10 bin zeytin ağacının geliri 35 bin öğrenciye burs olacak

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 02.01.2023 - 16:07, Güncelleme: 02.01.2023 - 16:07
 

10 bin zeytin ağacının geliri 35 bin öğrenciye burs olacak

10 bin zeytin ağacının geliri 35 bin öğrenciye burs olacak
  ANTALYA,(DHA) - KEPEZ Belediyesi, Türkiye yüzyılının ilk gününde önemli bir projeye imza atarak 10 bin zeytin ağacıyla 'Zeytin Çiftliği' kurdu. Zeytin çiftliğinden elde edilecek gelirin tamamı 35 bin öğrenciye burs olacak. Kepez Belediyesi, 2023 yılının startını hem çevreci, hem de sosyal bir projeyle verdi. Belediye, Antalya Orman Çiftliği'nin yanı başına 10 bin zeytin ağacıyla Zeytin Çiftliği kurdu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yılın ilk gününde işçilerle beraber zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu. Başkan Tütüncü, “Burayı tam 10 bin ağaçla muhteşem bir zeytin çiftliğine dönüştürüyoruz. Zeytine farkındalık doğaya, tabiata, endüstriyel bitkilerimize farkındalık ama bütün bunların yanında elde edilecek gelir de eğitime destek amaçlı kullanılacak. Yani on yıllar boyunca değil, yüzyıllar boyunca insanlığa hizmet edecek bir adımın başlangıcındayız. Bundan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz" dedi. 10 BİN ZEYTİN AĞACI "Nitelikli güzel bir zeytin çiftliği oluşturmak bizim için büyük bir hedefti, önemli bir hayaldi" diyen ve insanların yaptıkları ile varolduğunu ve bıraktıklarıyla anıldığını belirten Başkan Tütüncü, şöyle konuştu; "Burası bizim için çok özel ve önemli bir proje, önemli bir iş. Yıl içerisisinde buraya 10 bin yetişmiş zeytin ağacı dikilecek. Bu zeytin ağaçları inşallah önümüzdeki yıllardan itibaren meyve vermeye başlayacak. Önümüzdeki 5 yıllık zaman zarfında buradan bugünkü rakamlarla ifade ediyorum, 15 milyon gibi bir gelir elde edilmesi bekleniyor. Bu gelirin tamamı ise öğrencilerimize yönelik bir bursa dönüştürülecek. Elde edilecek olan bu gelir, 35 bin öğrenciye burs olacak." (DHA) FOTOĞRAFLI  
10 bin zeytin ağacının geliri 35 bin öğrenciye burs olacak

 

ANTALYA,(DHA) - KEPEZ Belediyesi, Türkiye yüzyılının ilk gününde önemli bir projeye imza atarak 10 bin zeytin ağacıyla 'Zeytin Çiftliği' kurdu. Zeytin çiftliğinden elde edilecek gelirin tamamı 35 bin öğrenciye burs olacak.

Kepez Belediyesi, 2023 yılının startını hem çevreci, hem de sosyal bir projeyle verdi. Belediye, Antalya Orman Çiftliği'nin yanı başına 10 bin zeytin ağacıyla Zeytin Çiftliği kurdu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yılın ilk gününde işçilerle beraber zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu.

Başkan Tütüncü, “Burayı tam 10 bin ağaçla muhteşem bir zeytin çiftliğine dönüştürüyoruz. Zeytine farkındalık doğaya, tabiata, endüstriyel bitkilerimize farkındalık ama bütün bunların yanında elde edilecek gelir de eğitime destek amaçlı kullanılacak. Yani on yıllar boyunca değil, yüzyıllar boyunca insanlığa hizmet edecek bir adımın başlangıcındayız. Bundan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz" dedi.

10 BİN ZEYTİN AĞACI

"Nitelikli güzel bir zeytin çiftliği oluşturmak bizim için büyük bir hedefti, önemli bir hayaldi" diyen ve insanların yaptıkları ile varolduğunu ve bıraktıklarıyla anıldığını belirten Başkan Tütüncü, şöyle konuştu;

"Burası bizim için çok özel ve önemli bir proje, önemli bir iş. Yıl içerisisinde buraya 10 bin yetişmiş zeytin ağacı dikilecek. Bu zeytin ağaçları inşallah önümüzdeki yıllardan itibaren meyve vermeye başlayacak. Önümüzdeki 5 yıllık zaman zarfında buradan bugünkü rakamlarla ifade ediyorum, 15 milyon gibi bir gelir elde edilmesi bekleniyor. Bu gelirin tamamı ise öğrencilerimize yönelik bir bursa dönüştürülecek. Elde edilecek olan bu gelir, 35 bin öğrenciye burs olacak." (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.