Madenciler 7 yaşındaki Solin'i enkazdan kurtardı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 08.02.2023 - 15:22, Güncelleme: 08.02.2023 - 15:24
 

Madenciler 7 yaşındaki Solin'i enkazdan kurtardı

Madenciler 7 yaşındaki Solin'i enkazdan kurtardı
  ADIYAMAN, (DHA) – ZONGULDAK ve Bartın’dan deprem bölgesine giden maden işçileri hayat kurtarmaya devam ediyor. Maden işçileri, 7 yaşındaki Solin’i enkaz altından kurtarırken, büyük mutluluk yaşadı. Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışan madenciler arama kurtarma çalışmaları için deprem bölgelerine sevk edildi. Genel Maden İşçileri Sendikası şuana kadar 1801 maden işçisinin deprem bölgesinde görev yaptığını belirtti. Madenciler, kömür üretiminde kullandıkları tahkimat yöntemleriyle enkaz altlarında arama kurtarma çalışmalarını yürütüyor. TTK Kozlu Müessesesi'nde görev yapan madenciler, Adıyaman'da enkaz altında kalan 7 yaşındaki Solin'e ulaştı. Maden işçisi enkaz altındaki Solin’in tozla kaplanan yüzünü silerek, çocuğa moral verdi. Maden işçisi, “Ben buradayım, sana kadar geldim. Sen birazcık dinlen ama uyuma, tamam mı? Çıktığında oyun oynayacağız seninle” dedi. Bir süre sonra çocuk enkazdan çıkarılırken, çocuğu kucağına alan madenci öptü. Madenciler büyük sevinç yaşadı. FOTOĞRAFLI  
Madenciler 7 yaşındaki Solin'i enkazdan kurtardı

 

ADIYAMAN, (DHA) – ZONGULDAK ve Bartın’dan deprem bölgesine giden maden işçileri hayat kurtarmaya devam ediyor. Maden işçileri, 7 yaşındaki Solin’i enkaz altından kurtarırken, büyük mutluluk yaşadı.
Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışan madenciler arama kurtarma çalışmaları için deprem bölgelerine sevk edildi. Genel Maden İşçileri Sendikası şuana kadar 1801 maden işçisinin deprem bölgesinde görev yaptığını belirtti. Madenciler, kömür üretiminde kullandıkları tahkimat yöntemleriyle enkaz altlarında arama kurtarma çalışmalarını yürütüyor. TTK Kozlu Müessesesi'nde görev yapan madenciler, Adıyaman'da enkaz altında kalan 7 yaşındaki Solin'e ulaştı. Maden işçisi enkaz altındaki Solin’in tozla kaplanan yüzünü silerek, çocuğa moral verdi. Maden işçisi, “Ben buradayım, sana kadar geldim. Sen birazcık dinlen ama uyuma, tamam mı? Çıktığında oyun oynayacağız seninle” dedi. Bir süre sonra çocuk enkazdan çıkarılırken, çocuğu kucağına alan madenci öptü. Madenciler büyük sevinç yaşadı.
FOTOĞRAFLI

 

Adıyaman HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.