Vali Arslantaş: Yatırımlarımızı hız kesmeden devam ettirelim

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 19.01.2023 - 10:07, Güncelleme: 19.01.2023 - 10:09
 

Vali Arslantaş: Yatırımlarımızı hız kesmeden devam ettirelim

Vali Arslantaş: Yatırımlarımızı hız kesmeden devam ettirelim
 BURDUR Valisi Ali Arslantaş, "2023 yılında da yatırımlarımızı hız kesmeden devam ettirelim" dedi.   İl Koordinasyon Kurulu'nun 2023 yılı ilk toplantısı Vali Ali Arslantaş başkanlığında İl Özel İdaresi Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları ile kamu kurum ve kuruluşlarının bölge ve il müdürleri katıldı. Toplantıda Burdur Valisi Ali Arslantaş, "Yeni bir yıla, yeni bir bütçe dönemine başlıyoruz. Bölge müdürlüklerimizden ve il müdürlüklerimizden, başkanlarımızdan özellikle istirhamım Maliye Bakanlığı'nın ödenekleri serbest bırakmasını beklemeden ayağımızı gazdan çekmeden işlerimize devam edelim. Kamuda iş yapıldıktan sonra parası ödenir. Mart ayında da ödeneklerin serbest bırakılacağını öngörüyoruz. Buna göre yatırımlarımızı hız kesmeden devam ettirelim" dedi. Burdur'da 2022 yılında bir kısmı yıllara sari olmak üzere toplam 7 milyar lira toplam bedeli olan 370 proje  yürütüldüğünü dile getiren Arslantaş, "370 projeden 164 adeti tamamlanmış, 206 adet proje devam etmektedir. Önceki yıllarda bu projelere yapılan harcama 969,3 milyon lira olup, 2022 yılında 1  milyar 625 milyon lira ödenek ayrılmıştır. Bu ödeneğin 1 milyar 494 milyon lirası harcanmış olup, nakdi gerçekleşme oranı yüzde 92" diye konuştu. Yerel yönetimlerin 63 projesi olduğunu kaydeden Vali Arslantaş; "Proje bedelleri toplamı 358,1 milyon lira, 2022 yılında 63 projeye ayrılan ödenek ise 279,3 milyon lira. 2022 yılında bu ödeneğin 172,9 milyon lirası harcandı" dedi . Arslantaş'ın konuşmasının ardından Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof.Dr. Adem Korkmaz ile Yarıtımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri kurumlarının yaptığı çalışmalar hakkında sunum yaptı. FOTOĞRAFLI  
Vali Arslantaş: Yatırımlarımızı hız kesmeden devam ettirelim

 BURDUR Valisi Ali Arslantaş, "2023 yılında da yatırımlarımızı hız kesmeden devam ettirelim" dedi.  

İl Koordinasyon Kurulu'nun 2023 yılı ilk toplantısı Vali Ali Arslantaş başkanlığında İl Özel İdaresi Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları ile kamu kurum ve kuruluşlarının bölge ve il müdürleri katıldı. Toplantıda Burdur Valisi Ali Arslantaş, "Yeni bir yıla, yeni bir bütçe dönemine başlıyoruz. Bölge müdürlüklerimizden ve il müdürlüklerimizden, başkanlarımızdan özellikle istirhamım Maliye Bakanlığı'nın ödenekleri serbest bırakmasını beklemeden ayağımızı gazdan çekmeden işlerimize devam edelim. Kamuda iş yapıldıktan sonra parası ödenir. Mart ayında da ödeneklerin serbest bırakılacağını öngörüyoruz. Buna göre yatırımlarımızı hız kesmeden devam ettirelim" dedi.
Burdur'da 2022 yılında bir kısmı yıllara sari olmak üzere toplam 7 milyar lira toplam bedeli olan 370 proje  yürütüldüğünü dile getiren Arslantaş, "370 projeden 164 adeti tamamlanmış, 206 adet proje devam etmektedir. Önceki yıllarda bu projelere yapılan harcama 969,3 milyon lira olup, 2022 yılında 1  milyar 625 milyon lira ödenek ayrılmıştır. Bu ödeneğin 1 milyar 494 milyon lirası harcanmış olup, nakdi gerçekleşme oranı yüzde 92" diye konuştu.
Yerel yönetimlerin 63 projesi olduğunu kaydeden Vali Arslantaş; "Proje bedelleri toplamı 358,1 milyon lira, 2022 yılında 63 projeye ayrılan ödenek ise 279,3 milyon lira. 2022 yılında bu ödeneğin 172,9 milyon lirası harcandı" dedi .
Arslantaş'ın konuşmasının ardından Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof.Dr. Adem Korkmaz ile Yarıtımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri kurumlarının yaptığı çalışmalar hakkında sunum yaptı.

FOTOĞRAFLI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.