Isparta'da arıcılığa ilgi artıyor

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 05.01.2023 - 12:32, Güncelleme: 05.01.2023 - 12:32
 

Isparta'da arıcılığa ilgi artıyor

Isparta'da arıcılığa ilgi artıyor
    Nurettin ARKAN/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA merkeze bağlı Aliköy'de talebin fazla olması sebebiyle 2. etap arıcılık kursuna başlandı. Kadın üreticilerin de ilgi gösterdiği kursa 29 kursiyer kayıt yaptırdı. Köy Yaşam Merkezleri İş Birliği Protokolü kapsamında Isparta merkeze bağlı köylerde arıcılık kursu verilmeye devam ediyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği eğitimler, 21 gün boyunca toplam 104 saat sürüyor. Merkeze bağlı Aliköy'de ilk kurs programı aralık ayında tamamlanmış ve 22 kursiyer eğitimlerini başarı ile sonlandırmıştı. Talebin fazla olması sebebiyle 2. etap kurs geçen hafta başladı ve 29 kursiyer kayıt yaptırdı. Erkekler kadar kadın üreticilerin de ilgi gösterdiği kurs Aliköy- Küçük Hacılar İlk ve Ortaokulu binasında hafta içi 19.00-21.00 saatleri arasında gerçekleşiyor. Kurs, İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü teknisyenlerinden Osman Fatih Onurlu tarafından veriliyor. Kursta arıcılık malzemeleri, bal arısı ırkları, koloni bireyleri ve düzeni, mevsimsel bakım ve kışlatma, bal üretimi, diğer arı ürünlerinin üretimi, ana arı yetiştiriciliği, ballı bitkiler, gezginci arıcılık ve arı sağlığı konularında eğitim veriliyor. Proje kapsamında kurs programını başarı ile tamamlayan üreticilere Isparta Valiliği İl Özel İdaresi tarafından 5'er kovan arı verilmesi planlanıyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce 2022 yılında eğitim yayım programı kapsamında 489 çiftçi toplantısı yapılarak 8 bin 661 çiftçiye eğitim verildiği, eğitim programlarının bu yıl da devam ettirileceği öğrenildi. FOTOĞRAFLI  
Isparta'da arıcılığa ilgi artıyor

 

 

Nurettin ARKAN/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA merkeze bağlı Aliköy'de talebin fazla olması sebebiyle 2. etap arıcılık kursuna başlandı. Kadın üreticilerin de ilgi gösterdiği kursa 29 kursiyer kayıt yaptırdı.
Köy Yaşam Merkezleri İş Birliği Protokolü kapsamında Isparta merkeze bağlı köylerde arıcılık kursu verilmeye devam ediyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği eğitimler, 21 gün boyunca toplam 104 saat sürüyor. Merkeze bağlı Aliköy'de ilk kurs programı aralık ayında tamamlanmış ve 22 kursiyer eğitimlerini başarı ile sonlandırmıştı. Talebin fazla olması sebebiyle 2. etap kurs geçen hafta başladı ve 29 kursiyer kayıt yaptırdı. Erkekler kadar kadın üreticilerin de ilgi gösterdiği kurs Aliköy- Küçük Hacılar İlk ve Ortaokulu binasında hafta içi 19.00-21.00 saatleri arasında gerçekleşiyor.
Kurs, İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü teknisyenlerinden Osman Fatih Onurlu tarafından veriliyor. Kursta arıcılık malzemeleri, bal arısı ırkları, koloni bireyleri ve düzeni, mevsimsel bakım ve kışlatma, bal üretimi, diğer arı ürünlerinin üretimi, ana arı yetiştiriciliği, ballı bitkiler, gezginci arıcılık ve arı sağlığı konularında eğitim veriliyor. Proje kapsamında kurs programını başarı ile tamamlayan üreticilere Isparta Valiliği İl Özel İdaresi tarafından 5'er kovan arı verilmesi planlanıyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce 2022 yılında eğitim yayım programı kapsamında 489 çiftçi toplantısı yapılarak 8 bin 661 çiftçiye eğitim verildiği, eğitim programlarının bu yıl da devam ettirileceği öğrenildi.

FOTOĞRAFLI

 

Isparta HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.