Fidan dikip, ağaca kuş yuvası astılar

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 27.12.2022 - 16:49, Güncelleme: 27.12.2022 - 16:49
 

Fidan dikip, ağaca kuş yuvası astılar

Fidan dikip, ağaca kuş yuvası astılar
  Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da ana sınıfı öğrencileri önce okul bahçesindeki boş alana zeytin fidanı dikti, sonra ağaçlara kuş yuvaları astı. Burdur Merkez Şirinevler Anaokulu öğrencileri 'Okullarda Orman Projesi' kapsamında okulun arka tarafından bulunan 500 metrekare alana Orman İşletme Müdürlüğü tarafından temin edilen 17 zeytin fidanını dikti. Orman İşletme Müdürlüğü'nden temin edilen 25 kuş evi de öğrenciler tarafından boyandıktan sonra aynı yerde bulunan ağaçlara görevliler tarafından yerleştirildi. Etkinlikte minik öğrenciler halk oyunu gösterisi de sundu. İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman, "Okul öncesi dönem çocuğun okul hayatındaki başarısı için çok önemli bir merhale. Okul öncesi eğitim alan çocukların daha sonraki dönemlerde hem akademik başarıları hem de diğer alanlarda çok daha başarılı bireyler olarak topluma kazandırıldığı bilimsel bir gerçek. Okul öncesinin şöyle bir özelliği de var, yaparak, yaşayarak anlamlandırarak öğrenmek. Bugün de burada bunun örneğini görüyoruz. Okul öncesindeki temel amaç da çocuğa burada bizim amacımız da çocuğa insan olma becerilerinin neler olduğunu öğretebilmek" diye konuştu. Orman İşletme Müdürü Sefa Karataş da "Orman İşletme Müdürlüğü olarak her yıl ormanlarda biyolojik mücadele amacıyla binlerce kuş yuvası asıyoruz. Ama ağaçlar sadece ormanlarda yok. Okullarda, parklarda her yerde ağaçlar var. Bu ağaçlarda da kuşlar, canlılar yaşıyor. Onun için hem okulumuzda çocuklarımıza canlıları sevdirmemiz açısından okul müdürümüzün talebi doğrultusunda okulumuza kuş yuvası verdik. Milli Eğitim Müdürümüzle bu etkinliğe katıldık" dedi. FOTOĞRAFLI
Fidan dikip, ağaca kuş yuvası astılar

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da ana sınıfı öğrencileri önce okul bahçesindeki boş alana zeytin fidanı dikti, sonra ağaçlara kuş yuvaları astı.

Burdur Merkez Şirinevler Anaokulu öğrencileri 'Okullarda Orman Projesi' kapsamında okulun arka tarafından bulunan 500 metrekare alana Orman İşletme Müdürlüğü tarafından temin edilen 17 zeytin fidanını dikti. Orman İşletme Müdürlüğü'nden temin edilen 25 kuş evi de öğrenciler tarafından boyandıktan sonra aynı yerde bulunan ağaçlara görevliler tarafından yerleştirildi. Etkinlikte minik öğrenciler halk oyunu gösterisi de sundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman, "Okul öncesi dönem çocuğun okul hayatındaki başarısı için çok önemli bir merhale. Okul öncesi eğitim alan çocukların daha sonraki dönemlerde hem akademik başarıları hem de diğer alanlarda çok daha başarılı bireyler olarak topluma kazandırıldığı bilimsel bir gerçek. Okul öncesinin şöyle bir özelliği de var, yaparak, yaşayarak anlamlandırarak öğrenmek. Bugün de burada bunun örneğini görüyoruz. Okul öncesindeki temel amaç da çocuğa burada bizim amacımız da çocuğa insan olma becerilerinin neler olduğunu öğretebilmek" diye konuştu.

Orman İşletme Müdürü Sefa Karataş da "Orman İşletme Müdürlüğü olarak her yıl ormanlarda biyolojik mücadele amacıyla binlerce kuş yuvası asıyoruz. Ama ağaçlar sadece ormanlarda yok. Okullarda, parklarda her yerde ağaçlar var. Bu ağaçlarda da kuşlar, canlılar yaşıyor. Onun için hem okulumuzda çocuklarımıza canlıları sevdirmemiz açısından okul müdürümüzün talebi doğrultusunda okulumuza kuş yuvası verdik. Milli Eğitim Müdürümüzle bu etkinliğe katıldık" dedi.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.