Burdur'da Halk Eğitim Merkezi müdürlükleri aracılığı ile 352 kişiye Aile Okulu Projesi eğitici eğitimleri verildiğini belirten Kakırman, "Eğitici eğitimini tamamlayan eğitmenler tarafından, hem Halk Eğitim Merkezi müdürlükleri binalarında hem de okul binalarında 126 kurs açılarak 4796 öğrenci velisine sosyal ve duygusal beceri gelişimi, aile içi iletişim becerileri, akran ilişkileri, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, çatışma ve stres yönetimi, bağımlılık, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite başta olmak üzere 8 ana konuda 44 saatlik eğitimler veriliyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.