Nefesli çalgılar konseri

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 05.02.2023 - 17:08, Güncelleme: 05.02.2023 - 17:08
 

Nefesli çalgılar konseri

Nefesli çalgılar konseri
  Yusuf DEMİR/ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO), bu haftaki konseri nefesli çalgılardan oluştu. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde ADSO'nun nefesli çalgılar sanatçıları, solist olarak da piyanist Buğra Yüksel sahne aldı. Konsere, yerli ve yabancı klasik müzik severlerin ilgisi yoğun oldu. Konserin ilk yarısında 1810-1856 yılları arasında yaşamış olan Alman besteci Robert Schumann'ın piyano ve nefesli çalgılar için bestelediği altılı 'Mi bemol Maşöri Opus.' adlı eseri Bugra Yüksel'in piyanosu eşliğinde seslendirildi. İkinci bölümde ise 1856-1928 yılları arasında yaşamış Çek besteci Leos Janacek'in nefesli altılı için 'Mladi', süit, 1756-1791 yılları arasında yaşamış Salzburg doğumlu besteci Wolfgan Amadeus Mozart'ın nefesli çalgı sekizlisi için yazdığı 'Serenat, do minör, Küel.388' numaralı eseri yorumlandı. Nefesli çalgılar ve piyano eşliğinde keyifli bir akşam yaşayan sanatseverler, nefesli çalgı sanatçılarını alkış yağmuruna tuttu, çiçekle teşekkür edildi.(DHA) FOTOĞRAFLI
Nefesli çalgılar konseri

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO), bu haftaki konseri nefesli çalgılardan oluştu.
Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde ADSO'nun nefesli çalgılar sanatçıları, solist olarak da piyanist Buğra Yüksel sahne aldı. Konsere, yerli ve yabancı klasik müzik severlerin ilgisi yoğun oldu.
Konserin ilk yarısında 1810-1856 yılları arasında yaşamış olan Alman besteci Robert Schumann'ın piyano ve nefesli çalgılar için bestelediği altılı 'Mi bemol Maşöri Opus.' adlı eseri Bugra Yüksel'in piyanosu eşliğinde seslendirildi.
İkinci bölümde ise 1856-1928 yılları arasında yaşamış Çek besteci Leos Janacek'in nefesli altılı için 'Mladi', süit, 1756-1791 yılları arasında yaşamış Salzburg doğumlu besteci Wolfgan Amadeus Mozart'ın nefesli çalgı sekizlisi için yazdığı 'Serenat, do minör, Küel.388' numaralı eseri yorumlandı.
Nefesli çalgılar ve piyano eşliğinde keyifli bir akşam yaşayan sanatseverler, nefesli çalgı sanatçılarını alkış yağmuruna tuttu, çiçekle teşekkür edildi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.