Çalıştay, Yörükler ve müzik başlığında toplanacak

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 18.01.2023 - 12:09, Güncelleme: 18.01.2023 - 12:09
 

Çalıştay, Yörükler ve müzik başlığında toplanacak

Çalıştay, Yörükler ve müzik başlığında toplanacak
  ANTALYA,(DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, 5'inci Yörük Çalıştay'ını 'Yörükler ve müzik' temasıyla 4-5 Şubat tarihlerinde toplayacaklarını söyledi. Muratpaşa Belediyesi, geçmiş yıllarda farklı temalarda düzenlendiği Yörük çalıştaylarına bu yıl Yörükler ve Müzik temasıyla devam ediyor. Başkan Uysal, çalıştayın 4-5 Şubat tarihlerinde Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde gerçekleştirileceğini söyledi. Bu yıl çalıştay için Türkiye'nin dört bir yanından 269 Yörük derneği, federasyonu, konfederasyonu ve vakfı Antalya'ya davet edildi. Çalıştay, 4 Şubat Cumartesi iki oturum halinde gerçekleştirilecek. Bilimsel oturumların ardından sosyal medyada milyonlarca kez dinlenen Erik Dalı türküsünün sahibi Kadir Türen'in, namı diğer Dirmilli Curacı Gadir için 'Ustaya Saygı Gecesi' düzenlenecek. Anma programı saat 20.00'de başlayacak. Çalıştayın ikinci günü, 5 Şubat Pazar ise serbest kürsü programı düzenlenecek. Serbest kürsüde dernek temsilcileri, Yörük beyleri ve hatunları konuşacak. Çalıştay, Yörük müziğinden örneklerin seslendirileceği etkinlikle sona erecek.(DHA) FOTOĞRAFLI    
Çalıştay, Yörükler ve müzik başlığında toplanacak

 

ANTALYA,(DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, 5'inci Yörük Çalıştay'ını 'Yörükler ve müzik' temasıyla 4-5 Şubat tarihlerinde toplayacaklarını söyledi.

Muratpaşa Belediyesi, geçmiş yıllarda farklı temalarda düzenlendiği Yörük çalıştaylarına bu yıl Yörükler ve Müzik temasıyla devam ediyor. Başkan Uysal, çalıştayın 4-5 Şubat tarihlerinde Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde gerçekleştirileceğini söyledi. Bu yıl çalıştay için Türkiye'nin dört bir yanından 269 Yörük derneği, federasyonu, konfederasyonu ve vakfı Antalya'ya davet edildi.

Çalıştay, 4 Şubat Cumartesi iki oturum halinde gerçekleştirilecek. Bilimsel oturumların ardından sosyal medyada milyonlarca kez dinlenen Erik Dalı türküsünün sahibi Kadir Türen'in, namı diğer Dirmilli Curacı Gadir için 'Ustaya Saygı Gecesi' düzenlenecek. Anma programı saat 20.00'de başlayacak.

Çalıştayın ikinci günü, 5 Şubat Pazar ise serbest kürsü programı düzenlenecek. Serbest kürsüde dernek temsilcileri, Yörük beyleri ve hatunları konuşacak. Çalıştay, Yörük müziğinden örneklerin seslendirileceği etkinlikle sona erecek.(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.