Bakan Kurum: Adıyaman'da 15 bin kişilik 2 geçici barınma alanı yapıyoruz

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 28.02.2023 - 11:32, Güncelleme: 28.02.2023 - 11:32
 

Bakan Kurum: Adıyaman'da 15 bin kişilik 2 geçici barınma alanı yapıyoruz

Bakan Kurum: Adıyaman'da 15 bin kişilik 2 geçici barınma alanı yapıyoruz
Enes GEYİK/ ANKARA, (DHA)- ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman'da 15 bin kişinin kalacağı hafif çelik ve prefabrik yapılı 2 geçici barınma alanının inşaatına başlandığını açıkladı. Adıyaman'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Emlak Konut eliyle 313 bin metrekare alanda 2 bin 588 bağımsız bölümden oluşan 2 ayrı geçici barınma alanı inşasına başlandı. Hafif çelik ve prefabrik yapılı geçici konutların her biri, 27 metrekareden oluşacak. Konutlarda 15 bin kişi barındırılacak. Bakan Murat Kurum, geçici konutlara ilişkin Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Adıyaman'da TOKİ ve Emlak Konut'umuzla 15 bin kişilik iki ayrı geçici barınma alanı yapıyoruz. En kısa sürede vatandaşlarımızı çadırlardan prefabrik evlere alacak, 1 yılda kalıcı konutlarımızı tamamlayacağız" dedi.  FOTOĞRAFLI
Bakan Kurum: Adıyaman'da 15 bin kişilik 2 geçici barınma alanı yapıyoruz

Enes GEYİK/ ANKARA, (DHA)- ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman'da 15 bin kişinin kalacağı hafif çelik ve prefabrik yapılı 2 geçici barınma alanının inşaatına başlandığını açıkladı.
Adıyaman'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Emlak Konut eliyle 313 bin metrekare alanda 2 bin 588 bağımsız bölümden oluşan 2 ayrı geçici barınma alanı inşasına başlandı. Hafif çelik ve prefabrik yapılı geçici konutların her biri, 27 metrekareden oluşacak. Konutlarda 15 bin kişi barındırılacak. Bakan Murat Kurum, geçici konutlara ilişkin Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Adıyaman'da TOKİ ve Emlak Konut'umuzla 15 bin kişilik iki ayrı geçici barınma alanı yapıyoruz. En kısa sürede vatandaşlarımızı çadırlardan prefabrik evlere alacak, 1 yılda kalıcı konutlarımızı tamamlayacağız" dedi. 

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.