TSK'dan depremzedeler için sahra hastanesi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 09.02.2023 - 14:01, Güncelleme: 09.02.2023 - 14:01
 

TSK'dan depremzedeler için sahra hastanesi

TSK'dan depremzedeler için sahra hastanesi
Enes GEYİK-Emirhan YÜZÜGÜLDÜ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ta depremden yaralı kurtulan depremzedeler için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sahra hastanesi kuruldu. TSK, 10 ilde yıkıma yol açan deprem felaketinin merkezi Kahramanmaraş'ta Necip Fazıl Şehir Hastanesi bahçesine sahre hastanesi kurdu. Hastanede 2 acil müdahale alanı, 2 hastanın aynı anda ameliyat edilebileceği bir ameliyathane, yoğun bakım ünitesi, radyoloji ünitesi, sterilizasyon ünitesi ve eczane bulunuyor. Depremde yaralanan vatandaşlara sahra hastanesinde hem acil müdahale hem de ileri seviyede müdahalede bulunuluyor. Hastanede tedavi gören depremzedelerden Kemal Beygözü (72), "Bizim ev gitti, geriye hiç bir şey kalmadı. Deprem anında 5 kişiydik, şükür hepimiz kurtulduk. Bizi kurtardılar, çok memnunum. Burada çalışan herkesin eline sağlık, askerlerin gözlerinden öperim" dedi. (DHA)  FOTOĞRAFLI
TSK'dan depremzedeler için sahra hastanesi

Enes GEYİK-Emirhan YÜZÜGÜLDÜ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ta depremden yaralı kurtulan depremzedeler için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sahra hastanesi kuruldu.
TSK, 10 ilde yıkıma yol açan deprem felaketinin merkezi Kahramanmaraş'ta Necip Fazıl Şehir Hastanesi bahçesine sahre hastanesi kurdu. Hastanede 2 acil müdahale alanı, 2 hastanın aynı anda ameliyat edilebileceği bir ameliyathane, yoğun bakım ünitesi, radyoloji ünitesi, sterilizasyon ünitesi ve eczane bulunuyor. Depremde yaralanan vatandaşlara sahra hastanesinde hem acil müdahale hem de ileri seviyede müdahalede bulunuluyor. Hastanede tedavi gören depremzedelerden Kemal Beygözü (72), "Bizim ev gitti, geriye hiç bir şey kalmadı. Deprem anında 5 kişiydik, şükür hepimiz kurtulduk. Bizi kurtardılar, çok memnunum. Burada çalışan herkesin eline sağlık, askerlerin gözlerinden öperim" dedi. (DHA) 

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.