Burdur'da 'Kütüphanesiz okul kalmayacak'

Gündem 02.12.2021 - 12:03, Güncelleme: 02.12.2021 - 12:03
 

Burdur'da 'Kütüphanesiz okul kalmayacak'

BURDUR'da 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi kapsamında Yeşilova Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oluşturulan kütüphanenin açılışı yapıldı.
BURDUR'da 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi kapsamında Yeşilova Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oluşturulan kütüphanenin açılışı yapıldı.   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle ülke genelinde başlatılan 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi kapsamında Burdur'daki okullarda kütüphane oluşturulması hedefleniyor. Proje kapsamında Yeşilova Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oluşturulan kütüphanesinin açılışı yapılrı. Açılışa  Yeşilova Kaymakamı Muhammed Emin Tutal, İl Genel Meclis Başkanı Murat Akbıyık, İl Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya ve Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel katıldı.   İl Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya, "Proje, ilimizde ve okullarımızda büyük bir heyecan uyandırdı. Bizler de bu heyecan ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kütüphane eksiği bulunan okullarımızı belirleyerek, öğrencilerimizin kütüphaneye kavuşması için gerekli çalışmaları hızlı başlattık. Ayrıca Burdur'da il geneli sadece 8 okulumuzda kütüphane ihtiyacının olması, ilimizin eğitim şehri olduğunun en büyük göstergesi olmuştur" dedi.   Planlanan kütüphanelerin kısa sürede tamamlanmasını hedeflediklerini anlatan Kaya, şöyle konuştu:   "Kütüphanesiz okullarımıza kütüphane kazandırmakla kalmayıp, mevcut kütüphanelerimizi de fiziki anlamda iyileştireceğiz. müdürlüğümüzün yürüttüğü 'Kitap Dostu Burdur' projemiz ile kitap eksiği bulanan kütüphanelerimize kitap desteği sağlayacağız. Ayrıca bizlere ilham olan bu proje ile her okulumuzun öğretmenler odasına 'Öğretmenler Odası Kitaplığı' kurmayı planlıyoruz."
BURDUR'da 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi kapsamında Yeşilova Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oluşturulan kütüphanenin açılışı yapıldı.

BURDUR'da 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi kapsamında Yeşilova Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oluşturulan kütüphanenin açılışı yapıldı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle ülke genelinde başlatılan 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi kapsamında Burdur'daki okullarda kütüphane oluşturulması hedefleniyor. Proje kapsamında Yeşilova Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oluşturulan kütüphanesinin açılışı yapılrı. Açılışa  Yeşilova Kaymakamı Muhammed Emin Tutal, İl Genel Meclis Başkanı Murat Akbıyık, İl Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya ve Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel katıldı.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya, "Proje, ilimizde ve okullarımızda büyük bir heyecan uyandırdı. Bizler de bu heyecan ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kütüphane eksiği bulunan okullarımızı belirleyerek, öğrencilerimizin kütüphaneye kavuşması için gerekli çalışmaları hızlı başlattık. Ayrıca Burdur'da il geneli sadece 8 okulumuzda kütüphane ihtiyacının olması, ilimizin eğitim şehri olduğunun en büyük göstergesi olmuştur" dedi.

 

Planlanan kütüphanelerin kısa sürede tamamlanmasını hedeflediklerini anlatan Kaya, şöyle konuştu:

 

"Kütüphanesiz okullarımıza kütüphane kazandırmakla kalmayıp, mevcut kütüphanelerimizi de fiziki anlamda iyileştireceğiz. müdürlüğümüzün yürüttüğü 'Kitap Dostu Burdur' projemiz ile kitap eksiği bulanan kütüphanelerimize kitap desteği sağlayacağız. Ayrıca bizlere ilham olan bu proje ile her okulumuzun öğretmenler odasına 'Öğretmenler Odası Kitaplığı' kurmayı planlıyoruz."

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.