CHP'li Özkoç: OHAL kararını reddediyoruz

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 08.02.2023 - 18:05, Güncelleme: 08.02.2023 - 18:05
 

CHP'li Özkoç: OHAL kararını reddediyoruz

CHP'li Özkoç: OHAL kararını reddediyoruz
Besti KARALAR/ ANKARA, (DHA)- CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle 10 ilde 3 ay süreyle OHAL ilan edilmesine ilişkin, "OHAL kararı doğru bir karar değildir. OHAL kararını reddediyoruz" dedi. CHP'li Özkoç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özkoç, Resmi Gazete'de yayımlanan OHAL kararının yarın TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceğini hatırlatarak, "OHAL kararı doğru bir karar değildir. OHAL kararını reddediyoruz. Afet bölgesi ilanıyla Afet Kanunu ile mümkün hale gelen her şey aslında yapılabilir şeylerdir ve bunun için yasa yeterlidir. Afet Kanunu ve Anayasa, deprem bölgesinde hayat kurtarmak ve insanımıza yardım götürmek için her türlü imkanı ve olağanüstü yetkileri de içermektedir. OHAL ilanı bu anlamda ne gerekçeyle yapılıyor, daha bugüne kadar iktidar bunu bize açıklamadı. Eğer 'OHAL, hızlı karar almak için' diyorsanız, bugün Cumhurbaşkanı'nın isteyip de yapamadığı; kurumları, kuralları işletemediği tek bir alan var mı? Çıkıp birinin bunu söylemesi gerekiyor. Yapabilmesi için yetki var fakat yetkisini millet menfaati için kullanmayan bir irade ortada duruyor. Cumhurbaşkanı'na orantısız sürede, orantısız yetki veren OHAL yasasını kesinlikle reddediyoruz. Cumhurbaşkanı'nın zaten yeteri kadar yetkisi var. İstediği kararnameyi çıkarabilir. Biz OHAL yasasını çıkarmak isteyen bu iradeye, Recep Tayyip Erdoğan'a ve bu iktidara kesinlikle güvenmiyoruz" diye konuştu.  CHP'li Özkoç, OHAL kararına karşı çıktılarını ve Genel Kurul'dan geçmesine izin vermeyeceklerini söyledi.  ​FOTOĞRAFLI
CHP'li Özkoç: OHAL kararını reddediyoruz

Besti KARALAR/ ANKARA, (DHA)- CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle 10 ilde 3 ay süreyle OHAL ilan edilmesine ilişkin, "OHAL kararı doğru bir karar değildir. OHAL kararını reddediyoruz" dedi.
CHP'li Özkoç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özkoç, Resmi Gazete'de yayımlanan OHAL kararının yarın TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceğini hatırlatarak, "OHAL kararı doğru bir karar değildir. OHAL kararını reddediyoruz. Afet bölgesi ilanıyla Afet Kanunu ile mümkün hale gelen her şey aslında yapılabilir şeylerdir ve bunun için yasa yeterlidir. Afet Kanunu ve Anayasa, deprem bölgesinde hayat kurtarmak ve insanımıza yardım götürmek için her türlü imkanı ve olağanüstü yetkileri de içermektedir. OHAL ilanı bu anlamda ne gerekçeyle yapılıyor, daha bugüne kadar iktidar bunu bize açıklamadı. Eğer 'OHAL, hızlı karar almak için' diyorsanız, bugün Cumhurbaşkanı'nın isteyip de yapamadığı; kurumları, kuralları işletemediği tek bir alan var mı? Çıkıp birinin bunu söylemesi gerekiyor. Yapabilmesi için yetki var fakat yetkisini millet menfaati için kullanmayan bir irade ortada duruyor. Cumhurbaşkanı'na orantısız sürede, orantısız yetki veren OHAL yasasını kesinlikle reddediyoruz. Cumhurbaşkanı'nın zaten yeteri kadar yetkisi var. İstediği kararnameyi çıkarabilir. Biz OHAL yasasını çıkarmak isteyen bu iradeye, Recep Tayyip Erdoğan'a ve bu iktidara kesinlikle güvenmiyoruz" diye konuştu. 
CHP'li Özkoç, OHAL kararına karşı çıktılarını ve Genel Kurul'dan geçmesine izin vermeyeceklerini söyledi. 

​FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.